מתלבט מה ללמוד

liory22

New member
מתלבט מה ללמוד

היי אני חייל משוחרר ולא בטוח במה שאני רוצה ללמוד אין לי בכלל ראש ראלי אז אני חושב ללמוד מדעי החברה באוניברסיטה השאלה היא האם זה שווה ואם יש בזה עבודה?

Golgi

New member
תלוי מה בדיוק אתה לומד

מדעי חברה זה תחום רחב. אנתרופולוגיה, סוציולוגיה וכו' - יש סיכוי לקבל עבודה רק אחרי תארים מתקדמים וגם זה לא קל. פסיכולוגיה - סיכוי סביר למצוא עבודה אחרי תואר שני בהתמחות טובה, אבל להתקבל לתואר שני, במיוחד בתחום הקליני, זה דברק מאוד קשה. עם תואר ראשון יש סיכוי לא רע להתקבל למשרות בתחום משאבי אנוש או תחום אחר שדורש מגע אינטנסיבי עם אנשים. כלכלה - יש סיכוי למצוא עבודה, אבל זה לא בטוח ב- 100%. כדי להתקדם אח"כ לתפקיד טוב יחסית רצוי ללמוד תואר שני. אם תלמד התמחות בחשבונאות או חשבונאות בלי כלכלה (רק חשבונאות או בשילוב עם משהו אחר) אז ניתן להסתדר רק עם תואר ראשון והסיכוי למצוא עבודה די טוב, אבל קבלת רשיון מותנית בעמידה בבחינות לשכת רואי חשבון ובשנתיים התמחות ורוב הסטודנטים בנוסף ל-3 שנות לימוד לתואר לומדים גם שנת השלמה שמזכה מספר נוסף של בחינות הלשכה ומכינה לקראת השאר. עבודה סוציאלית - סיכוי טוב מאוד למצוא עבודה עם תואר ראשון, אבל השכר לא גבוה ברוב המקרים. יש גם תחומים נוספים במדעי החברה (או קשורים למדעי החברה), אבל אלה הם העיקריים. בהצלחה.

jewjew1

New member
תיקון שתי טעויות

אם הבחור לא ריאלי אז האפשרות ללמוד כלכלה שהוא תחום סופר ריאלי נפסלת. לגבי עבודה סוציאלית שמעתי דווקא שהתחום מוצף בגלל ריבוי האונברסיטאות והמכללות שמלמדות את המקצוע והקושי העיקרי הוא במרכז. הייתי מציע לבחור לפנות לתחום של ייעוץ מקצועי מכיוון שאנני מכיר את האופי שלו אז קשה לי המליץ לו על משהו. אם למשל הוא אוהב ללמד אז כדאי לו ללמוד מקצוע הומני עם תעודת הוראה.

../images/Emo45.gif

נכון. גם אני הייתי ממליצה לפנות לייעוץ בבחירת מקצוע. גם אני,בשלבי התואר הסופיים, נועצתי על מנת לדעת לאן פני מועדות בהמשך. האם לתואר שני ובמה,או שמא לימודי תעודה. קיבלתי כיוונים אחדים המתאימים לאופיי,לאהבותיי ולדרישותיי ממקצוע. אני מאוד הייתי ממליצה על ייעוץ. שווה להשקיע,כי מקצוע זה דבר שהולכים איתו לעבודה יום יום. לך שווה לעבור תהליך שלם. וזה יכול בהחלט לתת כיוונים אחדים. תסתייע גם בספריית המקצועות בשרות התעסוקה או במכון הדסה.

Golgi

New member
תיקון של תיקון שתי טעויות:

לגבי כלכלה - המקצוע הוא ממש לא סופר ריאלי. נכון שזה מקצוע שדורש לימודי מתמיקה (בעיקר חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי וסטטיסטיקה), אבל הרמה בה נלמדים המקצועות היא נמוכה מזו של המקצועות האלו בפקולטה למדעים מדויקים או בהנדסה והם לא העיקר בלימודים. אם הבחור ממש לא מסתדר עם מתמטיקה, אז לא כדאי ללמוד כלכלה, אבל בהחלט ייתכן שמישהו שמחשיב את עצמו כ"לא ריאלי" ובגלל זה לא ילך ללמוד הנדסה או מדעי מחשב לדוגמא, ילך ללמוד כלכלה או חשבונאות ויוכל להצליח בתחום. חוץ מזה, אני ממש לא המלצתי לבחור ללמוד כלכלה...איך אני יכול להמליץ לו משהו אם אני לא מכיר אותו? הוא ביקש מידע לגבי מדעי החברה וכלכלה שייך לתחום זה, אז עניתי לו וזה הכל. לגבי עבודה סוציאלית - כדאי באמת לשאול את האנשים בתחום. בכל זאת יש המון מודעות דרושים בתחום של עבודה סוציאלית, אבל יכול להיות שגם ההיצע גדול, כדאי לדבר עם אנשים בתחום.

fighter21

New member
סופר ריאלי- מקצועות ההנדסה למניהן

במדעים: בעיקר פיסיקה, מדעי המחשב, וכמובן מתימטיקה. פחות כימיה ופחות יותר ביולוגיה.. הכוונה לרמת המתימטיקה..

למעלה