מתלבט...

fairyscorp

New member
מתלבט...

יש לי בעייה בלבחור נגן MP3 שיתאים לי... מצד אחד יש את עניין המחיר ומצד שני יש את עיניין האיכות אני לא רוצה להתפשר על איכות אבל כמו שידוע, כסף לא זורם כמו מים לצערי. אני מחפש נגן טוב זול יחסית ובעל קיבולת גבוהה, יש הצעות? אני התלבטתי עד עכשיו בעיקר בין IPOD20-40 רגיל או נגן IRIVER 40 הבנתי שנגני IRIVER שווים כל שקל מיותר... הם גם מעוצבים מדהים בנוסף, ויש להם יותר אופציות לנגן חוץ מ MP3... מחכה לתגובות

LinkTree

New member
שאלות

אתה קונה בארץ או בחול? (רלוונטי מאוד לגבי המחיר) ובכמה כסף מדובר (מה התקציב)? אתה צריך רדיו? (רדיו אין ב IPOD) אתה צריך להקליט למכשיר? (למשל חזרות וכו') אישית אני חושב שה IPOD שווה כל שקל מיותר וגם הוא מעוצב מדהים (אבל אילו טיעונים שהם לא כלכך רלוונטיים כי הם נורא אישיים - מה גם ש"שווה כל שקל מיותר" לא ממש אומר משהו
) אבל כמו שאני תמיד אומר - נגן לא קונים לפי משקל (כלומר יותר או פחות אופציות) נגן קונים לפי צריכים - כי למתחרים יש עוד אופציות (שאם אתה צריך אותם אז אין בכלל שאלה) אבל ל IPOD יש נוחות שימוש שאין לאף אחד - לפחות לטעמי.

fairyscorp

New member
בעקרון

אני מעדיף שיהיה רדיו אני מאזין אדוק שיהיה נפח בין 20-40 ג'יגה כי יש לי לפחות 60 רק במחשב אין צורך בהקלטה סכום הוא לא עניין לויכוח ואני מעדיף לקנות בארץ שתהיה גם אחריות ושיהיה למי לפנות כשיש תקלה... אני מאוד נדלקתי על נגני IRIVER הם נראים לי מעוצבים מדהים שמעתי מכמה אנשים שמבחינת איכות הם גם מעולים השאלה האמיתית היא אם עדיף IPOD על IRIVER...?

uriler

New member
תראה, מניסיון של אח שלי...

אח שלי (שכותב גם פה בפורום), הוא מסוג הקניינים שלא ישנו כמה לילות לפני קנייה, יקראו מאות חוות דעת מכל כיוון אפשרי ורק בסוף יחליטו, אבל כשהם יחליטו זה יהיה מכל הלב, גם אם יש תוספת בעלות. היה לו נגן iriver ifp-395 (512 MB), והוא רצה נגן חדש, מבוסס הארדיסק. הוא בדק הרבה דברים, והגיע למסקנה הבאה: 1. iriver- אכן נגן טוב, אבל מניסיון עם הנגן פלאש הממשק בעייתי מאוד. עכשיו, כשיש לך על הנגן 100 שירים זה עוד בסדר. כשיש לך 3000 זה מאוד בעייתי. 2. archos - ביקורות גרועות מאוד. נגן לא אמין. 3. ipod - הבחירה שלו בסופו של דבר, והוא מרוצה עד הגג. הוא קנה את הipod photo 40GB (כולל מסך צבעוני), עם אביזר לחיבור קורא כרטיסים ישירות לנגן (כך שהוא מעביר לשם תמונות מהמצלמה). הוא אומר שהממשק הוא הכי טוב שיש, ועוד יתרון משמעותי מאוד של האייפוד הוא התוספות המאוד מגוונות, כולל רדיו, אביזר להעברת תמונות ממצלמה, כיסויים שוני, רמקולים מותאמים וכו. עוד יתרון באייפוד הוא אחריות בינלאומית מלאה, בלי שום ויכוח.

LinkTree

New member
ככה

אני מניח שאתה כבר יודע שב IPOD אין רדיו ולכן לפני הכל אתה צריך לשאול את שאלת הרדיו כי אם אתה רוצה רדיו - אז IPOD יורד מה"תחרות". ואז נשארים לך כמה אפשרויות עיקריות (בארץ) ה IRIVER וה CREATIVE ZEN TOUCH שניהם באים בגדלים של 20 / 40 GB. את ה CREATIVE אני לא מכיר (ואת ה IRIVER רק קצת שיחקתי עם אחד כזה) ככה שאני לא יכול להמליץ לך. אם הרדיו יורד - זי ברור שאני אמליץ על הIPOD כי הממשק שלו הכי נוח ולטעמי גם דרך העברת הקבצים והסינכרון הכי טובה. לגבי איכות השמע הטהורה (כלומר בלי להתיחס לאוזניות שבאות עם הנגן) לכולם איכות נגינה דומה מאוד וספק אם מאזין רגיל יבחין בהבדל. אמנם היציאה של ה IPOD מהבסיס נותנת איכות שמע הרבה יותר טובה מהאוזניות (יחס אות לרעש של 100DB ) ויש הטוענים שהכי טובה בשוק - אבל לא בחנתי את הנגנים האחרים בכזה דיוק. בלי קשר אני ממליץ לך לקרוא קצת עליהם (הייתי ממליץ להתחיל מ CNET מהשוואה) יש גם את הארקוס אבל גם אני לא שמעתי עליו דברים כלכך טובים - אבל אי אפשר לדעת. לסיום ולשאלה האמיתי שלך "השאלה האמיתית היא אם עדיף IPOD על IRIVER...?" הרוב בעולם קונה IPOD אבל בתכלס מה הרוב מבין... יש אנשים שקונים IRIVER ומהללים אותו שחבל - אבל מה הם מבינים גם כן? אם תשאל כאן ברור שיגידו לך IPOD וגם אני אגיד IPOD אבל השאלה היא הרדיו - אם אתה מאזין אדוק אין מה לעשות אם לא כלכך אז IPOD. אוף כתבתי הרבה ושטוית.. זו פשוט שאלה שרק אתה יכול לענות עליה. בהצלחה

למעלה