מתלבט ומבקש יעוץ

shaiezra

New member
מתלבט ומבקש יעוץ

שלום אני מתגייס בקרוב וחשבתי לקנות לי נגן מוזיקה זהו יהיה הנגן הראשון שיהיה לי לכן אני קצת מתלבט מה לקנות... רציתי לדעת אם תוכלו לייעץ לי ולכוון אותי אל הנגן שיהיה מושלם בשבילי. אני מחפש בעיקרון נגן שיהיה בו מקום להרבה מוזיקה, אפשרות לוידיאו, גישה נוחה וחיבור לנגן דיסק במכונית כמובן בנוסף לאפליקציות שאני מניח שאין מה להזכיר כמו אוזניות ניידות וכו'... על מה כדאי לי ללכת? איי-פוד? איי-ריבר? MP3 רגיל? אשמח לקבלת דעות חידושים וייעוץ תודה רבה!

shaiezra

New member
אוקיי מגניב :)

אני אשמח גם לקבל שמות של דגמים כדי שאוכל לבדוק את המחירים שלהם... נתחיל: מחיר: אני לא ממש יודע מה המחירים לנגנים... אני מניח שלא יותר מ700 שקלים תמיכה בקובצי: וידאו, תמונות גודל מסך (באינץ') : אין העדפה מסוימת מן הסתם עדיף כמה שיותר גדול ושבכל זאת הנגן יהיה קומפקטי... נפח זיכרון (בג'יגה בייט) : כמה שירים נכנסים בערך בג'יגה אחד? נלך על 60-80 ג'יגה בערך... כרטיס זיכרון: עם אפשרות הרחבה תוספות: רדיו FM, הקלטה, (משחקים - לא ידעתי שקיימת אפשרות, לא חובה אבל גם לא מזיק). תמיכה בעברית: מלאה, שמות השירים מקור אנרגיה: בטרייה פנימית נטענת או AA סוג זיכרון: לא עקרוני מטרת הנגן: נסיעה, שמיעה בבית שליטה בנגן: עדיף כפתורים, לא חובה איכות שמע: גבוהה פורמטי מוזיקה: MP3, , WMA, , WAV, , ACC חיבור לרשת: לא חובה.. אופציונאלי סידור בנגן: תיקיות אני רק אוסיף שחשוב לי שתהיה אפשרות לחבר את הנגן למכונית... וכמובן שיהיה קומפקטי ולא שברירי יותר מידי תודה רבה!

יאיר B

New member
אוי, תצטרך להתפשר על כמה דברים.

1. 700 ש"ח זה סביר בהחלט לנגן ממוצע כיום. 2. וידיאו ותמונות - זה אומר שכדאי שיהיה לו מסך גדול מספיק, נניח 2.5" ומעלה (אבל אז הוא יעלה יותר וגם יהיה גדול יותר - בעיה). 3. אתה רוצה מסך גדול אבל גם קומפקטי. זאת אקסיומה (אלא אם כן ההגדר לקומפקטי שונה ביני לבינך). 4. נפח זיכרון: אתה רוצה 60GB. בדרך כלל הנפחים הללו נועדו לנגני וידיאו = מסך גדול ומחיר גדול עוד יותר. אתה יכול לראות חישוב של כמה שירים נכנסים בקיבולת בקישור הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=1292&QID=14335 זה יכול לעזור לך לחשב כמה אתה צריך. אני רק אגיד שלקיבולות כאלה צריך לשלם מעל 1000 ש"ח (בכיון של 1500 יותר). 5. כרטיס זיכרון - אתה רוצה להרחיב 60GB עם כרטיס זיכרון? זה לא מספיק לך? (הרחבת זיכרון היא לנגנים עם קיבולת קטנה). 6. רדיו והקלטה - זה קיים כמעט בכל נגן. האיפוד הוא יוצא דופן בסיפור. 7. תמיכה בעברית - ממשק מלא זה דבר נדיר, תמיכה בשמות השירים יש לאיאודיו. 8. מקור אנרגיה - הנגנים עם הסוללות AA הם בקיבולות מאוד קטנות. 9. סידור תיקיות - זה קיים רק בנגנים של איאודיו. 10. חיבור למכונית - זה אפשרי בכל נגן, יש כמה שיטות לנושא ותלוי גם איזו מערכת יש באוטו. הבעיה העיקרית שלי היא עם הקיבולת. 60-80GB זה אומר איפוד או אחד מנגני המדיה הגדולים (והיקרים). האיפוד גם כן יקר ואין לו רדיו/הקלטה ועברית.

tweeg

New member
*

אקסיומה-הנחת יסוד אקוסימרון-ביטוי עם שתי משמעויות מנוגדות,"תוגת צעצועיך" (למרות שהוא קיבל גם משמעות של סתירה בתוך המשפט) יש מאמר בפ' איפוד על שיטות חיבור לרכב נגני מוזיקה בנפחים של 60-80 זה רק הקלאסיק,הzune (למרות שהקלאסיק 120 עכשיו לא?) אפשר להגיע נראה לי עם הzen ל32+32 אבל אני לא חושב שהגיעו כרטיסים לארץ,וברשימת תמיכה שלו כתוב שהוא תומך רק בכרטיסים של 16 (אולי היא לא מעודכנת)

יאיר B

New member
תודה על התיקון.

SD של 32GB לא ראיתי (ודוקא הייתי בבאג ביום רביעי.) הקלאסיק החדש (דור 6.5) הוא אכן 120GB, אבל יש עוד להשיג את הדור הקודם (שלא ברור לי למה לקנות אותו, ה-120GB עולה בדיוק כמו ה-80GB הקודם).

or121210

New member
שמעתי שמישהו אמר שבחדש יש בעיות

שלא היו בדור הקודם. ויש לו את החדש

מושו 21

New member
ממה שאני זוכר יש גם קלאסיק של 80

דווקא ירד המחיר שלו בארץ באזור 950-1000 שקל.

shaiezra

New member
אוקיי חח... כבר אמרתי שאני

לא כל כך מבין בדברים האלו? :) תאמת שלפי הטבלה שצירפת יספיקו לי בסביבות 10-15 ג'יגה... לא ידעתי בדיוק את הסדר גודל עד עכשיו... הדבר העיקרי שמעניין אותי זה בעצם המוזיקה... בעיקר לימים של נסיעות ארוכות באוטובוסים... אני לא מכיר בכלל דגמים חוץ מאייפוד... בנוגע לוידיאו, שוב זה לא חובה מבחינתי אבל זה צ'ופר מגניב אם אני אוכל להעלות פרק של איזה סדרה ולצפות בו. כשהתכוונתי לכרטיס עם הרחבה התכוונתי לכך שיש אפשרות להחליף זיכרון, ושוב, אם יש מספיק מקום על המכשיר כמו שנוכחתי לדעת זה גם הפך להיות בגדר לא חובה. מבחינת קומפקטי, הכוונה שלי לקומפקטי היא לא יותר גדול מעכבר של מחשב לדוג'... משהו שנכנס לכיס ולא מכביד יותר מידי, עדיף דק. אם תוכלו לתת לי אפילו שמות של דגמים שאתם יודעים שהם מוצלחים אוכל לבדוק האם הם מתאימים לי... שוב תודה!

shaiezra

New member
עשיתי שיטוט קטן בבאג

וזה מה שמצאתי... הבנתי שהגודל שאני אצתרך להתפשר עליו הוא 8 ג'יגה בהתאם למחיר. מצאתי מס' דמים שנשמעים מעניינים אשמח לשמוע את דעתכם: Sansa View E300 8GB http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5795&perur=2&t=12&c=368 iRiver E100 8GB - Black http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6017&perur=2&t=12&c=368 Sandisk Sansa E280 8GB http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5909&perur=2&t=12&c=368 Ipod Nano 8GB http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5691&perur=2&t=12&c=368 ביקורות יתקבל בברכה :)

tweeg

New member
תגובה

אם האוסף של המוזיקה נמצא על המחשב אפשר לסמן את כולו ואז עכבר ימני מאפינים כדי לדעת את הגודל אם הוא על דיסקים להעביר למחשב(במילא צריך כדי להעביר לאמפי דרך המחשב) ואז לחשב באותה דרך דגמים שמתאימים לוידאו: m6 view e100 d2 zen zen xfi דגמים למוזיקה: i7 fuze clip זה הדגמי פלאש של נפחים 0-32 בלי הרחבות דגמי דיסק קשיח יש עוד,אבל זה לנפחים יותר גדולים

or121210

New member
הרשה לי להוסיף לרשימתך הקבועה את ה-SPINN

ואולי גם את ה-O2 . אם כבר מדברים, אילו יתרונות לדעתך יש ל-ZEN על ה-D2

tweeg

New member
אממ

הo2 זה לא מסך של 4+-?אם כן הוא לא כ"כ רלוונטי הספין הוא 3+-,גם גבולי. צריך להסתובב איתם בכיס איזה יום בשביל לבדוק את הנושא. אממ,בעקרון הzen יותר זול,פעם אחרונה שבדקתי ומבחינת וידאו ואודיו הוא בערך אותו דבר. לd2 יש את כל היתרונות הנלווים לפלאש,אבל חוץ מזה לא עולה לי כלום.

למעלה