מתלבטת עם שאלה:)

ל י ל ך22

New member
מתלבטת עם שאלה:)

שלחה לי מישהו מפה (מצטערת ,אני לא זוכרת את שמה) קטע שהיא כתבה ובו היא תארה את המצב החמור לטענתה של השכר במקצוע ואת אפשרויות העבודה המצומצמות וחוסר היכולת לעבוד במקצוע הזה בלבד לאחר סיום התואר. בתור מישהי שמאוד מתלבטת אם להתחיל ללמוד את הנושא כי הוא נראה לי מאוד מעניין ואני מאוד אוהבת לעבוד עם אנשים והרגשת הסיפוק חשובה לי מאוד. (מתלבטת בין זה לפיזיותרפיה)- רציתי לדעת אם המצב באמת ככה, עד כדי כך קשה -מה אפשרויות העבודה והקידום בסיום התואר - האת אפשר להתפתח וללמוד תחומים נוספים שירחיבו את אפשרויות התעסוקה וכו'... תודה לכולם :)

העובדות ידועות

מה לעשות - המצב באמת עצוב. אבל אם מישהו לא הבין את זה עדיין: ריפוי בעיסוק הוא באמת אחד המקצועות (אם לא - "המקצוע") עם השכר הנמוך ביותר במשק. מתחת לממוצע. גם רופאים שממש מצילים נפשות, לא מרוויחים מי יודע מה. אז, כן....זו עבודה עם שליחות. כמעט עבודה בהתנדבות. או כמו שאומר בעלי הטוב: את עובדת בשביל הלב. אני עובד בשביל הלחם.

offwego

New member
סליחה אבל...

לא נעים לי לומר לך זאת, אבל לא לכולנו יש בעל "העובד בשביל הלחם" ואין שום סיבה שהמקצוע שלנו יהיה שווה ערך להתנדבות. בלי שום כוונה אישית חלילה - אבל נדמה לי שהמצב של המקצוע שלנו בארץ נובע בדיוק מהסיבה שאפילו אנחנו המרפאות בעיסוק עצמן התרגלנו להרכין ראש ולראות את עצמנו כ"עובדות בתהנדבות". וצריך לעשות משהו בעניין, ועכשיו, אחרת עוד מעט כבר יכחד המקצוע הזה בארצנו הקטנטונת.

אבל הסכמי השכר של הפיזיו לא שונים לילך שלום, לשאלתך, אני לא בטוחה שהסכמי השכר של הפיזיו שונים בהרבה.... ייתכן שיש יותר ססיות וכו' אבל כדאי לברר. איילת

ל י ל ך22

New member
אין אפשרות לעבוד באופן פרטי גם בריפ

אי אפשר אבל בסופו של דבר לעבוד באופן עצמאי בריפוי בעיסוק גם?. הבנתי שגם טיפולי הפיזיו' נכללים בד"כ בסל של קופת חולים ולכן פחות הולכים לפרטי מלריפויי בעיסוק. זה לא נכון?

המצער הוא

שהארגון למעשה ריק מתוכן בעניין זה. העמותה איננה עוסק בענייני שכר, לעמאים אין אומץ להלחם כשהם נותני שרות פרטי לקופות החולים, ואי אפשר (מבחינה אתית לפחות) לפתוח קליניקה ביום בו סיימת ללמוד. אבל, אפשר להתחיל במקום שאולי לא משלם הרבה אבל נותן הדרכה, להתקדם לפי הסכמי שכר אישיים, להמשיך עד למקום בו את מסוגלת להיות בזכות עצך (ולא לשכוח גם שם לקבל הדרכה טובה), ולפרוח. בשורה התחתונה הכל בידיים שלנו!!.שרון

למעלה