מתמחים בשאיבה

בבוצי

New member
מתמחים בשאיבה

הייתי היום בהדרכה בבית חולים, ואמרו לי שיש 2 מתמחים במחלקה, שיכולים לעשות לי את הדיקור ,אם אני נופלת על היום שלהם ובמקרה גם אין להם מה משהו אחר לעשות, אני ממש מתנגדת לכך ,אבל לקחת רופא פרטי רק לדיקור עולה 1500 (מנהל המחלקה). איך אני יכולה למנוע את התקרבות המתמחים אלי? בררתי ואמרו לי שעד הרגע האחרון לא יודעים של מי התורנות באותו היום. למזלי את ההחזרה מורשים לעשות רק הרופאים המומחים של היחידה. שאלה נוספת -אמרו לי שאני ובעלי צריכים לקחת אנטיביוטיקה מהיום ה-21 למחזור ,מתי שמתחילים את הדיקור למנוע זיהומים, האם זה מקובל אצל כולם או שזה שגעון מחלקתי?

d2b2

New member
באיזה בית חולים את מטופלת ???

אני לפני IVF ראשון וגם אני הייתי מוטרדת מסוגיית המתמחים הדוקרים וביררתי זאת ובאיכילוב אמרו לי חד משמעית שרק מומחים עושים את השאיבות ! זה בהחלט נראה לי חשוב .

בבוצי

New member
בשערי צדק

אני מטופלת בשערי צדק ,את הטיפול ההורמונלי אני יעשה אצל מנהל המחלקה- מרגליות ,אבל לעשות אצלו דיקור והחזרה אצלו עולה 3000 ש"ח, הוא עובד עם עוד 2 רופאים שגם הם נחשבים מצויינים, אבל אני לא יודעת מה אני יעשה לגבי הדיקור אם אני איפול על מתמחה, זה מאד מטריד אותי במיוחד שזה IVF ראשון ואני לא יודעת למה לצפות.

טאניוש

New member
גם אני בשערי צדק, אין לך מה לדאוג!!

אני מטופלת בשערי צדק במחלקת IVF יותר משנתיים - אף פעם לא ראיתי מתמחים במחלקה. תמיד הרופא עושה גם שאיבה וגם החזרה, ואני סומכת על כולם.מה שנכון-את לא תדעי מי מהרופאים יהיה באותו יום, אבל זה באמת לא כל כך משנה. אני לא בטוחה שצריך לקחת פרופ' מרגליות פרטי, לדעתי זה סתם המון כסף. בכל מקרה את מטופלת כל הזמן ע"י אותו רופא, אז אם התחלת עם פרופ'מרגליות גם תמשיכי איתו. אם יהיה לך חשוב-תקחי אותו פרטית אחר כך למעקב הריון! אם יש לך עוד שאלות - צרי איתי קשר במסרים, אני יכולה לתת לך גם מס'טלפון שלי להתיעצות, יש לי נסיון רב במחלקה לצערי...

בבוצי

New member
שלחתי לך מסר

שלחתי לך מסר, אשמח עם תעני לי עליו בהקדם. הצלחת להרגיע אותי מעט.

גם אני משערי צדק

ואני יכולה לספר לך ששום מתמחה לא עושה שם שאיבות או החזרות. ראיתי שם 2 מתמחים מסתובבים שם במהלך ה3 שנים שאני שם, וכל מה שהם עושיםשם זה בדיקה גופנית לפני תחילת הטיפול. בקשר לתורנויות של הרופאים, יש שם תורנות כמעט קבועה. מאחר והרופא שלי הוא דר' גל אני יודעת שהתורנות שלו היא ימים שני ושישי (לפעמים רביעי) את שאר הרופאים אני לא זוכרת, מה שכן אני יכולה להגיד לך זה שמדובר במחלקה מצויינת, אני השגתי שם 2 הריונות. בהצלחה רבה

d2b2

New member
לא הצלחתי להבין איך הוא לוקח כסף אם

הטיפול נעשה במסגרת בית חולים ??? בכל מקרה גם אני לא הייתי רוצה להיות שפן נסיונות והייתי מנסה בכל דרך אפשרית לעמוד על כך שיעשה את זה רופא מומחה בלי שום תוספת כסף !!! זה נשמע לי ממש חוצפה , אני לא מכירה את בית החולים הזה אבל עוד לא שמעתי כזה דבר . אני מאיזור המרכז . מקווה שהבנות מירושליים יעזרו לך וידריכו אותך ובכל מקרה אני מאמינה שאם תהיי מספיק אסרטיבית ותעמדי על שלך הם יעמדו בדרישתך כי זה ממש לא נשמע לי הגיוני . מלא מלא בהצלחה !!!

בבוצי

New member
הרופא לוקח כסף

רק אם אני רוצה להבטיח ,שהוא יטפל בי לאורך כל הטיפול ולא משהו אחר- שר"פ. אנחנו ניקח את מרגליות למעקב אחרי הטיפול ההורמונלי, זה כרוך בתשלום של 400 ש"ח ,ועל זה מקבלים החזרים מקופת חולים. אבל להבטיח שהוא או רופא בכיר אחר יעשו לנו את הדיקור אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו זאת. העניין הוא שלא בטוח שיום הדיקור יפול על יום שהמתמחים נמצאים בו ואז אין בעיה, אבל מצב החוסר ודאות "יהרוג אותי",גם ככה אני מותשת מכל הטיפולים . הסיפור הזה נורא מזכיר לי מה עברתי לפני שעשיתי צילום רחם. לפני הצילום נורא חששתי שאני אפול על מתמחה, יומיים לפני הצילום הקאתי את נשמתי מרוב לחץ ואי אפשר היה לדבר איתי, כי הייתי מאד עצבנית, עד לרגע שנכנס הרופא ,שעשה את הצילום ,אותו הכרתי כמנהל מרפאת בריאות האישה במקום שאני גרה בו, כך שמיד נרגעתי, מה שתרם להרגשה הטובה ולשלווה שנחתה עלי במהלך הבדיקה. אני לא רוצה שסיפור הלחץ המיותר יחזור שנית. לכל הירושלמיות ובעיקר לכל מי שמטופלת בשערי צדק ,זקוקה נואשות לעצתכן, מה לעשות? יש לי מספיק זמן עד השאיבה (בערך חודש מהיום אם שום דבר לא יתפקשש בדרך) לתכנן את מלחמתי הקטנה במתמחים ולהרגע.

limordc

New member
בבוצי תרגעי

הבנתי שגם בעין כרם עושים את השאיבות "מתמחים". כשהייתי בפגישה ראשונה עם רופא שם שאלתי את השאלה הזו- הוא אמר לי ש"מתמחים" זה לא מתמחים כמו שאנחנו חושבים אלא הם כבר רופאים!!! הם פשוט לא מהתותחים של המחלקה (כלומר לא פרופ' או משהו כזה). בכל מקרה עם כל מתמחה נמצא בחדר נייתוח גם רופא בכיר. כששאלתי מה לגבי ההחזרות הוא אמר לי שאת ההחזרות עושים רק רופאים בכירים.. מקווה שהרגעתי.

יעליק27

New member
בוקר טוב לימור../images/Emo20.gif../images/Emo42.gif../images/Emo20.gif

אני חייבת לשאול, האם החלק המסובך יותר הוא לא השאיבה? ההחזרה לא נראת לי פרוצדורה מסובכת כל כך שמצריכה רופא "תותח"... אני יודעת שאת השאיבה וההחזרה עושים רופאים מומחים בהר הצופים, ופתאום אין לי ממש חשק לעבור כמו שתכננתי... מה לעשות???

limordc

New member
נכון, לכן התלבטתי גם אני אם לעבור

בדיוק מהסיבה הזו-ומהסיבה שכ"כ נחמדים שם. אבל אני חייבת לנסות מקום חדש. ההחזרה לא פרוצדורה מסובכת-אבל דורשת הרבה יותר מיומנות! לדעת לאן בדיוק להחזיר וכו'. הר הצופים זה באמת אחד המקומות כנראה היחידים שגם את השאיבה וגם את ההחזרה עושים רופאים מומחים. קשה לי להמליץ לך מה לעשות אבל שוב- אני אישית מרגישה שאני צריכה להחליף מקום. יום טוב

בבוצי

New member
למרות השאיבה והחששות מפניה

אני מאד התרשמתי לטובה משערי צדק, הרגשתי שם במין חממה ,נראה לי שהם מיקצועים. מקווה שהכל יעבור בשלום. הם דורשים לקחת אנטיביוטיקה לפני כל טיפול, כדי למנוע זיהומים גם אצל האישה וגם אצל הגבר. האם זה מקובל בכל יחידה?

יעליק27

New member
אני מבינה אותך מאוד../images/Emo4.gif

מרגישה בבית בהר הצופים וגם אני הרגשתי שאני חייבת לשנות אז מה עושים? איפה את ממשיכה את הטיפולים? אני גם חושבת לעבור לשערי צדק בגלל ששמעתי המון סיפורים טובים, אז אולי בכל זאת שווה? מה הסיפור עם האנטיביוטיקה? לא שמעתי על זה כחלק אינטגראלי מפרוטוקול...

בבוצי

New member
את סיפור האנטיביוטיקה

סיפרה לי האחות בהדרכה, לא הרופא שקבע לי את הפרוטוקול. אני רוצה לברר יותר לעומק אם זה חובה, כוון שיש לי בעיה לבלוע כדורים, וזה עוד עלול להפוך לסיוט בשבילי יותר מכל הטיפול עצמו.

טאניוש

New member
לוקחים אנטיביוטיקה כדי למנוע זיהום

אם יש לך בעיה לקחת כדורים-תגידי לרופא או לאחיות, אני אף פעם לא הצלחתי לקחת אנטיביוטיקה את 5 הימים המומלצים, עושה לי בחילות...

למעלה