מתלים משוכללים =

MexMex

New member
מתלים משוכללים = ../images/Emo178.gif

נשמע נחמד, לא? נותנים לטיונר בעל שם את המתלים (בצרוף חבילת $$$ נאה, כמובן), נותנים לו את הנתונים (משקל, גובה, סגנון רכיבה ותיאור מסלול אופייני), ומקבלים מתלים מכויילים אישית שאמורים להיות הכי שבעולם. נכון? חלקית אולי. תיאורייה לחוד, ומציאות לחוד. מה לעשות, והמתלים צריכים להיות מכוונים לבסוף על ידי הרוכב. עם כל הכבוד לתיאוריים מילוליים, אילו אינם מספיקים לכיוון מושלם מראש, ותמיד יש להמשיך ולעשות עבודת כיוון בצידו של הרוכב, על מנת להגיע למושלמות אותה הוא מחפש. אבל, אם במזלג המקורי יש שלל כיוונים, אז במשופר יש עוד יותר, רק כדי לבלבל את האויב. אז מה אפשר לכוון? - שיכוך כיווץ מהירות נמוכה - שיכוך כיווץ מהירות בינונית - שיכוך כיווץ מהירות גבוהה - SUPPLENESS (אללה יודע איך אומרים את זה בעברית...) חוצמזה - שיכוך החזרה - עומס קפיץ (PRE LOAD) - גובה שמן - סוג שמן - גובה מזלג במשולשים
M.

45degrees

New member
אורך המהלך בשימוש בפועל

ועוד ועוד ועוד אומנות, מעורבת בקורטוב מאגיה שחורה.

theshark

New member
תחשוב מה עובר על החבר'ה של IRT

כשכולם מזלזלים בתוצאות שלהם ולא מבינים עד כמה זה קשה להביא אופנוע לכיוון אופטימלי בכל מסלול. ללא ספק טיונר צמוד שיודע את העבודה יגרום לאופנוע לעבוד הכי טוב. נ.ב תפסיק לספר לנו על צרות של עשירים...

45degrees

New member
../images/Emo45.gif אבל מה, משום מה כשחתמתי

בעבר: "טיונינג לאופנוע מרוץ - לא תעשה, בחיים לא תבין", מלא גולשים (שכנראה עוד לא הבינו) החליטו להפוך את המשפט ללעג. האמת שגם אני לא הצלחתי להבין עד לפני איזה חצי שנה מה עובר על רוכבי המרוץ עם הכיוונים. בכל פעם שרוכב דיבר על קשיים ב SETUP של האופנוע לא הצלחתי להבין מדוע ברמה המקצועית הכי גבוהה שיש, זה יאה לרוכב מקצוען להתבטא כך. היום אני מבין מעט יותר טוב על איזה רמה של קשיים מדובר. לכן, אני מתייחס לאלו שמסוגלים להגיע לכוון אופטימלי במעט זמן המסלול המוקצב בתור אומנים פרקסלנס.

כRובי

New member
המשפט הפך ללעג מסיבה אחרת לגמרי

"רוב הגולשים" הבינו מחתימתך שאתה מתכוון לעצמך ולאופנעך - כאילו אתה טיונר ואתה בנית אופנוע מרוץ.

45degrees

New member
מ הלעשות

רמת השיפורים הגיעה כל כך גבוה, שפתאום צריך להבין הרבה יותר על טיונינג וכיול של כל מיני רכיבים באופנוע. פתאום, יום בהיר אחד הבנתי שזה כבר לא אופנוע כביש/שטח רגיל אלא משהו אחר. פתאום - שינויים קטנים שקודם לא היו משפיעים הרבה, הפכו להיות אקוטיים לחלוטין. אפשר לקרוא למצב הזה בכל מיני שמות. ברמה של המנוע - הביצועים זהים (צריך לוודא בדיינו עדין) לרמה של האופנועים באליפויות משנת 2000. להגיע לרמה הנוכחית של מעל 80-85 כ"ס זה גדול עלי מבחינת תקציב וידע. שאר הרכיבים - משתפרים כל הזמן.

כRובי

New member
לא הבנתי מהודעתך

האם אתה חושב שאתה טיונר או לא? האם המשפט הזה התייחס אלייך, או לא?

45 !!??? אתה טיונר?גם לי יש טיונר:

זה גם מה שאמרתי לך: שיפרת שיפרת שיפרת שיפרת שיפרת..... אבל לא כיוונת.....

למעלה