מתן חלב שאוב

ממי קטן

New member
מתן חלב שאוב

כמו שכבר ציינתי בפורום הבייבי בן חודשיים ואני חוזרת לעבודה עוד חודש. התחלתי לשאוב ולהקפיא ולפתע עלתה ביב התהייה על כך שבהעדרי אני בעצם נותנת לו חלב שבערך התזונתי שלו הוא בפיגור של חודש או אפילו יותר... הרי החלב משנה את ערכו לפי גיל היונק אז מה עושים??

ממי קטן

New member
ועוד רציתי לציין

שאני אמשיך להניק אותו כמובן בשעות שאנחנו יחד אבל עדיין אני חוששת שזה יכול לפגוע בעליית המשקל.

הרכבו המשתנה של חלב האם

הרכבו של חלב האם אכן משתנה בהתאם לצרכיו המשתנים של התינוק, אם בתחילה החלב (והקולוסטרום) עשירים בויטמינים, חלבונים, נוגדנים ואנזימים החיוניים כל כך להתפתחות מערכות גופו של התינוק ולגדילתו, הרי שבהמשך משנה החלב את הרכבו - אותן אבני בנייה נשארות ומתווסף להן הערך הקלורי. בחודשי חייו התמקדמים עם הישיבה, העמידה, הזחילה וההליכה מוציא התינוק יותר אנרגיה ןלכן הוא זקוק ליותר קלוריות במזונו. הרכב החלב אומנם משתנה לאורך חייו של התינוק אך יתרה מזאת אף נמצא במחקרים שההרכב משתנה בין אם אחת לשנייה ומתינוק אחד למשנהו. מה שמוכיח שהחלב שלך, ושלך בלבד(!) הוא המתאים ביותר לתינוקך. אין זה משנה כל כך אם שאבת את החלב לפני חודש או חודשיים, את הרי מניקה אותו כשאת חוזרת הביתה כך שלפחות במחצית השנייה של היום הוא מקבל את החלב המתאים לו ביותר ואם הבחירה היא בין חלב שאוב שהופשר לבין תחליף - אז בתחליף חסרים האינזימים, הנוגדנים וחומצות שומן שקיימים בלעדית בחלבך. שיקול שלך.

ממי קטן

New member
אין פה בכלל בחירה. ממש לא תחליף!

רק רציתי לדעת אם אני פוגעת בעליה הטבעית של משקל בהנקה בכך שאני נותנת לו חלב שאוב מהמקפיא מחודש לפני... תודה בכל זאת על התשובה

למעלה