מתלבטת...

מתלבטת...

שלום,
אני נמצאת כבר קרוב לשנה במקום בו אני מתלבטת לגבי החיים שלי- החלטתי שהתחום בו עסקתי לא מתאים לי, מדכדך ומדכא אותי ושאני רוצה משהו אחר, שאני תקועה בחיים וזזה רק מכח האינרציה ובכללי לא מרוצה ומרגישה שהזמן עובר סתם ואני לא עושה כלום ובעקבות זאת כועסת על עצמי שאני מבזבזת זמן יקר.
לפני שנה התחלתי ללכת לקאוצ'רית שהבטיחה שאני אהיה בטוחה בהחלטות שלי ואהיה "חדשה ומרוצה מעצמי" תוך תקופת זמן של 3-4 חודשים, נשמע לי מתאים, אבל בפועל ממש לא נהנתי מהפגישות איתה, רציתי משהו פרקטי (בגלל זה לא הלכתי לפסיכולוג) ולא להתעמק ברגשות שלי, אבל היא לחצה שהכל נובע מהרגשות ושאני חייבת להתעמת עם דברים שבכלל לא היו קשורים לנושא שעליו הייתי מעוניינת לעבוד- הרגשתי שזה יותר סבל מאשר מועיל בשבילי. כמובן שכלום לא השתנה ובגלל שבסופו של דבר היא ממש גרמה לי לדחיה וסיימתי את כל הפגישות לאחר חודש וחצי. עברה מאז שנה ואני עדיין לא יודעת מה אני רוצה ואיך אני רוצה את זה.

רציתי לדעת אם זה ההליך הנפוץ, אני פחות מעוניינת לדבר עם רגשות, אלא יותר להיות X ולא Y, להגיע למקום מסויים ולשנות תכונות מסויימות שאני לא אוהבת.
האם אני יכולה לעשות את זה לבד? יש אתר שמדריך לקאוצ'ינג? מסביר ומלמד מה זה ואיך עושים? איך בכלל עובד קאוצ'ינג? מדברים ואז המדריך מביא "שיעורי בית" שהמודרך צריך לעשות?

ושנה טובה
:)

AlexCoaching

New member
ברוכה הבאה.

בתחום האימון יש כל מיני מאמנים ויש כל מיני שיטות אימון.
יש גישות ומאמנים שיותר נוטים לחלק ההוייתי ויש מאמנים שהם יותר ממוקדי עשייה.

אני לא יודע באופן מפורט מה בדיוק קרה בתהליך שעברת עם המאמנת.
אבל יכול להיות שפשוט הגישה שלה לא התאימה לך.
ויכול להיות שהיא לא הייתה מספיק קשובה בשביל לזהות שמתאים לך משהו אחר.
לפי דעתי באימון מאוד חשוב להתאים את התהליך פר מתאמן. האגנדה צריכה להיות של המתאמן.
ובכלל בשביל להמשיך בתהליך אימון חשוב שהוא יהיה אפקטיבי.
אמרת למאמנת שהאימון לא הולך בכיוון שאת רוצה?

יותר להיות X ולא Y, זה משהו שבהחלט רלוונטי לאימון.
באימון מזהים מה המצוי ומה הרצוי. וסוגרים את הפער.
יכול להיות שלך יותר יתאים מאמן שהוא ממוקד עשייה.

יש כל מיני ספרים על אימון והתפתחות אישית.
הם יכולים לעזור אבל לא כל אחד מצליח להפוך תיאוריה לעשייה.
מה גם שלמאמן יש פרספקטיבה שונה על התהליכים שאת עוברת.

הקשר בין מאמן למאומן הוא לא בדיוק כמו קשר בין מדריך למודרך.
מאמן לא מלמד אותך דברים ולא נותן לך עצות ותשובות.
מאמן שואל שאלות, מאיר על נקודות בדרך שלך.
וזאת בזמן שאת מוצאת את התשובות שלך, האחריות לתוצאות היא שלך.
מבחינתי שיחת אימון היא לא סתם "מדברים", בשיחת אימון באים לעשות עבודה שאת ממשיכה אותה בין הפגישות.

Optimistic Girl

New member
שאלה לכולם

היי אלכס, שאלה לי עליך וגם לאחרים שידעו לענות:

כתבת:
יש גישות ומאמנים שיותר נוטים לחלק ההוייתי
ויש מאמנים שהם יותר ממוקדי עשייה.

אני מתכוונת ללמוד קואוצ'ינג בשנה הבא
ושאלה שלי היא -
איך אני אדע שהבית ספר שאני אלמד בו, לא מתמקד ברגשות
אלא בעשייה -בהווה ?

(מיקוד ברגשות יש לי כבר בNLP שאני לומדת, באימון אני רוצה משהו אחר)

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
פשוט מאוד - תשאלי

לכל בית ספר יש ערבי מבוא שמסבירים על השיטה ועל אופני העבודה והלימוד. אם תלכי ל2-3 כאילו תבחיני בהבדלים. שוחחי עם מורים ובוגרים ותשאלי את השאלות האילו, ותמצאי את הגישה שתדבר אלייך יותר.

Optimistic Girl

New member
אוקיי

תודה ענבל !!

האם תוכלי לתת לי הכוונה, איזה שאלות לשאול?
על מה לשים דגש?
כי החוכמה היא... לשאול את השאלות הנכונות...

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה לשאול

כתבת שאת רוצה למצוא בית ספר שמלמד גישה יותר מעשית - ולכן הייתי שואלת על אופי האימון שהם מלמדים. איך עובדים עם המתאמן? האם יש מודל שאיתו עובדים - מהו? האם התהליך הוא ביצועי או הווייתי? כל אילו שאלות מצויינות לשאול וגם להתרשם באופן עצמאי מתוך ההסברים וההדגמות.

AlexCoaching

New member
תתרשמי בכמה מקומות

האמת פחות התכוונתי לבתי ספר. בית הספר יכול ללמד אותך מודל.
בסופו של דבר זה תלוי בך איזה סוג של מאמנת את בוחרת להיות.

אני לא מכיר את כל בתי הספר לאימון שיש בארץ.
אבל יש כאלה שידועים כיותר הוייתיים ויש כאלה שפחות. לא שאני אומר שיש בזה משהו רע.
פשוט תשאלי האם המודל אימון שלהם מתמקד בעשייה.
יש כל מיני מודלים שמשלבים גם וגם.
למשל הרבה פעמים תהליך אימון מתחיל בהתבוננות ומשימות שקשורות להתבוננות.
ואחר כך מתקדמים ליותר ויותר עשייה לכיוון מטרת האימון.

האימון לא היה מוצלח

שלום לך,

האימון שעברת לא היה מוצלח וטוב שסיימת לפני הזמן (חבל רק שלא קודם). אין לאף אדם סמכות עלייך, ומה שלא נראה לך מתאים - כנראה לא מתאים לך באותה נקודה. למה אני אומרת שהוא לא היה מוצלח? כי לא נהנית מהפגישות, היו חילוקי דיעות ביניכן לאן כדאי להתקדם (סימן לחוסר הקשבה מצידה) ובגלל שזה היה סבל. אימון לא אמור להיות סבל - לפי התפיסה שלי. יש לי חברים טובים מאמנים (מעולים) שטוענים שלפעמים לצאת מאימון במצב "רע" זה בסדר, כי ככה זה בתהליך עמוק, וככה זה כשפוגשים שאלות עמוקות. אני די חולקת. אבל בכל מקרה לא מדובר בלצאת "רע" שוב ושוב וסה"כ לא להתקדם, כמו מה שנשמע שהיה לך.

מצד שני, אני מסכימה פחות או יותר עם אותה מאמנת - אם את רוצה לשנות תכונות מסוימות, זה יעבור כנראה איפשהו גם ברגשות. קשה לי לדמיין את זה מתקדם בלי מגע כלשהו ברגשות, שמשפיעים על מה שאת קוראת לו תכונות (כלומר איך שאת מרגישה ומתנהגת). אבל כמובן שה"לדבר על הרגשות" צריך להיות במינון המתאים לך באותו רגע, ובדרך טובה, שאיתה את מרוצה, ושבה תרגישי את ההתקדמות.

האם אפשר לעשות את זה לבד? לצערי רוב האנשים לא מתקדמים כל כך טוב לבד. ואני לגמרי אומרת את זה גם לעצמי, לא רק לך. אנשים מצליחים מקיפים את עצמם בסוג כלשהו של תמיכה אינטנסיבית. יש כאלה שמתאמנים, מתייעצים, עם "אנשי מקצוע" או עם קבוצה מצומצמת של חברים/קולגות או שכירים שעובדים עבורם, משתתפים בקביעות בסדנאות, או דרכים אחרות. אישית אני מתרגלת בקביעות (ועם שותפים לתרגול) את טכניקת ההתמקדות (אפשר ללמוד את זה באופן אישי או בקורס), וגם עורכת "שיחות חשיבה ומיקוד" עם מספר אנשים קרובים אלי, גם משתתפת בסדנאות - כדי להמשיך ולחזק את התהליכים שאני עוברת ולהמשיך להתקדם טוב. גם תרגול קבוע של ספורט עוזר להתקדם עם תהליכים.

איך עובד קואוצ'ינג? מאמנים טובים וגם אני כתבנו הרבה חומר על איך עובד אימון. מוזמנת לקרוא. יש גם המלצות על ספרים טובים. אחד מהם שיכול להיות טוב בנקודה הזו של ההתלבטות הוא "עקרון 80/20" של ריצ'רד קוק. לא כל הספר מכוון לנקודה שלך, אבל חלק כן - והוא מצוין. השתמשתי בו לא פעם בנקודות מפנה.

בהצלחה

liranush39

New member
אני אשאל אותך שאלה פשוטה....

נצא מתוך נקודת הנחה שהכל אבל הכל אפשרי עבורך, מה כן היית רוצה שייקרה בחייך?
ממש תעשי רשימה של דברים שאת רוצה להשיג.
ואז תתחילי לרשום איך את משיגה את זה, ממש כמו לוח חזון.
יש כלכך הרבה ספרים ומאמרים שיכולים לעזור לך בנושא.(שיש בהם גם תרגילים פרקטיים)

ובגדול , לשאלתך... מה עושה קואצ'ר... כן את צודקת:
עם קואצ'ר את עובדת על מטרה ספציפית אותה את רוצה להשיג,
סתם לדוגמא: אישה שיש לך עודף משקל של 10 ק"ג- ולוקחת קואצ'ר.
יש מטרות, יש משימות, וכן יש שיעורי ביית.

והכי חשוב.... רובנו נוטים לחשוב שאם נלך לפסיכולוג/דיאטן/ קואצ'ר- החיים שלנו יישתנו.
כל העניין הוא, שגם אם יהיה לך את הפסיכולוג או כל דבר שתבחרי שיעזור לך בדרך- את צריכה לצאת מתוך נקודת הנחה- שרק את יכולה לעזור לעצמך, כל בעלי המקצוע למינהם- יעזרו לך להתכוונן, אבל אם את לא תעשי את אותם שיעורים- המצב לא יישתנה.
וזה בכל דבר שתבחרי.
שם המפתח הוא עשייה והתכווננות.

ודבר נוסף, יותר נכון שני דברים:
1. לגבי טיפולים פסיכולוגיים או קואצ'רים למינהם, אם את לא מרגישה אחרי 4-3 פגישות שזה לא תורם לך, ואת מבזבזת את הזמן, מניסיון- עדיף לך לחפש מישהי אחרת.
בטיפול כלשהו... לא משנה אם זה פסיכולוגי או לא, את אמורה להרגיש שזה תורם לך, שיש לך איזה תובנה (לא בהכרח בכל פגישה, אבל את אמורה להרגיש שהמודעות שלך עולה, שגם אם לדוגמא גילית משהו שהוא לא בהכרח טוב- עצם זה שאתם מדברים על זה- זה כבר משהו שקידם אותך).

הדבר הנוסף....
אני לא חושבת שיש דבר כזה בזבוז זמן...
אני אתן לך דוגמא עליי...
הינני ללא תואר אקדמי, ורק השנה בגיל31 התחלתי לחשוב ברצינות על לימודים,
לא פעם אני תופסת את עצמי ואומרת לעצמי איזה טיפשה שלא למדתי קודם ואיך פספסתי עשור שלם.
אבל אני יכולה לומר לך ששום דבר לא פספוס- היום כשאתחיל ללמוד... זה יהיה מתוך מקום בשל, בידיעה שזה הדבר הכי נכון עבורי.
וזה המקצוע בוודאות שאני רוצה ללמוד, מה גם שרכשתי ניסיון בתחום.

בזמן נתון אנחנו עושים את מה שנראה לנו הכי נכון...
אז תיהי קלה עם עצמך לפעמים :).
שתהיה לך שנה נהדרת, מלאה בעשייה והצלחות :)

למעלה