מתלבט.

Bar 99

New member
מתלבט.

היי החלטתי סוף סוף לרכוש IPOD אבל אני מתלבט קשות בינו לבין הIRIVER. אני יודע ש"טחנו" את הנושא בפורום אבל בכל זאת. לIRIVER יש אומנם יותר פיצ'רים ותמיכה בפורמטים נוספים. ובכל זאת רצית לשאול מה גרם לכם למי שהתלבט בכל זאת להעדיף את הIPOD? מעניין אותי לדעת. תודה

LinkTree

New member
בתור מי שקנה לפני כמה ימים...

אם אתה קונה בארץ - אז ה IPOD גם יותר זול\ ואם בחול אני לא בטוח של IRIVER יש מימוש אחריות כאן (של IPOD יש) קראתי טונות של ביקורות על שניהם ואכן בפיצרים ה IRIVER מנצח אבל שאלתי את עצמי איזה פיצרים אני צריך (מבחינתי אני מדבר על ה 4G 40GB אל מול ה 140) והגעתי למסקנה כזו - * רדיו אני אישית לא שומע מה גם שיש לי בפאלפון רדיו ואני לא יכול לומר שאני כל היום צמוד לרדיו לשמוע ככה שלי זה לא ממש משנה. * התמיכה בפורמטים נוספים - אמנם רעיונית הייתי רוצה תמיכה ב OGG ושאר אבל בתכלס כל המוסיקה שלי ב MP3 ככה שזה לא ממש משנה - ותאמת אחרי בדיקה התחלתי להעביר אותם ל AAC (יותר קטן ואותה איכות כמו ה MP3 שלי - הרוב היה מקודד ב MP3 ב 192 ועכשיו ב AAC 128 לאזניי אותה איכות..) * הקלטה - אהה... זה היה קשה. אני אומנם לא ממש מקליט על בסיס יומיומי אבל אני מנגן עם חברים בערך פעם בשבוע שבעיים ולפעמים אנחנו אוהבים להקליט את הסשנים - והIRIVER היה מעולה לזה - כניסה דיג' ואנלוגית - נשמע מעולה וזה אכן כמעת שיכנע אותי. * אוזניות של ה IRIVER לפי מספר ביקורות שקראתי די גרועות ושל IPOD בסדר (למרות שנראה לי שאני אקנה אחרות בכל מקרה - אבל אתה יכול לחשוב גם על זה כשיקול. * ממשק - וזו לדעתי הנקודה שהיתה הכי חשובה לי. בצורה די גורפת כמעת כולם אמרו שה IPOD יותר נוח לשימוש ואני מסכים - אחרי שימוש של שבוע (די רצוף - אפילו עכשיו :) ) הוא פשוט נוח - הגלגל הזה מגניב - הממשק פשוט - אתה מוצא כל מה שאתה צריך בקלות ובמהירות - פשוט חוויה - הלוואי וכולם היו לומדים מהם (APPLE) לעשות UI. התצוגה בהירה ונהירה יש לי את כל הפרטים שאני צריך בלי שום דבר מיותר (ב IRIVER יש למשל BIT RATE שזה שטות גמורה כי מה זה לעזאזל מעניין אותי כשאני שומע את השיר???) * היה לי חשוב שב IPOD תהיה יציאה LINEOUT ב DOCK כי אני מחבר אותו לרמקולים שלי על יד המחשב ככה אני יכול לנגן ממנו ישירות - אני חושב שגם בIRIVER יש LINE OUT אפילו בנגן עצמו? (מרוב נגנים אני לא זוכר) * ל IPOD יש מליון תוכנות ותוכנות נלוות ואביזרים ככה שאני בטוח שכל מה שאני חושב או אולי אחשוב שאני רוצה להוסיף לו מישהו כבר חשב על זה וכתב או בנה כזה דבר וזה נראה לי חשוב. * ואחרון (אך אך חשוב לא פחות מכל השאר) ה IPOD סקסי - הוא יפה הוא נעים לעיין והוא עושה דווינים - נכון - לא לזה קניתי אותו אבל אם אני יכול לגרוף מבטים נוגים מאנשים ברחוב / עבודה / אחים / שכנים / וכו'... למה לא?! נראה לי שכבתי את רוב הדברים... SORRY על המגילה אבל אולי זה יעזור... אם יש לך שאלות - שאל!

Bar 99

New member
תודה על התגובה המפורטת

ואכן הצלחת לקלוע בדיוק לגביי כל ההתלבטויות שלי ובאמת מבחינתי המכשיר אמור לשמש אותי בחדר כושר/טיול עם הכלב/לפני שינה. ןכל הפיצרים הנחמדים שיש לIRIVER לא משנים לי הרבה. יש לי אפשרות לקנות את המכשיר בניו יורק האם כדאי לי לקנות אותו שם? מבחינת מחיר/אחריות? תודה

TheRealDeal

New member
בניו יורק? ברור!!

המחירים שם הם הזולים ביותר, מומלץ ואף כדאי לקנות שם, יש אחריות בינלאומית, בארץ נותנת האחריות היא "ידע", שמור על הקבלה שתקבל אם תקנה שם. לפי מה שהבנתי קשה למצוא איפודים ב"אפל סטורס" אבל אם תמצא זה כדאי... רק תוציא את זה מהקופסא ותזרוק אותה לפני שאתה מגיע לארץ כדי שלא תשלם על זה מיסים כשתגיע לארץ. תקנה שם גם נרתיק ודברים שימושיים לאיפוד אם אתה חושב שאתה צריך. נצל"ש: מישהו יכול להסביר לי, למה חנויות מקוונות בישראל מתחייבות למשלוח שיגיע עד חודש מיום ההזמנה למוצרים שמחירם מעל 1000 ש"ח, וחנויות מארצות הברית למשל מחויבות לעד(
) 4 ימים משלוח בתוך ארה"ב ובינלאומי תוך 6 ימים זה מגיע למוצרים שמחירם לא עולה על 200 ש"ח בדר"כ!

TheRealDeal

New member
אה ועוד משהו

בשביל ריצות וכו' לא מומלץ איפוד, אלא נגן פלש נחמד ואיכותי, למרות שאין בו נפח לאכסון כמו הארד-דיסקים ניידים. בכל מקרה, אם אתה מעוניין לקנות את זה לריצות וכו' כדאי גם לקנות מין סוג של מחזיק ליד, שיפחית את כמות הרעידות שהוא מקבל ולמנוע נזק משמעותי לנגן. הזמנתי אחד ביחד עם הISKIN מtheistore.com, לדעתי זה שווה.

איזה רעידות?

הוא לא קפץ לי אף פעם. ובמכון תמיד אפשר להניח אותו על ההליכון.

DrLecter

New member
נאמר לי שלאחר נפילה אחת משמעותית..

האייפוד מסיים את הקריירה שלו האם זה נכון? והאם זה בגלל שהוא מבוסס על כונן קשיח וברגע שהמחט חוטפת זעזוע היא זזה ממקומה?או שזה לא קשור?

TheRealDeal

New member
תשובה

הארד דיסק רגיש לנפילות ורעידות וכו', לא רק האיפוד! פשוט האיפוד בנוי בצורה דיי עדינה ונרתיק בולם זעזועים יעזור מאוד, הכוונה שיהיה טיפה עבה שאם האיפוד יפול הנרתיק ימנע מהאיפוד להימנע במלוא העוצמה של הנפילה. כל נגנים מסוג הארד דיסק יכולים להיהרס מנפילה... לא יודע להסביר למה, זה פשוט רגיש יותר... פשוט האיפוד יכול להישבר גם מזה כי הוא עדין

Bar 99

New member
עוד משהו

יש מידע על דור 5 לIPOD או שזה מוקדם מדיי?

למעלה