מתן דיפלט עם ריטלין

victoria81

New member
מתן דיפלט עם ריטלין

שלום לכולם, ושנה אזרחית טובה. כפי שכבר ציינתי בהודעות הקודמות בני קיבל התקף טוני קלוני בשבוע שעבר,והוא מטופל בדיפלט השאלה שלי שהילד סובל גם מהפרעת קשב וריכוז עם איפרקטיביות, והוא מטופל גם ע"ר ריטלין. כתוצאה ממהתקף הפסקתי לו את הריטלין,כדי לעמוד על תופעת הלוואי של הדיפלט וכן כדי לא לערבב את 2 התרופות יחד אך לאחר חוסר אמפתיה מצד המורים, אני שוקלת להמשיך ולתת לו את הריטלין יחד עם הדיפלט. הייתי מעונינת לדעת האם תרופה זו יכולה להשפיע על השנייה? האם הכן כדי שבחודש המעקב הראשון שלא לתת לו את הריטלין, למרות הכעס מצב המורים? בתודה לתגובתכם במקצועית צביה 22

חייםלוי

Member
מנהל
אנחנו לא מקצועיים אלא רק מתענינים

עד כמה שידוע לי אין בעיה לקחת ריטלין עם דפלפט. כבעלה של מורה ויועצת שמתמודדת כל יום עם ילדים שצריכים לקחת ריטלין כי אחרת לא רק הם בבעיה אלא כל הכיתה. ומדובר בילדים שההורים כבר הסכימו ונרשמה להם התרופה אבל ההורים שוכחים או לא רוצים לזכור. כתוצאה מכך הילד לא רק מפריע כי אם הרבה פעמים מרביץ לילדים אחרים וזה כבר הגיע עד למכות למורות. זאת בזמן שביום שההילדים האלה לוקחים ריטלין הם מרוכזים בלימודים, מגיעים להישגים ומרגישים בכלל הרבה יותר טוב עם עצמם. ילד שלא שולט בעצמו בגלל בעיה נוירולוגית שניתנת לפיתרון כל כך קל מרגיש בסה"כ רע עם עצמו. הוא יודע שהוא שונה וזה מפריע לו. כשהוא נוטל את התרופה טוב לו יותר עם עצמו. התרופה היא בראש ובראשונה לא בשביל המורים שקשה להם כי אם עבור הילד והתדמית העצמית שלו שמשתפרת פלאים ברגע שהוא מפסיק להרגיש את הדחפים הלא רצוניים והבלתי נשלטים שגורמים לו לעשות מעשים שהוא יודע שהם לא מקובלים כמו קללות, מכות, או סתם הסתובבות בכיתה באמצע השיעור בלי שליטה.

למעלה