מתלבטת...

adidasss

New member
מתלבטת...

תמיד חלמתי לצאת למשלחת לפולין, במיוחד אחרי שפה ושם זכיתי לשמוע קצת על ההיסטוריה המשפחתית ועל האבידות בשואה... כיום, כאשר השנה יש באפשרותי לצאת למשלחת, אני מעט חוששת. לאחר שיחות עם אנשים שחזרו מהמסע, אני פוחדת שאני לא אעמוד במסע. מה כדאי לעשות?!

../images/Emo26.gif

אני אומרת לך ש- תצאי לכל אחד יש חששות לגבי המסע אבל שאת שם זה אחרת.. אישית- שם אני לא קלטתי ליד מה אני נמצאת בכלל ואיפה אני.. רק שחזרתי קלטתי בעצם איפה הייתי ועכשיו אני דיי נרטעת מלראות את התמונות כי זה עושה לי בעע.. אבל זה מסע שכל יהודי בפרטי וכל אחד בכלל צריך לעבור, בחיים לא תוכלי להבין באמת את השואה כל עוד שלא היית שם. לפי המסע שאומרים מחנות עבודה, תאי גזים הכל נשמע ממש רחוק ממך.. להיות שם זה משנה הכל, זה לא לדמיין, זה לראות. זאת הזדמנות של פעם בחיים להיות שם, חבל שתפספסי אותה.. (תקראי את המשפט שמודגש בחתימה שלי..)

מרגלית18

New member
ברור שתצאי!!!!

אני אומרת לך באמת מכל הלב אני הייתי במסע לפולין אחרי התלבטויות רבות גם מבחינה רגשית וגם מבחינה כספית, ואני לא מצטערת על זה בכלל!!! ל-ה-פ-ך אני מודה לה' שזיכה אותי לצאת למסע הזה! זה מסע פשוט מדהים באמת!!! כל יהודי בישראל חייב לעבור את המסע הזה!!! נכון, רואים דברים, בוכים, מתרגשים אבל לא בצורה קיצונית בכלל!!! באמת אני חושבת שזה פשוט מסע חובה!!!! ולא יהו לך עוד הזדמנויות בחיים אז כדאי שתנצלי את ההזדמנות פז הזאת.... בהצלחה... אני מקווה שבסוף תבחרי בדבר שיהיה לך הכי טוב..

טיפקסית

New member
זה מסע של פעם בחיים

לי אישית היה מסע מדהים ראיתי המון דברים והרגשתי המון דברים ולמדתי המון דברים גם אם יהיה לך קשה אני מניחה שתהיה לך תמיכה של החבר'ה במשלחת המיועדת, או של המדריכים שלכם. לי אישית היה מסע מדהים ואני חושבת שזה מסע של פעם בחיים אסור לפספס חוויה כזו

taltal3001

New member
ליבי עם טיפקסית..../images/Emo23.gif

תצאי תצאי תצאי!!!!!!!!! זו חוויה של פעם בחיים ואם לא תצאי את כ''כ תתחרטי!!!!!!!!! אני הייתי יוצאת במקומך שוב אם הייתה לי ההזדמנות... היה לי מסע מדהים מכל הבחינות!!

טיפקסית

New member
בדיוק סיימתי לקרוא את יומן המסע שכת

יומן מסע של 22 עמודים מודפסים! [תחשבו כמה זמן לוקח רק לכתוב את כל 22 העמודים הללו ההדפסה עצמה היא שטויות] וכל כך נכנסתי למה שהיה, נזכרתי במקומות,במראות במה שחוויתי אני חושבת שזה מסע שהוא מיוחד איך שלא מסתכלים על זה אני אישית חושבת שהשתניתי הפכתי למבינה יותר,בוגרת יותר,מכבדת וזוכרת יותר מאז שחזרתי אני גם הרבה יותר מתעניינת בשואה, בעיקר במקומות שהיינו בהם אבל ממש לא רק. אני גולשת לאתרים שקשורים לשואה [כולל אתרים של מחנות השמדה ויש כאלה בטאגליינס], קוראת סיפורים של ניצולים מסתכלת על תמונות שתועדו ע"י הנאצים אהה כן מי מכם שרוצה יש לי סרטון וידאו על נורמנדי תיעוד מקורי שצולם ממש במבצע עצמו כנראה ע"י אחד החיילים שהיו בחזית לא ברור מאיזו ארץ,אבל זה מדהים אני אישית ממליצה לצאת למסע, זה מסע שכל אחד רק כדי לגעת על קצה המזגל במה שהתרחש שם וגם אני אישית הרגשתי שם סוג של סגירת מעגל אני ממליצה לצאת אם את זקוקה לשיחה מעמיקה את תמיד מוזמנת לפנות אליי אייסיקיו 262568225 מסנג'ר [email protected] כנ"ל כל החבר'ה פה בפורום תרגישו חופשי לפנות אליי

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif תצאי..

זה שווה את זה. ותוכלי להתמודד, את לא לבד. המשלחת עוברת גיבוש. ברוכה הבאה
(תצאי
ותחזרי לספר לנו איך היה)

brt1

New member
אין לך על מה להתלבט...

בתור אחת שהייתה בפולין וגם אחיה הגדול היה בפולין ואני באה ממשפחה שהיו בה אנשים שניספו בשואה אני מאוד אבל מאוד ממליצה לך לנסוע. אני זוכרת שיום לפני הטיסה החלטתי שלא בא לי לנסוע מין הרגשה משונה כזו (כמובן שאף אחד לא ידע מזה). החששות ליוו אותי עד העלייה למטוס. החששות לא נבעו מהפחד של לראות דברים קשים כי אין לי בעיה עם דברים כאלה הם יותר נבעו מאישהו חשש בלתי מוסבר שעד היום אני לא יודעת מהו (יש לציין שחזרתי שלמה ובריאה ועם המון המון חוויות וזיכרונות). העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא פשוטה: פשוט תסעי אין לך ממה לחשוש!. יש לי חברה טובה שהתלבטה כמוך ובסוף לא נסעה ותאמיני לי שהיא עד היום מצטערת על זה כי תכל'ס לנסוע לפולין ועוד במשלחת זו אחת החוויות הכי גדולות שאפשר לעבור בחיים. ואגב אל תקשיבי למה שאנשים שחזרו משם אמרו לך(יש מצב שהם סתם ניפחו את העניינים) אני בטוחה שאת יכולה לעמוד במסע הזה!

L i T a L 1

New member
תצאי!

גם אני התלבטתי עד היום האחרון לא הייתי בטוחה אבל לא התחרטתי לרגע על שנסעתי! ויותר מזה חברה שלי שגם התלבטה כי היא פחדה שהיא נוסעת מהסיבות הלא נכונות החליטה בסוף לא לצאת ואני יודעת שעד היום היא מתחרטת שהיא לא באה... תצאי! ותחזרי לספר לנו חוויות!

tuty fruty

New member
תצאי

אני מכירה את כל ההתלבטיות האלו .. אני ילדה מאוד רגישה וחשבתי לעצמי איך אני יחזור משם ? אולי אני לא יוכל לעמוד בכל זה? אולי יהיה לי קשה מידי? ומלא שאלות אלו לי לראש. במהלך המסע לא היה לי קל בכיתי המון אבל מצד שני גם היו רגעים של צחוק והנאה זה מה שיפה במסע הזה הוא מעין מסע עצמי שכזה אחרי עצמך הוא מבגר אותך המון לי לפחות זה קרה. אני לא מתחרטת לשנייה שיצאתי ולא יודעת כמה הייתי מתחרטת אם לא הייתי יוצאת. זה היה מסע מדהים ואם תרצי אשמח לשתף אותך בחוויות וכל שאלה שתרצי אענה לך עליה... אבל כדאי מאוד לא לפספס חוויה כזאת.

Barbie G

New member
שניה לפני הנסיעה לנתב"ג...

אמרתי לאמא שלי- אמא אם אני אחזור שונה ומגעילה כמו האקס שלי?! היא אמרה לי שלי תהיה את התמיכה בשובי הביתה.. ואכן כך קרה דברי אם האנשים שהכי מכירים אותך בעולם: אמא ואבא! (למרות שאף פעם לא מספרים להם דברים וכאלה... הם עדין יודעים הכל!!!) תחשבי על זה הרבה... חוויה של פעם בחיים! לדעתי תצאי... זה אחלה דבר! מלמד הרבה מעשיר המון ומפתח... חיוך!

למעלה