מתלבט לגבי קטנוע

ido herman1

New member
מתלבט לגבי קטנוע

שלום לכולם,

לפני כשבוע נגנב לי הגרנד דינק הוותיק והאמין שלי ופצחתי בחיפושים אחרי קטנוע חדש.
הקטנוע מיועד לנסיעות יומיות אשדוד-ת"א והתמודדות עם הפקקים.

כרגע ההתלבטות שלי היא בין Joymax 250, G-Dink או Xevo 250.

ה-G-dink נראה לי קצת מצועצע ובניה פחות איכותית.
על ה-XEVO ישבתי היום והוא הרגיש לי טיפה גבוה, בהתייחס לכך שגובהי 165 ס"מ. האם יש אפשרות להנמיך אותו בכמה סנטימטרים בודדים ע"י משחק עם המתלים או ע"י הורדת ריפוד מהמושב?, למישהו יש ניסיון בכך?.

כרגע ה-Xevo הכי מדבר אליי. בגלל מרווח הטיפולים (5000) ובגלל הביקורות והמבחנים הטובים שקראתי אודותיו

אשמח לכל דעה והמלצה שלכם.

תודה,
עידו.

פרארי1

New member
קח רכיבות מבחן

ה-XEVO והג'וימקס החדש מצויינים ויהוו שידרוג ענק אחרי הגרנד דינק, למרות שמדובר באותו נפח מנוע.
כדי להחליט איזה מהם מתאים לך יותר, אתה צריך לרכוב עליהם ולהחליט.

אגב, את מרווח הטיפולים בפיאג'ו אפשר למתוח לכל 10K, על ידי הבאת קיט טיפולים מחו"ל והחלפת רצועה כל 10K במקום כל 15K, מה שיהפוך את טיפולי ה-5K לבדיקות בלבד.

ido herman1

New member
מה לגבי הגובה?

מה לגבי הגובה?,
האם יש אפשרות להנמיך במעט את הכלי ע"י המתלים או ע"יהורדת ריפוד?, יש למישהו ניסיון בזה?

פרארי1

New member
אתה יכול ללכת לרפד

שינמיך קצת את המושב.
בקטנועים אין קיטים להנמכה באמצעות המיתלים, כמו שיש באופנועים, אבל אני חושב שעם הגובה שלך לא צריכה להיות לך בעיה רצינית, מכיר רוכבות נמוכות ממך שמסתדרות היטב עם ג'וימקס.
אגב, אני לא גבוה ממך בהרבה ורוכב על טרנסאלפ - אופנוע די גבוה.
בעמידה אני מוריד רק רגל אחת וגם איתה לא מגיע לקרקע עם כף רגל מלאה, מתרגלים להכל

ido herman1

New member
נפלה החלטה

אז זהו,
החלטתי שאני הולך על ה-Xevo, חדש מהחברה, 2013.

אשמח לשמוע המלצות על רפד בתל-אביב (או אשדוד), מבעלי ניסיון, להורדת ריפוד לשם הנמכת הכיסא בכמה סנטימטרים.

נ.ב.
היום כשעשיתי נסיעת מבחן עלה-Xevo של עופר אבניר, המאוורר של הקירור (סליחה על חוסר הידע הטכני), עבד די הרבה פעמים ודי הרבה זמן במהלך נסיעה עירונית. האם זה ככה וזה תקין?
ברור לי שכל עוד הוא מקרר את המנוע אז זה בסדר, נאמר לי ע"י נציג המכירות שככה זה בקטנועים איטלקיים, שהוא עובד הרבה.

אם פי 3

New member
ב-JM לא תהיה לך שום בעיה

זה אחד הקטנועים שיותר מתאימים לאנשים נמוכים (ואני מדברת מ"מרום" גובהי, שנמוך ממך ב-10-15 ס"מ), והוא קטנוע מצוין, כך שאני לא מרגישה שאני מתפשרת (אבל לא רכבתי על הרבה אחרים).

ה-XEVO הוא אכן יותר גבוה, אבל נראה לי שבגובה שלך זה כבר לא צריך באמת להפריע. אצלי הגובה פסל אותו מראש - אבל לא בדקתי אפשרויות הנמכה (ויש פה רוכבות בגובה שלי בערך, שטוענות שאין שום בעיה לרכב עליו. בעיני, זה בעייתי, כשצריך לעצור בתנאים קצת יותר מורכבים, או אם מאבדים קצת שיווי משקל).

anigodin

New member
אני 1.60 מ' ורכבתי אתמול על JM של המוסך.

מכיוון שהכלי שלי זה דיוק, ה-JM נראה לי ענק ומסורבל.
לקח לי כמה דקות להתרגל אליו אבל בלי קשר לזה, מבחינת הגובה הסתדרתי בלי בעיה - הגעתי עם שתי הרגליים עם חצי כף רגל לכביש.
אפילו הצלחתי להזיז אותו כשאני יושב עליו.

למעלה