מתלבטת מאוד

heni3

New member
מתלבטת מאוד

רשמתי את אמיר ונועה למעון נאמר לי שעבור ילד אחד אצטרך לשלם כ-1750 ש"ח, זאת אומרת שעבור שניהם אשלם 3,500 ש"ח. עוד נאמר לי שתהיה הנחה לתאומים בשיעור של 10% לערך. עדיין העסק יקר מאוד. בינתיים, לפני מספר ימים קיבלתי הצעה מהבת של המטפלת לשמור על ילדיי ב-2,600 ש"ח לשניהם כולל ארוחות וכולל יום שישי. יש לציין, שהילדים מכירים אותה ואוהבים אותה מאוד וכנ"ל גם היא. אני ממש מבולבלת ! התוכלו לעזור לי להחליט ?

ליאת+

New member
אכן בעיה

איך שלא תסתכלי על זה מדובר בהוצאה גבוהה (כגם המחיר "הזול" של 2,600 ש"ח הוא הוצאה לא קטנה למשפחה ממוצעת) כדאי שתבדקי יותר את ההצעה של הבת של המטפלת: יש לה ניסיון? איפה היא תשגיח עליהם בביתה או בביתך? אם היא צעירה: מה התוכניות שלה בשנה הקרובה (לימודים, חו"ל). זה שהילדים אוהבים אותה והיא אותם זה נהדר, השאלה היא עד כמה ברורה לה המחויבות שבעניין. אם הכל נראה לך אז למה לא, בעצם? הרי הם שניים, ככה שיש להם את החברה האחד של השני, האפשרות לחסוך מעט היא בהחלט לגיטימית (כשגם שאר ההוצאות הן כפולות אצלכן) ולמעון הם תמיד יוכלו ללכת בשנה הבאה.

heni3

New member
הי ליאת, מדובר בבחורה נשואה,

אם לשני ילדיים. היא תשמור על הילדים בביתה שסמוך מאוד לבית של אמא שלה. היא בחורה מאוד אחראית. הילדים מכירים אותה טוב מכיוון שהיא עזרה מאוד לאמא שלה בטיפול בהם.

לאה_מ

New member
אני הייתי הולכת על המטפלת

נשמע לי מצויין - בעיקר כשאת מכירה את הבחורה וסומכת עליה. ולא רק מהפן הכלכלי. לדעתי בגיל 9 וחצי חודשים, אמיר ונועה יהנו מאד מטיפול אישי כזה שניתן להעניק להם במסגרת כה אינטימית, ומבחינה חברתית, די להם זה בחברת זו.

גם אני בעד מטפלת. אם אפשר, תמיד

עדיף בגיל הזה טיפול יותר אישי. אסף בבית עם מטפלת (הוא בן שנה וחודש) והוא כל כך פורח, כאילו היה בבית עם אמא.

zimes

New member
מצביעה בעד, ומביאה טיעון נגד מטפלת

מפי אמא לתאומים בני 11: לתאומים ממילא קשה לבנות דמות אם, כי הם מטופלים ע"י יותר אנשים, כי אמא לבד לא יכולה וכו´. מטפלת היא עוד מתחרה על דמות זו. אבל, אני מאמינה שהייתי הולכת על מטפלת, אחרי וידוא שהיא המטפלת שאת רוצה.

נעה גל

New member
zimes, הדברים שכתבת מטרידים אותי

לא נשמע לי הגיוני שלתאומים קשה לבנות דמות אם יותר מאשר לילד יחיד. אני לא יודעת על מה את מתבססת ואם יש תיאוריות שלמות בנושא, וכפי שאת יודעת, אני גם לא אמא לתאומים. אבל, אינטואיטיבית זה נשמע לי שזה לא יתכן (וכמובן, שאתם מוזמנים לתקן אותי אם אני טועה). אם את מתבססת על נסיון אישי, אז מנסיון של אמא ל-2 לא תאומים אני יכולה לומר שבגילאים של הילדים שלך, רוב התינוקות לא ידעו לענות על השאלה "איפה אמא?" בעוד, שיצביעו בקלות על אבא אם ישאלו אותם "איפה אבא?". זה נובע מכך שתקופה הראשונה לחייו התינוק לא מפריד הפרדה מלאה בינו לבין "אמא", וזו גם אחת הסיבות שלמרות שאנחנו שם רוב הזמן איתם, עדין המילה הראשונה שלהם היא "אבא" או "אור" או כל דבר אחר, אבל כמעט אף פעם לא "אמא". אצל איתמר לדוגמא, "אמא" היא כן מילה ראשונה - אבל לאוו דווקא כשהוא קורא לי, אלא, יותר כקריאת עזרה כללית. בכל מקרה, אני מאמינה שילדים מבדילים היטב בין מטפלת קבועה לאבא ואימא. וגם אם הם מאוד אוהבים את המטפלת וגם אם לפעמים יש קצת הרגשה שהמטפלת תופסת את המקום... זה אף פעם לא יקרה. ולגבי השאלה האם לקחת מטפלת או מעון. אני דווקא בעד מעון, אבל, התשובה שלי נובעת מפחדים לא רציונלים לגבי מטפלות.

zimes

New member
סיפרה לנו את זה אמא לתאומים

הם כבר בני 11. עד כמה שהבנתי, זה משמעותי בגילאים צעירים יותר, וכשנפח הטיפול של המטפלת גדול. אני לא חושבת שמדובר בלהתבלבל בין אמא לאבא, אלא בהבדל קטן יותר בין תפקידיהם. זה כנראה באמת לא רלוונטי לשיקולים של הני.

michal@gal

Active member
מנהל
אני באופן אישי תמיד מעדיפה מעון

כמה שהמטפלת תהיה טובה, אני מעדיפה רק מספר חודשים מצומצם אצל מטפלת, ואז מעבירה למעון שבו יש קבוצה קטנה של ילדים. בנוסף, במעון לא קיימת בעיה שהמטפלת חולה, רוצה חופש מסיבות אישיות וכו´, וגם יש בו חוגי העשרה - ריתמיקה, הכרות עם חיות, ג´ימבורי וכו´.

אני לא מבינה ../images/Emo10.gif

למה את מבולבלת? מה ההתלבטות? מה ההבדל בין שני המקומות (מלבד המחיר)?

שרון25

New member
גם אני מעדיפה מטפלת בגיל הזה אבל

מה יקרה כשילדיה יחלו? יסרבו שאחרים ישחקו בצעצועים שלהם? סתם נקודות למחשבה. לילד קשה להבדיל בין אמא הפרטית שלו שתמיד נענית לקריאתו לבין מצב בו היא עובדת וצריכה לטפל בילד אחר.

heni3

New member
../images/Emo51.gif לכל מי שעזרה לי להחליט

אכן החלטתי על המטפלת.

למעלה