מתלבטת איתכם

מתלבטת איתכם

המחוננת שלי בת 12 לומדת את רוב המקצעות עם כיתה ח' וכך גם חברתית רוב החברות שלה בנות 14 . אתמול היא ממש הייתה מיואשת שאין לה אפילו חברה אחת שיש לה באמת על מה לדבר איתה כי רוב הבנות להגדרתה מאד שטחיות ומתענינות רק בסדרות טלווזיה רדודות. והיא ממש מתוסכלת מהרעיון שעכשיו עד שתצא לעולם הגדול לא יהיה לה חברות על רמה . (החברות שלה באמת חמודות ואוהבות אותה מאד ) אך להרגשתה הן לו ממש מספקות לה אתגר מחשבתי ובגרות כפי שהיא הייתה רוצה שיהיה להן ... על כיתת מחוננים היא לא מוכנה לשמוע אבל כן הולכת שנה הבאה לכיתת תל"ם למי שמכיר. שזה אומר שהיא עוברת בית ספר . איך הייתם מגיבים למצב כזה? חשוב לי לציין שזה לא חדש עניין החברות אך דווקא בשנתיים האחרונות היה נראה שהיא כבר מוצאת את מקומה . אשמח לשמוע תגובות

mikilk

Active member
נראה לי כי יש לעזור לה להבין

כי יש גם חברות מסוג אחר, חברות לנפש, שאינה חייבת להיות מושתת על שיחות עומק ותוכן. חברות, לשם החברות , הטיולים, השמחה. אני מניחה כי גם אם חברותיה אינן מחוננות, היא לא תבחר בכאלה רדודות, אלא תוכל למצוא גם בהן את המשותף. בנוסף, אני מבנה מדבריך שבנקל היא תוכל למצוא גם את החברות המתאימות לה מבחינה קוגנטיבית ובכך למלא את עולמה העשיר...

עוד אלה

New member
תנסי להעביר אותה לבי"ס שבה יש כיתה מתאימה

זו בעיה מוכרת מאוד אצל ילדים אנטלגנתיים מומלצ ספר "אלגנטיות של קיפוד".

mikilk

Active member
אשמח אם תרחיבי על הספר

האם הוא מיועד לנו ההורים? לבני הנוער? איך את רואה אותו כספר שיכול לעזור בקבלת החלטות תודה

עוד אלה

New member
אלגנטיות של קיפוד

מאת: מוריאל ברברי
L'Elegance du herisson - Muriel Barbery
ההוצאה: כתר

אלגנטיות של קיפוד מגולל את סיפורן של שתי דמויות: רנה, שוערת בבניין יוקרתי בפריז המעידה על עצמה שהיא אלמנה מכוערת, נמוכה ושמנמנה, עם יבלות ברגליים והבל פה של ממותה. היא בזה לכל דיירי הבניין הרואים עצמם נעלים וחכמים ממנה, ומסתירה מהם את הידע העצום שלה, פרי של לימוד עצמי.

דיירת נוספת בבניין היא פאלומה, נערה בת 12 בוגרת לגילה, המתכננת להתאבד ביום הולדתה ה-13, ומנהלת שני יומנים בהם היא מביעה את דעותיה על עולם המבוגרים ועל הסובב אותה. דייר יפני חדש שמגיע לבניין נקשר לשתי הדמויות ומשפיע עליהן- כל אחת בהקשר חייה.

פשוט הספר מראה נקודת-מבט מעיני שתי דמויות אנטלגנטיות מעל הממצע אשר נאלצות להסתיר עובדה זו.

הקישור למעלה הוא לסרט שנעשה על פי הספר אותו טרם ראיתי.

תודה על התגובות

הבת שלי אכן עוברת שנה הבאה לבית ספר אחר. היא הייתה 5 שנים בדמוקרטי ומרגישה שצריכה עכשיו להתפתח ולהמשיך הלאה .מכבדת את רצונה לעבור לבית ספר רגיל. ושם תשתלב בכיתת תל"ם שזה תכנית של הטכניון אשר מאפשרת למידה בכיתה רגילה אך לימודי מדעים מוגבר ובנפרד לשער הכיתה . כשבסופו של דבר מסיימים בגרויות 5 יחידות במדעים בכיתה י"א . (בכיתה י' יש לה אפשרות להשתלב למגמת רפואה) אך לזה יש עוד זמן . בכל מקרה היא צריכה לעבור מבחני כניסה לתכנית ע"י נציגים של הטכניון ולגלות הרבה מוטיבציה ללימודי מדעים.

בקשר לסרט והספר נשמע ממש מעניין אשמח לעיין בו בהזדמנות ראשונה. ומקווה שתשלב היטב חברתית בבית הספר החדש.

שבת שלום
מרי

זו בעיה מוכרת

הבנות שלי אימצו שיטה שגם אני נוהגת בה,
למצוא משהו אחד פופולרי ולהתעניין בו וכך יש נושא שיחה משותף עם רוב הבנות. אצל הבנות שלי מדובר כרגע בסדרה הפופולרית גליי ובעיקר בכוכב הראשי שלה.
במקביל לכל אחת מהן יש חברה או שתיים שהן מחוננות בעצמן וכך יש יותר מכנה משותף. וגם שם יש דברים שהם פופולריים למשל משחקי הרעב.
זה סוג של משחק חברתי - להצליח להשתלב בכל מקום.

משחקי הרעב אכן מכירה

הילדה קוראת את הספרים מחכה לסרט וזה בהחלט עוזר גם להשתלב. בסה"כ עברה תקופה לא טובה, אך עכשיו לדבריה הכל בסדר והחברות נהדרות.
היא מאד מקובלת רק לפעמים קצת אחרת.... ושנה הבאה החליטה לעבור בית ספר לכיתה שהיא כיתת טכניון . הייתה כבר בערב מבוא ומאד מתרגשת לקראת השנה הבאה.
שם גם תוכל למצוא ילדות כמוה...

תודה לכולם.

למעלה