מתלבטת.

girl547

New member
מתלבטת.

שלום לכל הסבלנים שיקראו את זה. אני בת 21, מעוניינת להתחיל ללמוד באוק' 2009. הציונים שלי הם 612 בפסיכומטרי וממוצע בגרויות 106. תמיד חשבתי שאני רוצה ללמוד פסיכולוגיה, אבל מכל מיני מקומות שומעים שאין בזה תעסוקה לתואר ראשון ושתואר שני בפסיכולוגיה הוא מאוד רחוק, מאוד קשה להתקבל. חשבתי אולי ללמוד פסיכולוגיה תואר ראשון ולהתקדם לכיוונים אחרים ממנו, הבעיה היא שאני לא יודעת מה הן האפשרויות העומדות בפניי. התחום השני שחשבתי עליו הוא תקשורת, שגם בו אפשרויות התעסוקה לאחר תואר ראשון הן מוגבלות היות וזהו תחום מאוד תחרותי, ולא ממש מוגדר... הברירת מחדל שלי היא ללכת על עבודה סוציאלית, שזהו מקצוע מוגדר יחסית ומבוקש, אבל אני לא בטוחה שאני נמשכת אליו כל כך. כרגע אני פתוחה להצעות וכיוונים נוספים..אני לא ממש יודעת מה להחליט ולבחור. אם יש מישהו שיוכל לעזור לי להחליט או לייעץ לי אני אשמח מאוד. תודה ויום טוב..

מה מושך אותך?

הי, מה מושך אותך בפסיכולוגיה ותקשורת? נגיד שהיית יכולה להגשים את משאלתך- איך היה נראה יום בחייך אחרי שהיית מסיימת את התואר? אפרת

girl547

New member
אממ..

שאלה קשה. שני המקצועות האלה מעניינים אותי כל אחד לחוד כשלעצמו, בתור נושא לימודי. אני לא יודעת בדיוק אם אפשר להתפרנס מזה ואיך בדיוק.. אין לי ממש "משאלה" מדויקת לאיך החיים שלי ייראו..הקטע הוא שאני רוצה כמו כולם למצוא מקצוע שישלב סיפוק, משכורת נורמלית והכי חשוב שתהיה בו עבודה..מקצוע שיהיה נדרש יחסית ומוגדר. ואני לא יודעת אם אני יכולה להשיג את זה במקצועות שמעניינים אותי.. מה את חושבת? אפשר או לא?

תמונת עתיד

אני מזדהה עם הצרכים שאת מעלה לגבי מקום עבודה עתידי את מזכירה סיפוק ואת מזכיר את הצורך בביטחון תעסוקתי ובמקצוע נדרש תחומי הלימוד שהזכרת אינם מקצועות אפשר לעשות איתם המון קומבינציות מתחומים של יעוץ ושירות דרך עבודה במדיה ועד שיווק אני רוצה להציע לך שהחשש שאת מביעה מזה שלא תוכלי להשיג את זה קשור בעיקר בחוסר ידע שלך וחוסר יכולת לצייר את תמונת העתיד. אילו היית מכירה אנשים שלמדו ועובדים היום אולי היה לך קל יותר לדמיין איך זה יראה הצעתי- קודם כל לבקר בספריית מקצועות וללמוד איך תחומי הלימוד האלו מובילים למקצועות שונים אני לא מפרטת פה את כל הדרכים- כי בטוח שאשכח משהו ובכל אופן- כדאי שתבססי את הידע שלך על התחומים האלו שנית, חשוב לדבר עם אנשים שלמדו ועובדים ולראות מה הם עושים אני מציעה לך לבדוק מי מבין החברים שלך ובמעגל של חברים של החברים למד ועוסק בתחומים אלו מדובר בשני נושאי לימוד שיכולים להוביל להרבה אפשרויות וככל שתדעי על אפשרויות אלו יותר הביטחון שלך יתגבר ברגע שתבהירי לעצמך גם מה מעניין אותך ולאן את רוצה להגיע עם תחומי לימוד אלו אני מאמינה שתוכלי לייצר תכנית פעולה- שזה דבר חשוב להגברת הביטחון ביכולת שלנו להדשיג יעדים ומטרות ספריית מקצועות נמצאת בבנין ניטשל באוני' תל אביב- כדאי לבדוק שעות פתיחה קודם כל המידע באינטרנט בהצלחה ואשמח לעזור אם תהיינה עוד שאלות אפרת

yoni5132

New member
עבודה סוציאלית

בשום פנים ואופן אל תלמדי עבודה סוציאלית אם את לא ממש ממש ממש נמשכת לזה. זה מקצוע מוגדר אבל המשכורות בו הנן מחפירות ותנאי העסקה איומים. זוהי עבודת קודש מאוד חשובה אבל (בארצנו החביבה) מאוד מאוד כפויית טובה. כלל התחומים שציינת הנם גם תחרותיים מאוד. אני רואה שמעניינים אותך מקצועות שכוללים עבודה עם אנשים, נסי לחשוב יותר ספיציפית מה את רוצה\מחפשת בעבודה או אופי עבודה (עבודה בידיים, עבודה עם אנשים, במשרד, נסיעות, דברים כאלה). כתבי בפורום באיזה עבודה היית רוצה לעבוד (גם אם אין באמת עבודה כזו או אין לך את הכישורים) ונראה מה הכיוון שלך.

girl547

New member
אתה צודק.

מה שכתבת נכון מאוד לגבי עבודה סוציאלית, אני במקרה יודעת את זה כי אחותי היא אחת כזו. הבעיה היא ששמעתי על כמה מקרים של אנשים שלמדו תואר ראשון לפסיכולוגיה ומכיוון שלא מצאו בו עבודה, עשו הסבה לעבודה סוציאלית, ואני לא ממש רוצה שזה יהיה המקרה שלי, כי אם הייתי רוצה הייתי הולכת ישר ללמוד עבודה סוציאלית. באופן כללי אני מחפשת עבודה עם אנשים, אבל לא אכפת לי גם לשלב עבודה משרדית, ז"א, לא מפריע לי שקשר ישיר עם אנשים לא יהיה רכיב מרכזי בעבודה שלי. בגלל זה התעניינתי יותר לאן אפשר להתקדם מתואר ראשון בפסיכולוגיה. דברים כמו פסיכולוגיה ארגונית או ייעוץ ארגוני נראים לי מעניינים..השאלה אם יש בזה עבודה ..

בהמשך למה שכתבת

גם תחום משאבי אנוש יכול להיות אפשרות תעסוקתית ואפשר לעבוד בו גם עם תואר ראשון- למרות שיש תחרות ובעלי תואר שני מקבלים עדיפות לגבי יעוץ ארגוני - ישנן משרות כמובן אך יש גם תחרות רבה מצד שני, זה תחום רבי שיכול להיכנס גם להדרכה ופיתוח ארגוני ואז ניתן לעבוד גם בתוך ארגונים אפרת

yoni5132

New member
פסיכולוגיה

בכל מקרה כדאי לך לדבר עם אנשים שלמדו פסיכולוגיה וברוך השם לא חסרים כאלה. יש אנשים שלמדו פסיכולוגיה ואז זה עוזר להם להתקבל לעבודות מנהלה או להדרכה או עבודה עם ילדים ודברים כאלה. פה חשוב לאמר שאלו מקצועות שלא מתאימים לכל אחד ושפסיכולוגיה לא מדריך אותך בכיוון זה (זה לא מטרת התואר). יש אנשים שפונים לכיוון מחקר, אבל זה תחום מאוד תחרותי (קשה להתקבל לתואר שני, מלגות רעות ותחרות בין חוקרים). יש שני תחומי פסיכולוגיה פרקטיים וזה פסיכיולוג ארגוני (עובדים בחברות שיווק או בחברות יצרניות או בחברות השמה- לדוגמא כל אלו עם המבחנים הטפשיים עם המגדלים מלגו) ופסיכולוג קליני (כמו כאלה שעובדים בהוסטלים של חולי נפש או כאלה שעושים לך פסיכואנליזה כשאת שוכבת על ספה). קשה מאוד להתקבל לתארי מאסטר בתחומים הללו. מאוד מאוד מאוד קשה, כך שאם זה לא בוער כאש בעצמותייך הייתי שוקל את זה שוב. נראה לי שתואר שיכול להתאים לשאיפות הקרייריסטיות שלך זה דווקא הנדסה תעשייה וניהול. בוגרי התואר מתקבלים (בארץ, בחו"ל "תופסים" מהתואר הרבה פחות) ליופי של ג'ובים בתחומי הנהלה וארגון ועבודה עם אנשים והכל. אפשרות טובה אחרת היא ללמוד כלכלה ו\או חשבונאות ולשלב עם פסיכולוגיה. שלוב לא רע שפותח לא מעט דלתות. אם את מחפשת עבודה עם אנשים וגם עבודה משרדית וחשוב לך שיהיה בזה עבודה אז ההמלצות שלי טובות מאוד וכדאי לך לבדוק אותן ולזנוח אופציות כמו פסיכולוגיה ותקשורת. בכל מקרה כדאי לך ללכת לספריית המקצועות באת"א ולדבר עם אנשים שעוסקים במקצועות בהם את מתעניינת ואף לבקר את מקום עבודתם. זהו

למעלה