מתלבט #2

xanadu

New member
מתלבט #2

ושוב ברוח הפרידות שמנשבת פה לאחרונה (פו! פו!) לאחר שנפרדתם, לאחר שחילקתם רכוש, לאחר שסיימתם לבכות לתוך הכרית, להעלות 3 קילו, לרחם על עצמכם וכו' וכו' - מה המדיניות לגבי שמירת יחסים עם האקס על תקן של חברים טובים? לשמור איתו על קשר או לא? אם הבן אדם חשוב לכם ואתם רוצים אותו בחייכם, איך נשארים חברים טובים עם האקס?

EyeSeeYou

New member
עוד שנה עברה...

נו, עברה כמעט שנה מאז פתיחת הפורום(ואותו דיון שכבר קיימנו), ומה שמפתיע הוא לגלות כי הסוגיות הן אותן סוגיות ורק אנחנו משתנים ומשנים את הסביבה שלנו. אני שחשבתי פעם אחרת - היום בניתוק מאותו "אקס מיתולוגי" ואתה שטענת " אקס הוא אקס הוא אקס, אין החזרות בסוף עונה רק זיכויים" מנסה לתקוף את זה מכיוון קצת שונה עכשיו. אז ככל הנראה אין תשובה ולא תהיה תשובה וזה עניין של מזל וכח נפשי להתגבר ולהתחבר אחרי פרידה. לא לכל אחד יש לא כל אחד רוצה ולא כל אחד באמת מבין כמה הוא טועה - או לא.. תעשו מה שתעשו- רק אל תזרקו שנתיים לפח.

xanadu

New member
הבהרה

אז התכוונתי מה עושים אם רוצים לחזור לאקס. כאן השאלה איך לא חוזרים לאקס ונשארים בקשר.

אוהד 21

New member
ניר'וש כפארה

אני מאז ומתמיד טענתי שלשמור על קשר כזה או אחר עם אקס הוא לא הכי בריא שבעולם, במיוחד במקרים שבהם יוצאים פגועים מהעניין (90% מהמקרים אבל מי סופר...?!). אפשרי ליהיות בקשר עם אקס אבל...!!! א. לחכות זמן מה עד יחלוף הזעם. ב. לשמור על קור רוח בסביבתו ובכל סיטואציה הקשורה אליו (לפחות בהתחלה). ג. לחזור בכלל לקשר אתו רק שאתה מרגיש שאתה באמת אבל באמת מוכן לזה. ד. מומלץ מאוד לא להושיב אותו על תקן החבר הכי טוב או אפילו לא עוד חבר טוב אלא פשוט חבר, כן, כן סתם חבר. ה. (יהוה) לא סתם אומרים שלא חוזרים אל העבר (והכוונה היא גם ל- לא גוררים את העבר אל העתיד) לכן אומר ובזאת הסכם: במידה והתפצלנו ממערכת יחסים, והספדנו אותה עד תום (או אפילו גרגר מזה) אין סימן יותר טוב מזה לדעת שזהו סוף וכמו שכתבתי באחד השירים הראשונים שלי : סוף הוא סימן להתחלה חדשה, (השיר הזה הוקלט למסיבת סיום שלי של י"ב בהזדמנות אני גם אשמיע לך אותו...), נירו'ש מתוק, אני טוען שהכי טוב זה להמשיך הלאה, שום טוב לא צומח מהשארת האקס בסביבה אולי רק אחרי שנה שנתיים שהשטחנו את כל המטענים שהיו לנו עליו... קום על שתי רגליים תדמיין שאתה כושי חסון ומסוקס תאמץ מבט אסרטיבי בעיניים אחזק פסק זמן ביד שמאל ויאללה רוץ אל האופק, אני מבטיח שתתקל בהמון חוויות טובות ומהנות כבר מהצעד הראשון. Just Let It Go אוהב, שלומי.

Liroy26

New member
לפני שקופצים לתשובה

חשוב קודם כל לתת חשיבות לסיבת הפרידה - האם זה בגלל שהגעתם למיצוי? האם נגמרה האהבה? או שזה בגלל סיבות אחרות, קצת פחות נעימות? אחרי שסימנת את התשובה הנכונה אני מאמין שתדע כבר מה לעשות. אישית אני מאמין שאחרי הפרידה צריכים איזה שהוא זמן קצת להתרגל ולהחלים בלעדיו. רוצה כן לשמור על קשר? אחלה, רק חשוב שתעביר אותו לסטטוס של חבר נטו.

S h a m i

New member
אני מאמין...

שזה דורש בתחילה ניתוק מוחלט. רק בשלב מאוחר יותר (שיבוא אחרי חודש או שנה) אפשר לפתח את הקשר שוב לסטטוס חברים. אבל זה רק אני...

Liroy26

New member
אחרי שסימנת תדע לבד מה לעשות

כי בסך הכל אין תרשים זרימה של מה להגיד, מתי ואיך. מה שאתה כן צריך לעשות הוא להחדיר לעצמך לראש ולהפנים שהקשר בינכם הוא חברי נטו. אין "אנחנו" אלא יש "אני". לפחות בשלב ההתחלתי להמנע מלשתף אותו יותר מידי על מה שקורה אצלך בחיים, בטח ובטח אם אתמול הכרת מישהו חמוד או שהיה לך זיון סוער. להוריד את כמות שיחות הטלפון היומיות לאחת. במקום זה תרים טלפון לאנשים שהרבה זמן לא דיברת איתם. לא כל יציאה שלך עם חברים או סתם אירוח ביתי חייבת לכלול גם אותו. אילו הם סה"כ כמה עצות שאני לפחות משתמש בהם. גם לי הפרידה לא קלה אבל חייבים להמשיך הלאה.

S h a m i

New member
שונא שאלות בלי תשובות!!!

לפחות בלי תשובות חד משמעיות. מזכיר לי מבחני ספרות... אבל בכ"ז... מותק, אין נוסחא ותשובה מהספר למצב הזה. כמו שלירוי אמר, זה תלוי בגורמים כגון סיבת הפרידה, רמת הקשר שהיתה ביניכם, מהלך הקשר, בגרותם של שני האנשים בקשר במהלכו ואחריו, מסלול החיים של כל אחד בסיום הקשר, הבחירה של הצד השני להמשך הקשר ועוד ועוד ועוד.... תשקול את כל הנתונים שעוברים לך בראש ואת כל מה שניתן להעלות עוד כשאלות מנחות. אני מניח שאתה יודע מהי התשובה רק צריך חיזוק וביסוס לעדמה שלך בנושא. החיזוקים נמצאים בתוכך ושם תמצא אותם. רק טוב!

friendly moon

New member
../images/Emo4.gif

תראה... אני יכול לספר לך שאני בקשר עם 2 אקסים שלי ואנחנו חברים מאוד טובים, עם אחד מהם פשוט בשלב מסויים נגמרה האהבה ביננו, אני עדיין מאוד אוהב אותו כבן אדם אבל ברגע שהזוגיות שלנו הפכה לחברות יותר מזוגיות חתכנו ונשארנו חברים טובים, מצד שני עם אקס אחר שלי לקח לנו שנתיים עד שבאמת יכולנו לחזור לדבר וזה לא כאב, היום אנחנו מסוגלים לשבת ולדבר על הקשר שלנו עם חיוך נוסטלגי. אני חושב שברגע שאתה יכול להיות עם האדם הזה ולא להרגיש שאתה רוצה אותו חזרה, לא להרגיש את הכאב החד הזה בלב, לא להרגיש קנאה כשאתה תראה אותו (ואתה חייב לקחת בחשבון שזה יקרה אם תשארו חברים) אוהב מישהו אחר, אז יהיה לך נכון להיות חבר של האקס, לפני זה בשביל מה? זה סתם כאב ראש ולב... בהצלחה יקירי,
דורון

assafcohen1

New member
need to be smart

it probably can never be l;ike with any other friend, but it can happen. all you need to do is realy decide that you want to stay with him in a relationship, and than to be aware the fact that's it's going to be hard. it's like a small war with youself everyday, specially if there are feelings, or more than that. assaf

Yaniv-DC

New member
תגיד לי, אתה רוצה מכות?

אחרי כל מה שאתה עושה לי במסנג'ר, אחרי שכמעט הגעת לפה לדרוך עלי עם הפלטפורמות כשסיפרתי לך שנפגשתי עם כריסטופר, אחרי כל הדמעות הוירטואליות שהזלתי לך והיית צריך לנער אותי אתה עוד מעז לשאול את השאלה הזאת? אתה יודע את התשובה בדיוק כמוני. כן, אפשר להיות חברים. אני בכוונה לא אומר להשאר חברים, אלא להיות. למה? כי צריך ניתוק. מוחלט. ארוך. שנה שנתיים ככה, שלא מדברים, לא מתראים וכו', ואז פתאום בא להגיד היי, אחרי שהיה לך מישהו אחר (או מישהם אחרים) - אז אפשר להתחיל מחדש. אגב, מתי שהוא השבוע אני הולך לאסוף את רכושי. ואחר כך אני לוחץ על הדיליט מהממורי. מבטיח.

Liroy26

New member
קסאנדו, תקרא ותפנים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

xanadu

New member
אתה שלא תצעק עלי, שמעת?

תזכור על איזה נעליים אני הולך!

Liroy26

New member
אה, אתה שם! המנצנץ!

לפני שאני מורח עליך את כל הנצנצים שמאי הביאה לך בריח "תותית" כדאי שתרגע!

xanadu

New member
מנשה התימני, אני קורא אותך לסדר!

לפני שתקרה תאונה מצערת עם הפלסטלינה הנוצצת שהיא הביאה לי, יחד עם הנצנצים בריח תותית!!!!!!!! (איזה חברים יש לי? מה זה המתנות האלה?)

Liroy26

New member
תנוחי צביה, תנוחי!

גם ככה יש לך קמטים, לא צריך להוסיף עוד.

Yaniv-DC

New member
../images/Emo26.gif

היות וארבעה אנשים זכו להקרא "אקס" אצלי בתקופות שונות שנעו בין 4 חודשים לשנתיים, היות ואני מכיר את קסנדו בשיחות כמעט יומיות, היות ותשובתי היתה מפורטת יותר ממשפט סתום (במובן המקורי של סתום, לא במובן הקללתי), אני עדיין טוען שיש גם יש.

למעלה