מתלה לטיטולים

מתלה לטיטולים

מבקשת את עזרתכם ברצוני להכין מתלה לטיטולים הכנתי לפני הרבה שנים ואיני זוכרת איך, זה הולך ככה: יש דיקט בתחתית ועליו שמים טיטולים כשהבד של המתלה הולך כמו משולש ובסוף יש אפליקציה איני זוכרת איך תופרים את הבד שהדיקט יהיה מונח נכון האם מישהי הכינה אשמח מאוד אם תעזרו לי תודה ויום טוב

chayahd99

New member
אולי משהו כזה../images/Emo35.gif

בהנחה שאת מתכוונת למשהו שדומה לאחת התמונות הללו אז הנה לך הסבר אחד. חוצמזה, מצאתי עוד שפע של הסברים אך בלי תמונות, שמופיעים בקישורים המצורפים. כמובן שאת כולם אפשר לעשות מטלאים, עם אפליקציות וכו'.
משיטוט וקריאה באתרים השונים נראה שזו מתנה מאוד שימושית ונוחה לתת לרגל הולדת תינוק/תינוקת. אם אני לא בכיוון, אז אשמח אם תציירי דיאגרמה ותעלי אותה לפורום ואז אולי נצליח למצוא את הדוגמא המתאימה.

זה בדיוק כזה תודה רבה

האם יש הסברים נוספים כי הראשון אי אפשר להיכנס אליו ושוב תודה

chayahd99

New member
שמחה לשמוע שזה אכן זה

אצלי כל הקישורים עובדים ולא הצלחתי למצוא הסברים בעברית. אולי הגיע הזמן שמישהי תיקח יוזמה ותכין...

נ אוה

New member
מצרפת לך קישור למתרגם של גוגל

את רושמת את כתובת האתר שאת רוצה לתרגם במשבצת בצד שמאל למעלה יש כמה פיקשושים בתרגום, אך בסך הכל ניתן להבין את העיקר אתר לתירגום

chayahd99

New member
זה עוזר?

את באמת נעזרת בזה? ניסיתי להשתמש בזה בעבר בין צרפתית ואנגלית ואיכשהו זה היה סביר פחות או יותר אבל בין אנגלית לעברית זה ממש זוועה. קראתי את התרגום בלי שזכרתי את ההנחיות המקוריות והיה לי ממש קשה להבין מה רוצים ממני. את מצליחה להבין? אם היה אפשר ללמד את המתרגם כמה מילים נוספות - אולי זה היה עוזר, אבל גם אז, יש מילים דו משמעותיים שהוא בוחר לבד משמעות אחת כשדווקא השניה נכונה, וגם זה גורם לבלבול. כשאני חושבת על זה, יש לי כמה הצעות ייעול לשלוח לגוגל...

נ אוה

New member
זה עוזר. נראה לי שעבר שיפור.

לאחרונה תרגמתי בעזרת גוגל והסתדרתי יופי. עם קצת הידע וההבנה באנגלית וההגיון והאיטואיציה שלי והמאמר תורגם לשביעות רצוני.

alizaap

Member
הוראות פשוטות בעברית

נניח שהדיקט הוא בגודל כזה: 20 ס"מ רוחב ו-40 ס"מ אורך. אז ההיקף שלו הוא: 20+20+40+40=120 ס"מ. "גובה" הבד- תלוי הבגובה מתק הטיטולים שאת רוצה. נניח- 50 ס"מ. גודל הבד הדרוש- 120X50 + מכפלות. זה+ 3-4 ס"מ למכפלות- צריך להיות הרוחב של הבד (פריט 1). נא לעשות קודם כל את המכפלות של גובה המתקן- מכפלת לצדדים שאורכם 50 ס"מ. ניתן להוסיף תחרה או קישוט אחר- זה מה שרואים בחזית המתקן- דרך שוליים אלו מכניסים את הטיטולים למתקן. בנוסף- צריך עוד בד בגודל הדיקט + 3-4 ס"מ שוליים למכפלות (פריט 2) כעת- מחברים את פריט 1 לפריט 2 כך: מסמנים את אמצע הצלע הארוכה של הדיקט עם סיכה. באמצע הצלע שמים את השוליים של 50 ס"מ- כךשהן ניצבות לצלע הארוכה של פריט 2. זאת אומרת-שנחבר את קצה הבד שאין לו מכפלה לפריט 2. ככה נעשה חצי סיבוב. אחר כך ניקח את הצד עם המכפלה השנייה ונצמיד אותו למכפלה הראשונה- כך שמכפלה אחת תהייה מקבילה וצמודה לשנייה- אבל אין חיבור ביניהן-זה הפתח להכנסת הטיטולים. ומתחילים לתפור מסביב לפריט 2. אם חישבנו נכון את הבד- ניפגש בדיוק היכן שהפסקנו בצד הראשון. אם יש עודף בד- ניתן לעשות- מאחור באמצע- מין "פנס"-תיפור- שיהיה מאחור ואף אחד לא יראה את הפדיחה... (לא נורא, לשם כך נולדו טריקים כאלו.. ואם חסר בד -(פריט 1)- צריך לקטין קצת את המלבן-פריט 2- מספיק להקטין בצד אחד- להוריד מהאורך שלו קצת ולנסות לחבר שוב. אפשר לבצע את כל תהליך החיבור עם סיכות הבתחלה - כדי לעלות על טעויות חישוב לפני התפירה. עכשיו יש מעין "צינור מלבני" ארוך. למעלה- בחלק הפתוח העליון, יוצרים כיווצים-קיפולים-פאלדים כדי להקטין את הרוחב של החלק העליון- נניח ל-20X20- שזה החלק הקטן יותר שאותו מצמידים לקיר.עושים שני ריבועים כאלו- ורצוי לשים מילוי דק ביניהם- ומחברים לחלק הגדול שכיווצנו. מקווה שההסבר ברור- אם יש עוד שאלות- שאלי נא. עליזה

למעלה