תגובה חשובה
קודם כל לאור מה שכתבת אני בטוח שאת צריכה ללמוד מתמטיקה. לפי דעתי פיזיקה זה שילוב אפשרי מצוין ("אני מאוד אוהבת מתמטיקה ורוצה תחום שיערב מספרים וחשיבה") וציינתי זאת. את בתגוה אמרת ש: " ולגבי פיזיקה-דיי מיציתי בתיכון את העניין". ובכן, חשוב לי לציין שהפיזיקה שלומדים באוניברסיטה והפיזיקה שעוסקים\עובדים איתה שונה מאוד באופיה ומהותה מזו של התיכון. בתיכון לומדים על מערכות אינטואטיביות, מאקרוסקופיות, מחיי היום-יום שקל לעשות להם מודלים ולדמיין אותם (מכניקה, חשמל, מטולטלת, קפיץ, תנועה...). הפיזיקה של תואר ראשון בפיזיקה שונה לחלוטין מדובר בהמון מתמטיקה, מערכות לא אינטואטיביות ומופשטות (תאורייה קוואנטית, מצבי צבירה, פלזמה, גלים, חלקיקים אלמנטריים...); הרבה חשיבה אנליטית, הרבה מתמטיקה, הרבה מדע וגם מדובר בתחום שיש מה לעשות איתו בשוק (אפילו מתגמל מאוד) ובתחום מאוד ורסטילי (מגוון)- וזה חשוב מאוד. כדאי לשקול ולבדוק את זה. כלכלה גם הולך לא רע עם מתמטיקה אבל כלכלה זה תואר בעל אופי אחר. בעוד מתמטיקה ופיזיקה בנויים כתארים מדעיים-אקדמיים-מחקריים מכוויני תארים מתקדמים, כלכלה הנו תואר מאוד לא ממוקד מתחום מדעי החברה שבו מקבלים רקע על כל מיני נושאים (לא לומדים מקצוע, בניגוד לרפואה וחשבונאות). השאלה הגדולה היא: "מה את רוצה בעצם???" את רוצה לזרום עם אהבתך למתמטיקה וללמוד בשביל הכיף גריידא? מתמטיקה-פיזיקה זה כנראה מה שמתאים לך. את רוצה לעסוק במחקר (לפחות מספר שנים) ו\או מחוברת לצד הסקרן\חקרן שבך? גם פיזיקה וגם מתמטיקה יתאימו פה. את רוצה להרוויח משכורות גבוהות? דו חוגי מתמטיקה-מדמ"ח זה שילוב מתאים. אם את קרייריסטית אני לא יודע אם הייתי ממליץ על תואר בכלכלה (הלא פרקטי) אלא על מסלול אחר כמו מתמטיקה-מדמ"ח או אפילו פיזיקה (עם תוספת של קצת אלקטרוניקה) אם את בקטע ריאלי-הייטקיסטי; ולחילופין תואר בחשבונאות-סטטיסטיקה לדוגמא אם את מתחברת לענייני כלכלה וכספים (וחשבונאות שונה מכלכלה- לא אותו דבר כלל). אולי כדאי לך ללכת ליעוץ כדי שיעזרו לך להבין מה את רוצה ומה יתאים לך, כי מכל הבחינות, במקרה לך, חד חוגי בכלכלה נראה לי בזבוז של כישורייך (אין הרבה מתמטיקאים טובים ויש טונות של בוגרי כלכלה) וגם משהו שפחות מתאים לך מבחינה מנטלית (דהיינו יש דברים שתהני מהם יותר ותחושי יותר סיפוק מהם). באמת בהצלחה.