מתלבטת

mishe e

New member
מתלבטת

יש לי אפשרות להוציא דרכון כלל אירופאי, זה מקנה לי את האפשרות לעבוד חוקי באירופה? כדאי לי לעבוד שם? באיזה מדינות? אני ממש מתלבטת בין ארה"ב, אירופה ואוסטרליה

gatissima

New member
אין דבר כזה דרכון כלל אירופאי

יש דרכון של מדינה שחברה באיחוד, ותלוי של איזו מדינה לפי זה האפשרות שלך לעבוד באירופה. בגדול אזרחות של אחת ממדינות האיחוד אכן מקנה את הזכות לעבוד באירופה אבל יש מדינות שהן חברות חדשות באיחוד ועדיין יש עליהן הגבלות. אפשרות להוציא דרכון, אני לא יודעת למה את מתכוונת באפשרות, אבל זה יכול לקחת גם שנתיים במקרים מסויימים. לגבי ארה"ב ואוסטרליה זה לא נותן לך שום יתרון או אפשרות לעבוד בצורה חוקית עבודה לא חוקית היא לשיקולך. איפה כדאי לעבוד זה רק את תחליטי,אין לזה תשובה חד משמעית זה תלוי בהרבה גורמים כמו, שפה, יוקר מחייה , מזג אויר, תרבות וכו' וכו' רק לידיעתך שלבוא ולעשות "מכה" זה לא קורה בדרך כלל, מי שעובד קשה מרוויח יפה גם בארץ.

yaelisam

New member
בקשר לדרכון מאירופה ועבודה באוסטרליה

דווקא זה כן מקנה יתרון- לאזרחי האיחוד מותר לעבוד עד חצי שנה באוסטרליה. אני מכירה כמה שעשו את זה, והיו מאד מרוצים- כי הם יכלו לעבוד בעבודות אמיתיות, ולא עבודות לא חוקיות ומפוקפקות למיניהן.

yaelisam

New member
מכירה אזרח צרפתי שעשה זאת

אני די בטוחה שזה לכל אזרחי האיחוד.

yaelisam

New member
מאד יכול להיות

זה מיועד לצעירים שמעוניינים להרחיב אופקים ולהרוויח קצת כסף.

Nobilis

New member
כן ולא...

תוכנית ה-Working Holiday (שמאפשרת לאזרחים צעירים ממדינה אחת לעבוד במדינה אחרת במסגרת של חופשה ארוכה) אכן פתוחה לא רק לבריטים, אלא גם לגרמנים, צרפתים, קנדים, ועוד שאר מריעין בישין. לא כל המדינות האירופיות בתוכנית, ויש מדינות בתוכנית שאינן אירופיות (כאמור, קנדה, אוסטרליה, וכו').

BloodOnSweden

New member
יש לי הצעה בשבילך

קודם כל בררי איך קיבינימט את מגיעה מספרד לאירופה. נהדר! דבר נוסף, אני משוכנעת שעם דרכון כלל אירופאי תוכלי לנוע בקלות במעבר הגבול שבין אוסטרליה לארצות הברית. שיהיה לך בהצלחה!

למעלה