מתלבט אם להתגרש

moses80

New member
מתלבט אם להתגרש

אשתדל לקצר,

נשוי 6 שנים + תינוק. אף פעם לא ממש אהבתי אותה, הייתה סוג של פשרה. עכשיו כבר ממש לא אוהב ואפילו לא נמשך.

חושב הרבה זמן לפרק אבל פוחד מהעניין הכלכלי.
בנוסף, חושש שגם בתור גרוש +, אהיה סוג של סחורה סוג ב' בשוק וגם שם אולי אין מציאות,

מצד שלישי, להמשיך לחיות בשקר מזוייף? כמה אוכל למשוך כך?

אודה לכם בעלי הניסיון, גם אם זה על קצה המזלג

תודה

tal902

New member
מה אתה רוצה מחברי הפורום?

שיתנו לך אור ירוק להתגרש? אור ירוק להישאר נשוי? ומה אשתך בכלל חושבת על המצב? היא שמה לב? יודעת? שיתפת אותה במה שאתה מרגיש/חושב?
&nbsp
&nbsp

בדד1

New member
להתחתן, ללדת תינוק

זה סוג של אחריות אין סופית
לעשות את זה מתוך פשרה?!
מאיפה הבאת את זה?
ההורים לחצו?
הגעת לגיל 30 ונהיית לחוץ טבעת?
קצת פתאטי
עצה לא תקבל
אבל אני מקווה שתדע לקחת אחריות (לפחות את זה)

זמנית12

New member
וואו

כמה אמוציות בהודעה קטנה אחת!
בתלוש המשכורת שלי יש יותר רגש
"הייתה סוג של פשרה"...זזתי להקיא

על קצה המזלג...

הי.

לא ממש מבינה למה כל כך הזדעזעו מההודעה שלך כאן...
רבים מאיתנו מתחתנים מתוך פשרה בלי שאנחנו בכלל מסוגלים לראות ולהודות בזה בפני עצמינו. אחרי שנים זה צץ ואנחנו נדהמים שככה עשינו. אבל היינו צעירים ולא ידענו מה חשוב ואיך נרגיש בחלוף השנים. קיווינו שדברים יסתדרו למרות הכל. בטוחה שגם אתה התחתנת והבאת ילד מתוך כוונה שזה יעבוד ויחזיק מעמד לתמיד.

בכל מקרה - אתה לא כל כך יוצא דופן. מה שכתבת גם אני חשבתי לעצמי לפני שהתגרשתי. כמובן שלא ידעתי את זה מראש ויכולתי להבין את זה רק בהסתכלות אחורה.

קשה לענות על השאלה שלך. משפחה נורמטיבית עם ילדים משותפים זה דבר יקר והפירוק כואב. גם אהבה אמיתית יקרה והוויתור כואב. הבחירה קשה בכל מקרה.

מציעה שבאמת תלך לייעוץ זוגי עם אשתך לראות אם יש סיכוי להישאר איתה בלי שזה יהיה חיים בשקר...וגם אם לא, ייעוץ כזה יהיה טוב. גם להתגרש צריך בטוב. מקווה מאוד שאם תחליט להתגרש תדע לשמור על קשר קרוב וחם עם הבן שלך כי הוא יהיה זקוק לך כל חייו גם אם לא ידע להגיד זאת.

בהצלחה

מסכימה עם קרן שמש , ייעוץ זוגי בסבלנות , ואם פרקים הנשואים

אז לעשות זאת בתקשורת טובה עם מגשר בלי ליכלוכים ...... זה טוב גם לך בהצלחה רבה ,
נ,ב גם אני פחדתי להתגרש , גם אני התחתנתי מתוך פשרה , גם אני פחדתי להחשב סוג ב' כגרושה , אבל עברו השנים ואחריי מס' ניסיונות מצאתי זוגיות בריאה , גבר שטוב לי איתו , מכבד אותי , נמשכת אליו,תקשורת טובה , אהבה מאוזנת , זה אפשרי ממש,
אל ייאוש,,,,

אולי נחמה פעוטה שהרבה הרבה זוגות במצבך

או שאולי אגיד - במצבינו.
רע מדי בשביל להמשיך, טוב מדיי בשביל ללכת.
אין פה תשובה ברורה אבל אני מאמינה שאם יש תינוק אז צריך להישאר כי הילד במקום ראשון וילדים צריכים אבא בבית.
לעומת זאת אם המצב בלתי נסבל אז לא הייתי נשארת.
אני ממליצה לך לקרוא ספרים בנושא. יש הרבה ספרים שמדסקסים את הנושא ואפילו נהניתי מספר שבו ראיינו גרושים וגרושות והם סיפרו על החוויה שאחרי. אני לא זוכרת את השם של הספר ואני לא בבית כרגע.
אם אמצא אותו אז אכתוב שוב.

מתגנב

New member
רק שאלה של מחיר

אם אתה יכול להרשות לעצמך (כלכלית) להתגרש, זו האופציה הטובה ביותר. בתקווה שאשתך לא פסיכוטית, תוכל להגיע אתה להסכם שיאפשר לך להיות אבא מעורב ולראות את הילד/ה כמה פעמים בשבוע לפרקי זמן משמעותיים. אם זה לא ריאלי כלכלית - פשוט רד מהמחשבה הזו ונסה להפיק את המיטב מחייך הנוכחיים. רמז - זה לא כולל ניהול של משבר ב-volume נמוך עם אשתך. תצטרך לדבר איתה בגילוי לב על זה שהנישואים חסרי רגש רומנטי אבל אתה מחוייב להם. זה הרבה יותר טוב מאשר העמדת פנים מתמדת שגוררת תסכולים, מרירות והפגנת עוינות וחוסר סבלנות בכל מני דרכים עקיפות.
&nbsp
החשש מפני מצב "השוק" מצחיק - הרי כרגע אתה גם מחוץ לשוק וגם נאלץ לזייף חיבה כלפי אדם שאינך מחבב - זה באמת יותר טוב מאשר להיות לבד? שלא לדבר על "סחורה סוג ב'" - זה נכון *אולי* אם אתה חרדי, אחרת פשוט שטויות.
&nbsp
&nbsp

אני דווקא חושבת שמצב השוק מאוד חשוב פה

גבר עם ילד מנישואים קודמים וכל מה שמשתמע מכך, ובנוסף תשלומי מזונות ובעיות פרנסה..
איך אתה אומר שזה שטויות? אני לא רוצה להשתמש במושג סחורה סוג ב' אבל קשה יותר למצוא פרק ב' מאשר פרק א'.

אביב890

New member
לפעמים עדיף

עדיף ללכת יחף מאשר בנעל עם מסמר.
ככה אני חושב ברמה העקרונית.

ונראה לי שאצלך יש הרבה מסמרים שיכולים להספיק לכמה ארונות מתים.

.

אביב890

New member
אני לא מאמין שסוף סוף מישהי בעולם הזה

מוצאת בי משהו טוב.

עכשיו אני סופר אופטימי שאולי יש לי עוד איזשהו סיכוי קלוש שאצליח להחליף עוד איזו נעל, את המסמר אני אביא איתי מהנעל הקודמת.

אגב, את יכולה אולי לכתוב לי המלצה שיאמינו לי ? בבקשה ?

למעלה