מתמטיקה בארה"ב

לִירון

New member
מתמטיקה בארה"ב

לפי מה שהבנתי הרמה המתמטית באוניברסיטאות בארה"ב יחסית נמוכה ומתחילים ללמוד שם באונ'/קולג' חומר של כתה י"א בישראל. עכשיו, אם עשיתי בגרות 5 יחידות במתמטיקה וקיבלתי ציון סביר והתקבלתי לאחת האוניברסיטאות (ללימוד מדעי המחשב). האם זה מקנה לי פטור מלימוד מתמטיקה? אם אני נרשמת לאוניברסיטה , זה מקנה לי יתרון כלשהו על פני האמריקאים שלא למדו את זה בקבלה לאוניברסיטה או קבלת מלגה?

WC

New member
תשובה

באר"הב המדיניות כלפי תעודות לא אמריקאיות נקבעת על ידי כל מוסד באופן אצמעי. כל שA LEVELS אנגלי יזכה אותך ביחידות אוניברסיטאיות במקום אחד, במקום אחר, יעניק לך את האפשרות לקפוץ על קורסי מבוא ואלי אף יותר, ובאחר לא ישנה במאום. וכמו גישה זאת לתעודה האנגלית, כך גם לצרפתית, הבנלאומית, וכמובן לישראלית. מכאן שיש מקומות שעלולים לזכות אותך ביחידות או בקורסים מתקדמים ויש אלו שישאירו אותך כמו הרבבות ללא בגרות חמש יחידות. המלצה אסלתית: תגישי מועמדות למקומות שרגילים להתמודד עם התעודה הישראלית ומבינים מה היא מייצגת, מבחינת היחידות. מקמות כמו בראנדייס בבוסטון, שאחוז התלמידים מישראל שם גבוהה, או מקומות שכבר היו בהם תלמידים ישראלים. ההגיון אומר שמקמומות כאלו ידעו את ערכן של חמש יחידות ויזכו אותך בהתאם. WC תפוס

לִירון

New member
ואם הגעתי לאוניברסיטה שלא מכירה...

את התעודה הישראלית, האם יש אפשרות ישר לעבור את המבחנים בהתחלה כדי שהם יעריכו מה אני יודעת ויפטרו אותי מזה או שאולי אפשר לא להיות נוכחים בשעורים ורק לעשות את הבחינה בסוף הסמסטר? יש בכלל חיוב נוכחות בשעורים?

WC

New member
אלו שאלות של מדיניות

וכאמור, המדיניות משתנה ממוסד למוסד נקבעת ועוברת רפורמות לחיוב ולשילה באופן בלתי פוסק. לכן את השאלות הללו עדיף להפנות למוסד עצמו. WC תפוס

בדר"כ אוניברסיטאות בארה"ב

ש"פותחות" את הדלת בפני סטודנטים מהעולם יודעות כיצד לנהוג עם התעודות או מדדי הקבלה שלהם (בגרויות, A Levels וכד'). בנוסף, אני יודעת ממישהו קרוב שלומד בארה"ב שאין שם את שיטת ה"פטורים" כמו בארץ.

berlinale

New member
לא מנסיון

שמעתי מסטודנטית בארהב, שהיתה לה רמת מתמטיקה גבוהה מחבריה לספסל הלימודים, שהיא הלכה ליוע החוג, הוכיחה את הידע ופשוט לקחה קורסים מתקדמים במקום הקורסים הבסיסיים. היא לא קיבלה נקודות בשביל הרגילים ועדיין הייתה צריכה למלא מספר נקודות לתואר. זה היה בפרינסטון, שבה רגילים לקבל כל מיני אנשים ברמה גבוהה מן השאר.

Lizusha

New member
as a student in the US

I'm not in a university, but i am in a college. I can tell you that after my Tofel test, i had waived all the tests , and i could take much higher levels of math. I didnt have to show them any kind of 5 yehidot, o level A. hem pashut patru oti mi ze.

למעלה