מתלבטת

phiphi84

New member
מתלבטת

שלום לפורום מבקשת עצתכם בסוגיה הבאה: התחלתי לעבוד במקצוע אותו למדתי באמצע חודש דצמבר האחרון. לא טוב לי - בלשון המעטה... יש ימים שאני צריכה לבעוט את עצמי מהבית בדמעות קשה לי לשים את האצבע בדיוק על מה עושה לי רע, אבל בגדול זו האוירה במקום הזה והתחושה של זרות/שונות/חוסר קבלה שאני מרגישה כאן, בנוסף על שעות ארוכות מאוד שלא הייתי רגילה אליהן ואני מרגישה ששואבות לי את האנריגה והשמחה. השאלה היא כזו, האם לעשות מעשה ולחפש מקום עבודה אחר בתחום (שדי אהבתי קודם), כשהחיסרונות הם: 1. כמובן שלא אמצא משהו יותר טוב ואני סתם מנפחת את התחושות שלי, 2. העיכוב שיגרם לי בגלל זה מבחינת תכנון המשפחה, אני לא יכולה להתחיל מקום עבודה אחר ועוד חודשיים להודע שאני נכנסת להריון למשל... 3. עיכוב בבקשה לקידום/העלאה (למרות שפה אני לא ממש חושבת שיש לזה סיכוי בשנה הקרובה) 4. נקמנות אפשרית של הבוס שאולי ינסה לטרפד לי סיכויים למקום עבודה אחר 5. וכמובן, אין להציג בקו"ח שהתחלתי ואחרי 4 חודשים קמתי והלכתי.... אשמח להערות/הארות

נהורית1

New member
למתלבטת../images/Emo13.gif

חביבתי, אני עכשיו בפנסיה למזלי הרב. מה שאת מתארת: ההרגשה הלא טובה בעבודה, הניכור, היחס הלא טוב -עברת את זה כולה 4 חודשים. אני סחבתי 26 שנים.... אז באמת קצת פרופורציות ואורך רוח, בסוף זה יסתדר, את פשוט תתרגלי למצב. בהצלחה יהודית

דעה שלי - תעזבי!

אני יודעת מה זה לקום בדיכאון לעבודה שכוללת שעות רבות ולא מספקת בכלל... תרשמי בקורות חיים שהיית בעבודה זמנית. זאת לא בעיה. מבחינת תכנון משפחה, את יכולה גם להתחיל מקום עבודה ולהודיע שאת בהיריון. תחשבי על עצמך ולא על העבודה. קחי בחשבון שבמקרה שתרצי לעזוב את העבודה על מנת לטפל בתינוק יכולה להיות בעיה מבחינת פיצויי פיטורין (כי לא תהיי שנה בתפקיד). את יכולה גם להיכנס להיריון כרגע ולעזוב אחרי הלידה ואז לחשוב מה לעשות מבחינת עבודה. נשים שעוזבות עבודה על מנת לטפל בתינוק זכאיות לפיצויי פיטורין ולדמי אבטלה לאחר קבלת המשכורת מביטוח לאומי במהלך חופשת הלידה. זה נותן לך לפחות חצי שנה לחשוב מה את רוצה לעשות. כמובן שיהיה לך יותר קשה למצוא עבודה עם תינוק קטן ואת צריכה לחשוב גם על זה. בהצלחה!

אולי אני עוד צעיר, אבל קשה לי להבין..

למה להישאר במקום שלא טוב לך בו. אולי זה הפחד שלא תמצאי מקום חדש (ובגלל זה אולי חבל שלא כתבת במה את עוסקת), אבל קשה לי להאמין שלא יקחו אותך, בהנחה שאת עושה עבודה טובה. קו"ח זה לא הכל, בסופו של דבר יש גם ראיון עבודה שבו תוכלי להסביר את עצמך. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא, האם זאת העבודה שאת באמת רוצה לעסוק בה ורק המקום הספציפי שמצאת את עצמך בו, הוא הגורם לבעיה. והשאלה השנייה אולי, זה האם את חושבת שבמקום אחר יכול להיות טוב יותר. לפני שאת מחליטה לעזוב, תנסי אולי לעשות סוג של סקר שוק, לנסות לברר איך מתנהלת העבודה במקומות אחרים ולפי זה להחליט.

phiphi84

New member
צודק, אולי כדאי לציין

אני עו"ד... המצב בשוק לעו"ד צעירים הוא די על הפנים אני גם לא יודעת איך המצב האווירתי במשרדים אחרים, זה שונה מאוד ממקום למקום (למשל המשרד בו התמחתי והיה נהדר) להתחיל לחפש זה סוג של ריזיקה... אין ספק

ריזיקה?

את מתכוונת סיכון? או שלא הבנתי אותך.. בכל מקרה, עד כמה שאני מכיר, להתחיל לעבודה בתור עו"ד זה תמיד קשה. לוקח זמן עד אתה מוצא את עצמך. לפעמים באמת צריך לעבור כמה מקומות ולפעמים גם צריך לתת זמן למקום מסויים. אין תשובה חד משמעית. אני גם מכיר מישהי שהתייאשה בסוף וראתה שזה לא מה שהיא רוצה לעשות ועשתה הסבת מקצוע למשהו אחר (כבר לא זוכר מה בדיוק). אגב, ניסית לדבר על זה עם הבוס שלך?

למעלה