מתלבטת ...

סנורקה16

New member
מתלבטת ...

שלום
אשמח אם תוכלו לי לעזור.

אני לומדת כרגע מקצוע שאני מאוד אוהבת (אני יודעת שהוא לא יכניס לי הרבה כסף בעתיד) אבל ידעתי את זה עוד לפני כי זה משהו שאני מאוד אוהבת ורוצה להתפתח בו.
אני מסיימת את התואר עוד שנה בערך (כרגע אני בת 24 וחצי).
חשבתי שאחרי הלימודים האלה שאני אלמד משהו בנוסף שאני אוהבת אבל אני יודעת שאני לא חייבת ללמוד אותו במכללה או משהו כזה,יש הרבה מקומות שמבקשים גם בלי ניסיון (מדעי ההתנהגות) משאבי אנוש אם להיות ספיציפים והם בעצם מכשירים אותך..זה תחום שמאוד מעניין אותי..השאלה שלי היא כזאת:
לא מאוחר מידי בעוד שנה להתחיל ללמוד את זה? ניסיתי אפילו להיכנס לזה לתוך משרה חלקית אבל לא כל כך "הסתכלו עליי" רצו אותי למשרה מלאה שבה הם מכשירים אותי והכל.
זה מאוד פיתה אותי אבל אני כרגע בן אדם שלומד עוד תואר ובנוסף עובדת. למי יש זמן לזה בכלל?
אני יודעת שלומדים מדעי ההתנהגות 3 שנים במכללת רמת גן..וזה יותר מידי בשבילי 3 שנים..אם אני יכולה פשוט להיכנס לזה בדרך יותר קצרה זה עדיף לי.
אבל אף אחד לא מבטיח לי שהזדמנות כזאת יכולה לחזור על עצמה, אולי ידרשו תואר בגדר חובה? במיוחד שגם אין לי ממצוע בגרויות גבוה ואין לי פסיכומטרי-פרמטרים שעוד יותר יקשו עליי ללמוד את זה במסגרת רצינית כלשהי במידה ויזדמן לי ואם אני ארצה בכלל.
חוץ מהעניין הזה..אתם יכולים לומר לי האם המקצוע הזה מבוקש? הוא יכול להכניס לי משכורת מכובדת? כדאי בכלל ללמוד את התואר הזה?
אודה לעוזרים

ישנה עוד אופציה

אם את כרגע בשלב מתקדם של תואר בתחום אחר,
את יכולה בסיומו או לקראת סיומו לעשות לימודי תעודה ממוקדים במשאבי אנוש.
הדבר יהיה זול ומהיר יותר כמובן מתואר נוסף (אלא אם את מתכוונת ללמוד בקרוב תואר שני, שגם יכול להוות"הסבה").

אופציה נוסף שכבר ציינת היא פשוט להתחיל לעבוד ולצבור נסיון בתחום, יש מקומות שיסכימו
לקבל למשרה מלאה גם ללא תואר בתחום.

סנורקה16

New member
נכון ...

אני גם חשבתי על זה,אבל אם אני אקח קורסים..זה לא נחשב כל כך רציני. אני בדקתי לעומק את הנושא הזה של הדרישות לתחום..לא חושבת שיסתכלו על מישהי שלקחה קורס מזורז ורוצה פשוט להיכנס לעולם הזה.
עדיף כבר פשוט אולי להתחיל לעבוד בזה..אבל זה יהיה בשלב מאוחר יותר..כי כרגע אני נטו מרוכזת בתואר שלי ולצד בעבודתי על מנת להתקיים כראוי. כפי שאמרתי קודם. הזמן הזה הוא פרמטר שלא מתאים בשלב הזה של אחרי התואר או לקראת סיומו, כי אני חושבת שאולי זה יהיה מאוחר מידי בגיל כזה ללמוד את זה בכלל,האם יש טעם בכלל?
לא יודעת,בקיצור אני מבולבלת,אך יש משהו נכון בדבריך ואני אשקול את זה מחדש.

תודה

אחד אחד:)

קודם כל
לא נראה לי שתהיה לך בעיה להשתלב בתחום גם לאחר התואר
אין ספק שכרגע כדאי שתשקיעי בסיום התואר ובעבודה
כשתסיימי תוכלי להשתלב במשרת משאבי אנוש
אם את עם הרוח והאוריינטציה הנכונים אין סיבה שלא.
תוכלי להתחיל לצבור ניסיון,
הנה את בעצמך רואה שכבר מרחרוח ראשוני ראית שיש מישהו שמוכן לקחת אותך:)
אז זו התחלה טובה,
אני לא חושבת שזה הכרחי ללמוד תואר 3 שנים במדעי ההתנהגות כדי להיות במחלקת משאבי אנוש
...
בהצלחה,

אם כבר תואר נוסף

עדיף לעשות תואר שני, חבל להשקיע הרבה מאמצים בתואר ראשון נוסף.

אבל לפי דבריך, עוד חזון למועד.

מהתחום

בו אני לומדת אין כל כך תואר שני,זה מהתחום ההומני. ולכן רציתי לעסוק בעוד תחום שאני אוהבת ויכניס לי בעתיד הכנסה וקריירה נוספת בעתיד הלא רחוק.

תודה על הייעוץ:)

התכוונתי כמובן לעשות תואר שני בתחום ההסבה

אפשר לעשות תואר שני מתחום שונה, תחת השלמת קורסים בסיסיים.

למעלה