מתלבטת...

topazi

New member
מתלבטת...

שלום,אני מתלבטת בקשר ללימודים לשנה הבאה, תחום הרפואה מאוד מעניין אותי אבל מכיוון שהעבודה עצמה כרוכה במשמרות ושנים רבות של לימוד ומבחינה כספית הבנתי שיחסית להשקעה המשכורת לא משהו חשבתי ללמוד רפואת שיניים, אני יודעת שהלימודים יעניינו אותי אבל אני לא בטוחה לגבי המקצוע עצמו, לכן חשבתי אולי על קלינאית תקשורת שגם מתקשר לרפואה אבל אני מפחדת שאחר כך אני אצטער שלא מימשתי את היכולת שלי...
מהן התכונות שנדרשות ממני בשביל רפואת שיניים? וקלינאות תקשורת? מהי הדרישה בשוק למקצועות הללו? כל כך קשה לי להחליט אני פשוט מחפשת משהו שימשוך אותי לאחד הכיוונים... תודה רבה רבה

רפ"ש וקלינאות תקשורת

רופא השיניים צריך להיות אדם השואב סיפוק מהגשת עזרה ונהנה ממפגשים תכופים עם אנשים שונים, מסוגל לעבודה טכנית עדינה ומדוייקת תוך הפעלת מכשירים מורכבים, נהנה מעבודה עצמאית ומסוגל לשאת באחריות לביצועה. מרבית רופאי השינים עובדים באופן פרטי בקליניקה משלהם. חלק מריגשים שחסר להם המגע והקשר היומיומי עם עמיתים למקצוע כשם שיש במקצועות אחרים. אחרים נהנים דוקא מהעצמאות המלאה. אדם הרוצה לעסוק באומנות זו מן הראוי שיהיה בעל סבלנות מרובה וכן בעל חוש אסתטי מפותח. על מנת לעסוק ברפואת שיניים צריך אדם להשקיע זמן רב ללימודים. כמו כן נדרש הרופא למעקב מתמיד אחרי ההתפתחויות המהירות הן בתחום המיכשור והן בתחום החומרים בארץ ובעולם. באשר לקלינאות תקשורת- המקצוע מתאים לאנשים המוצאים ענין בתחום המדע כמו רפואה, ביולוגיה, פיזיולוגיה ובתחומם של מדעי החברה והרוח כמו פסיכולוגיה, פונטיקה, ובלשנות. אנשים שעיקר מטרתם לטפל באנשים הזקוקים לעזרתם. קלינאי התקשורת נדרש לסבלנות רבה, ליכולת ליצור קשר ע"י אנשים, לכושר שכנוע והתמדה. תהליכי השיקום הינם לעתים איטיים וממושכים ומחייבים סבלנות, אופטימיות, גמישות ויציבות רגשית.

topazi

New member
תודה לכם../images/Emo140.gif

נראה לי שיותר מתאים לי קלינאות תקשורת, אבל עוד נראה כבר..

למעלה