מתן כדור לחתול

מתן כדור לחתול

לפני ימים אחדים התנהל כאן דיון בשאלה איך נותנים כדור לחתול. חתולה חדשה שהכנסנו הביתה, בת כחצי שנה, נדרשת לכמה ימי אנטיביוטיקה. בעלי נרתם לעניין ואחרי כמות נאה של שריטות ומעוף של כדורים ברחבי החדר, נזכרנו בשיטת המגבת. מחזיקים בחתולה בעורף ביד אחת. ביד השנייה עוטפים אותה היטב במגבת גדולה, מן הצוואר ועד הרגליים - במיוחד הרגליים האחוריות החזקות. משכיבים עם הפנים למעלה תוך כדי אחיזה איתנה. פותחים את הפה ומכניסים את הכדור ללוע. תוך כדי מחזיקים בפה (של נותן הכדור) מזרק עם מים ואחרי שמכניסים את הכדור וסוגרים את הפה שלא תירק אותו החוצה, מזליפים מהצד קצת מים לתוך הלוע של החתול כדי לגרום לאפקט הבליעה. המשימה בוצעה בהצלחה!

dimitrygo

Active member
מנהל
זהירות עם המיים!!! הם יכולים להכנס לריאות!

dimitrygo

Active member
מנהל
ההגיון הבריא אומר שזה לא בריא
עד כמה זה

לא בריא תלוי כמובן בכמות המים. לכן גם לא כתבתי שאסור אלא "רק" להזהר.

dimitrygo

Active member
מנהל
וכמובן גם כדור יחד עם המים יכול להגיע לריאות

dimitrygo

Active member
מנהל
לא פעם אחת ראיתי איך וטרינרים נותנים כדור -

זה תמיד היה ללא מים. פשוט צריך להכניס את הכדור עמוק ללוע של החתול, לסגור לו את הפה ולהרים לו את הראש ואז הוא יבלע. אני גם ניסיתי לתת כדורי תילוע אחרי שתבלתי אותם בשמן צמחי - גם כדי להסוות את הטעם המר שלהם וגם כדי להקל על הבליעה.

xslf

New member
יש לי אחד כזה

מלפני שזורה הלכה לעולמה. שנתיים היא קיבלה מגוון כדורים פעמיים ביום, וזה עשה את העבודה מצויין (ללא אוכל).

liav79

New member
אני מבקש מהוט' סירופ

ומשתמש במזרק זה נראה לי הכי נוח

לרסק ולערבב במזון

זו השיטה הטובה, היעילה והבטוחה ביותר. אנטיביוטיקה בכלל נותנים לחתולים בתרחיף ולא בכדורים, לא ברור מדוע קיבלתם כדורים עבורה.

SimpleAim

New member
או שמחביאים היטב בפנסי פיסט חתוך לרבעים לפחות

במקרה של חתולים בררנים במיוחד (כמו החתולות שלנו למשל) וכדור תילוע שנותני פעם בכמה חודשים ולא כל יום, אפשר לדלג על האכלה (אנחנו מאכילים פעמיים ביום) ולתת לפני שנותנים את האוכל, כשהם קצת רעבים הם הרבה פחות בררנים :)

אנטיביוטיקה לחתול

ראשית - כל הכבוד על ההצלחה, אבל.... בתהליך קשה ומסוכן וישנם לעיתים פתרונות טובים יותר: סירופ - לרוב קל יותר מאשר כדור בחתולים. -להיזהר מדלקת ריאות שאיפתית כתוצאה מהמים - עדיף להכניס את הכדור "יבש". -ישנה זריקת אנטיביוטיקה שמחזיקה 14 יום!!! לצערי זה רק סוג אחד של אנטיביוטיקה, והיא לא מתאימה לכל הבעיות - אבל לעיתים זה עושה את החיים פשוטים יותר...

Yukita

Well-known member
מנהל
מה אפשר לעשות בנוגע לכדורי תילוע?

אצלי הכלבה בולעת את כדורי התילוע בלי בעיות, אבל שום שיטה שניסיתי על החתולים לא עזרה. אפילו כשהיו מגולגלים במגבת - הם פשוט ירקו את הכדור. אחרי 7-8 פעמים של יריקות ברצף, הרמתי ידיים - ממילא גם הכדור כבר לא היה כדור בשלב הזה... ואוכל שמוחבא בתוכו כדור מרוסק או חתוך הם לא אוכלים. לא רק זה, אלא שאם שמים חתיכות כדור בתוך אוכל רטוב, הם יסרבו אחר כך לאכול גם אוכל רטוב ללא כדור - נהיו חשדנים...

תילוע לחתול

מלבד הכדורים ניתן לעשות תילוע בזריקה או אמפולות על העורף- בדומה לטיפול נגד פרעושים

למעלה