מתלבטת מאוד

מתלבטת מאוד

שלום לטל/סיגל ולכל האחרים. אני עשיתי ייעוץ מקצועי שבו הומלץ לי בחום ללמוד ריפוי בעיסוק. ההתלבטות נובעת בעיקר מביקור שערכתי ב"שניידר"- לא ראיתי שהן עושות משהו מיוחד..באינטרנט כבר בדקתי את תוכניות הלימודים והן עמוסות לעיפה, אבל הרגשתי בעיקר אכזבה מהת'כלס. האם יש מקומות עבודה שאוכל לבדוק שבהם הפעילות קצת יותר מאתגרת. ושאלה נןספת- האם ידוע לכן על אפשרות לפרוש את משך הלימודים על פני יותר משלוש שנים וחצי? תודה רבה מראש..מקווה שתמצאו לי קצה חוט

מה מאתגר אותך?

האם ביקרת במקומות אחרים? לפני לימודי חייבו אותנו לבקר בשלשה מקומות מתוך תחומי עיסוק שונים (פסיכיאטריה, ילדים, פיזיקלי,גריאטריה). מה היו הסיבות שבשלן הופנית ללמוד דוקא מקצוע זה? האם כתבת לעצמך התרשמות מהביקור בשניידר? אם כן, ואת מוכנה לחלוק אותה, אולי נוכל להתייחס למה שהפריע לך. לגבי משך הלימודים, כדאי לשאול את האנשים בחוג הספציפי בו את מתכוונת ללמוד. בכל מקרה דעתי היא שבחירת המקצוע היא המשמעותית, לגבי הלימודים, ניתן בדרך כלל להסתדר... אשמח לשמוע עוד, בברכה שרון

Mנטה

New member
אכן הריפוי בעיסוק לא נראה מרשים

כשלא מבינים מה עומד מאחורי העיסוקים השונים. בפעם הראשונה שראיתי ריפוי בעיסוק ילדים הגבתי כמו מרבית ההורים: "זה גם אני יכולה לעשות" ונכון, אני יכולה וכל אחד יכול, השאלה מה זה עושה בסוף ואם זה עוזר למישהו במשהו. בגלל שהריפוי בעיסוק מכוון לעזור לאנשים על ידי עיסוקים שהם ממילא עושים או רוצים לעשות, ואלו ממילא עיסוקים שגרתיים (מרחיצת שיניים ועד הרכבת פאזל) קשה להבין במבט שטחי מה ולמה. אבל כשמכירים את הסיבות, הגורמים, הרציונאל הטיפולי והתוצאות, מבינים שיש בזה הרבה יותר. וזאת אחת הסיבות שאני תמיד מעודדת מטופלים לשאול כמה שיותר שאלות על הטיפול כדי לראות את "מאחורי הקלעים" שלו. אחרת - זה באמת נראה חסר טעם ויקר מדי. הרי באמת כל בייביסיטר יכולה לשבת עם הילד על ספר או ציור או אפילו נדנדה.

שלום לך אופטימית וברוכה הבאה../images/Emo42.gif

עד כמה שידוע לי ניתן לפרוש את הלימודים על פני יותר זמן, אך שווה לבדוק את הענין מול האוניברסיטאות השונות ישנם קישורים פה בפורום. דווקא אני מאד אוהבת את המקצוע ריפוי בעסוק בגלל הת'כלס! אבל אני גם זוכרת שלפני הלימודים המליצו לי ללכת לראות מה זה ריפוי בעיסוק. הלכתי לבית חולים וראיתי אישה סוחטת סמרטות בטיפול....אז לא הבנתי מה הרעיון שעומד מאחורי זה! היום זה ברור לי... בקצרה, בריפוי בעיסוק אנחנו בודקים עם האדם מהי המטרה שהוא רוצה להשיג. וזה הופך להיות מטרת הטיפול. ויחד נעבוד על מנת להשיג את המטרה הנ"ל... אני מזמינה אותך לבקר במקום עבודתי במילבת בתל השומר במילבת ניתן לראות פן נוסף וקסום של המקצוע שנקרא אביזרי עזר 5303739 03 בהצלחה טל

למעלה