מתלבטת חסרת כיוון

lola180

New member
מתלבטת חסרת כיוון

שלום אני בת 22 למרות שהרבה אומרים שזה גיל צעיר מכדי להחליט אבל אין לי זמן לבזבז ואני כבר רוצה לרוץ בחיים. אני מאוד אוהבת אומנות וכל מה שמסביב וכן הייתי רוצה לראות את עצמי עוסקת במשהו שמשלב יצירה בעבודה שלי לחיים, עם זאת אני מודעת לביקוש בשוק ולכך שלציור, תכשיטנות או דברים בסגנון שמעניין אותי לא יכולים לקדם אותי מבחינה כלכלית בבוא היום.. אני פשוט לא יודעת אם לזנוח את מה שאני אוהבת ולחפש מקצוע מכניס או כן ללכת עם מה שאני אוהבת (למרות שגם בזה אני בכלל לא סגורה) בקיצור כסף או אהבה?

morgad

New member
גם וגם!

גם אני הייתי בשלב שהתלבטתי הרבה איך לבחור מקצוע שישלב גם יצירתיות בעבודה, וגם לא יבזבז שנים רבות בחיי. בסוף נרשמתי לקורס בניית אתרים ובמכללה בה למדתי (אם תרצי אפרט לך את שמה), מלבד המקצוע שרכשתי, הם נותנים גם את כל הכלים איך לקדם את עצמך מבחינה כלכלית. שווה. אבל אם את בכיוון עוד יותר יצירתי, יש גם קורס עיצוב גרפי על אותו רעיון. מקווה שנתתי לך כיוון לחשוב עליו.

rozmari100

New member
היי לולה

דעתי האישית היא שצריך ללכת עם הלב ואם את אוהבת את מה שאת עושה את תהיי טובה בו – ואז גם פוטנציאל ההשתכרות שלך הולך וגדל. חוץ מזה יש כל מיני דברים שאת יכולה ללמוד סביב אמנות שיכולים לעזור לך להתפרנס עד שתהיי אמנית בעלת שם גדול J. את יכולה למשל ללמוד אמנות ולשלב את זה עם תעודת הוראה ואז תוכלי ללמד את הנושא (שזה גם דרך טובה להישאר מעודכנת ואולי בהמשך ללמד באקדמיה). חלק מהאמנים הצעירים המאוד נחשבים בארץ עשו את המסלול הזה והם יוצרים במקביל לזה שהם גם מלמדים (דורון רבינא למשל שלמד במדרשה לאמנות, לימד בה אח"כ והיום הוא עומד בראשה. יש עוד מלא דוגמאות השם שלו קפץ לי לראש כי קראתי עליו לא מזמן בהקשר של איזה תערוכה בפילדלפיה...). בכל מקרה, נראה לי שהחיים יותר נעימים כשאתה עוסק בתחום שאתה אוהב. כמו שאמרתי – דעתי. שיהיה לך בהצלחה !

lola180

New member
להשתכר זה תמיד טוב

את צודקת זה ברור אבל אני מפחדת שאני אעשה את הצעד (המסוכן) ובסוף כסף לאלכוהול לא יהיה לי... בכל אופן אני כרגע עושה פסיכומטרי אז אולי הציון יכוון אותי לדרך מסויימת..... תודה:)

למעלה