מתלבטת קשות

MerryJane

New member
מתלבטת קשות

שלום! אני יודעת שאני לא ממש קשורה, אבל יש לי שאלה ממש חשובה שמציקה לי. קיבלתי לא מזמן צו ראשון (שנקבע ליום שלישי הבא). כתוב שם שאם יש לי דרכון זר חובה להביא אותו. השאלה שלי אם אני באמת חייבת להביא אותו ואם זה יעשה לי טוב או רע. אני כרגע מתלבטת בין מודיעין לקרקל. לא יודעת אם זה משנה משהו. מישהו יודע? מישהו פה כבר עבר את זה?

לא סתם יגידו לך להביא.

מה שכן, רוב הסיכויים שלא יעשו עם זה כלום. לרוב דברים כאלה זה בשביל 'תפקידים מועדפים'. זה עוד משהו שקיים בצבא ואין לו כל משמעות
. הירגעי, יהיה טוב
. קרקל
את עמוק בקטע הצבאי הא
לא נורא, יעבור לך אחרי הצו ראשון
. סתם
.

מכירה? לא,

אבל יש מספיקים תפקידים (תפקידים מועדפים הם מסווגים, ולרוב די טובים) שעצם זה שיש לך אזרחות זרה או שפת אם נוספת (שהיא לא עברית), די עוזרת. לא מזיק אם היא תביא את הדרכון (אלא אם כן היא נולדה במדינה עוינת *-))

The Peanut

New member
אהמ ../images/Emo12.gif

"תפקידים מועדפים" זה לא קטגוריה נפרדת של תפקידים שמציעים רק לאנשים עם אזרחות זרה.
הייתי בדבר הזה והסבירו לנו שבגלל שיש לנו נתונים גבוהים ובלה בלה בלה, צה"ל רוצה לעזור לנו להגיע לתפקידים שאנחנו רוצות, זאת אומרת, התפקידים שמועדפים עלינו. וכרמית די צודקת, לי זה לא באמת עזר להגיע למה שרציתי בזמנו (פאראמדיקית), סתם שאלו המון שאלות שלא הובילו לשום מקום.

ShukyD

New member
נראה לי

שזה יותר עוזר בקטע של מודיעין אם יש לך דרכון זר ואם את יודעת שפה זרה כשפת אם או משו כזה אני מבין שיש לנו פה עסק עם בחורילה

shiray

New member
להרע זה בטוח לא

אפשר לעבור תחקיר בטחוני בכיף עם דרכון זר ואזרחות זרה, כל עוד רואים שאת לא הולכת להתגייס גם לצבא שלהם אח"כ, או מראה סימנים שאת יותר קרובה ללאום השני...

אמ

את צריכה להביא דרכון זר אם את בת מהגרים שעלית לארץ או משהו. אם את סתם תושבת ישראל שנקראה לצו ראשון ת.ז תספיק. פשוט יש אנשים שלא הוציאו עדיין ת.ז-אז הם נדרשים להגיע עם דרכון במקום תעודה מזהה

MerryJane

New member
לא בדיוק

אני בת מהגרים, כן. אבל מזמן. עליתי לארץ בגיל 3 מדנמרק. הבנתי את העניין עם אלו שלא הוציאו עדיין ת.ז. אבל יש עוד סעיף בו נרשם להביא דרכון זר (אם יש) בכל מקרה, תודה לכולם על התגובות. אני כן אביא את הדרכון בסוף. ולא, הוא לא של מדינה עוינת. סתם מדינה אירופאית משעממת (אחת מארצות סקנדינביה) וזהו.

=]

בת מהגרים-הכוונה אם היגת מהארץ למדינה אחרת. לא משנה. לצו ראשון רגיל ותקני-לא צריך דרכון זר. אבל מה איכפת לך להביא? אם יבקשו ממך [מה שאני בספק] תציגי אותו. בכל מקרה, חזרי לספר איך היה?

MerryJane

New member
הייתי ../images/Emo10.gif

אתמול הייתי בצו ראשון. באתי כולי מתלהבת ומתרגשת. אבא (נראה לי) התרגש אפילו יותר (חוץ מזה שאני בת בכורה, הוא קצת תינוק) ונסע איתי עד חיפה. אז אחרי המתנה ארוכה בחוץ, התחלתי את כל התהליכים. האמת שהרוב היה ממש כייף. בסוף הבאתי את הדרכון אבל היא לא רצתה לראות אותו (בעייה שלה, מה אכפת לי?
)..... גם המבחנים הפסיכוטכניים הלכו לי די בקלות. שלא כמו סיפורים של חברים, לא נגמר לי הזמן באמצע (גם לא במתמטיקה) והספקתי הכל, ואפילו בד"כ לעבור פעם שנייה על כל התשובות. הדבר היחיד שקלקל לי את כל היום, הייתה הועדה הרפואית. רופאים מניאקים! (סליחה, הם לא באמת מניאקים, זו סתם אני שממורמרת
) כמו שכתבתי בהודעה הראשונה, אני רוצה ללכת לקרבי. אבל ממש קרבי. רוצה להרגיש שעשיתי את המקסימום, בלה בלה בלה (לא אתחיל לקשקש עכשיו) אבל.......... קיבלתי פרופיל נורא נורא נמוך. 64. מה אני יכולה כבר לעשות עם 64? ולמה מגיע לי 64? יותר נכון, לא! לא מגיע לי 64! אחרי הבדיקה של שני הרופאים, הסעיף היחיד שמצאו אצלי זה אסטמה. אבל זו לא באמת אסטמה. (אני מכחישה כל קשר). לדעתי הרופאה שלי טעתה באבחון שלה ואין לי באמת אסטמה. ניסיתי לשכנע אותה, אבל היא לא הסכימה להגיד שהיא טעתה ורק כתבה לצבא בשאלון הרפואי שאני לא מקבלת תרופות ולא היו לי התקפים כבר כ-4 שנים. אבל כמובן שזה לא מספיק. ברגע שרואים את המילה אסטמה חייבים להוריד, נכון? אוף.............. איך אני אהיה קרבית עכשיו? אנשים מרגיזים. אני כועסת ומאוכזבת!

מוזר

שהורידו לך כלכך הרבה על אסטמה. תגישי ערעור. לכי לבדיקות. אם ימצאו לנכון-יעלו לך.

MerryJane

New member
בדרך

האמת שלפי מה ששמעתי, זה בכלל לא מוזר. להרבה חברים אסמטתיים שלי הורידו ל-64 או יותר. בכל מקרה, כבר קבעתי תור לרופא ריאות (מחר, בעזרת השם) ואני מקווה שהוא יעזור לי עם הערעור.....

למעלה