מתלבטת

tosty

New member
מתלבטת

אני עומדת בפני רכישת דירה, כבר זמן מה אני בודקת ומחפשת דירה מתאימה , כשסוף סוף דירה נראית לי כמתאימה להיות לנו לבית יש מכשול , העלות הכספית ומועד הפינוי. הדירה שמוצאת חן בעיני אינה פנויה ובעלי הדירה , אלא בעוד שנה ,מה שאומר לעבור לשכירות לשנה . האם לנתון זה יש השלכות ביחס למחיר הבית? כיצד יש לחשב זאת?

שכירות ומחיר הבית

לדמי השכירות אין השפעה ישירה על מחיר הדירה/הבית. יחד עם זאת, יש לצרף את דמי השכירות השנתיים למחיר הדירה כדי לתמחר לעצמכם האם תוכלו לעמוד בהוצאה של שניהם יחד.

ERA victory

New member
בהחלט יש השלכות!

ככל שמועד הפינוי רחוק יותר עליכם להמשיך ולשלם שכירות וכמובן תלוי בהסדר התשלומים שלכם עם בעל הנכס יתכן ולצורך תשלום הדירה תצטרכו משכנתה ואז גם ירדו תשלומי המשכנתה כך שתשלמו תקופה מסוימת סכום די גדול , אבל תמיד במשא ומתן מחיר השכירות שאתם תשלמו יהיה חיב לרדת ממחיר הדירה . בכל משא ומתן שאני נוכחתי בו חישוב זמן השכירות והכסף הכרוך בכך ירד ממחיר הדירה !!! בד"כ המשואה : פינוי מוקדם תשלום גבוה ,פינוי ארוך תשלום נמוך ! בהצלחה!

השפעת מועד המסירה ...

מסכין עם דעתו של ראובן, ובנוסף ... לדעתי זמן פינוי סביר של כ-6 חודשים בערך אינו צריך להשפיע על מחיר העסקה (זה הזמן הממוצע המקובל). כשמדובר על פינוי ארוך יותר יש מקום להפחתת מחיר במסגרת המשא ומתן הכולל על העסקה. כאשר דוחים את מועד מסירת הדירה המוכר חוסך הוצאות מעבר לדירה שכורה ודמי שכירות והקונה משלם אותן. לכן, פשרה אפשרית והוגנת (כאשר מאוד רוצים לסגור את העסקה) היא לחלק את העלות הנוספת בין הצדדים.

למעלה