מתכנתים בחו"ל

fancy3112

New member
מתכנתים בחו"ל

שלום, אני חייל שמעביר את השירות שלו בתור מתכנת. רציתי לדעת אם אחרי השחרור אני יכול לעבוד מתור מתכנת *בחו"ל* ואם כן, איפה אפשר לברר דברים כאלו? אני חושב שהעניין דורש מעסיק שיהיה מוכן לקבל אותך לעבודה ולסדר לך אשרת עבודה או משהו כזה. אולי אפשר לעבוד בחברה ישראלית שהצוות פיתוח שלה נמצא בחו"ל? העיקר - איפה מבררים פרטים! ודבר נוסף - כמה חייל משוחרר יכול להרוויח עם 3 שנות נסיון בתכנות בסביבות: Delphi, C#.Net, Oracle ASP.Net עם נגיעות ב- JaveScript

אין לך קבע?!

לפי מה ששמעתי אין לך בכלל מה לדאוג, בדרך כלל זה הפוך -ירדפו אחריך, אחרי שתשתחרר, אולי כדאי שתחשוב גם על אפשרות של קבע. עכשיו יש לי שאלה הפוכה אליך -יש אפשרות שהצבא מחפש להעסיק מתכנתים מאזרחות ,כלומר אחרי שהתחררו ועושים מילואים?!

דווקא שמעתי על מישהו שעשה כך

דווקא שמעתי על מישהו שעשה כך ועכשיו מתכנת בצבא, הבנתי שזה היה מעין טובה שהצבא עשה לו כי הוא ממשפחה שכולה, אבל אני לא יודע כמה זה נכון,שזה בגלל זה.

fancy3112

New member
אני מתכנת שחור

לגבי הקבע - ביום הגיוס כבר ידעתי תכנות ולכן לא היו צריכים להעביר אותי הכשרה שדורשת חתימת קבע. אנשים כמוני נקראים מתכנתים "שחורים". לא ענית לי על השאלה הכי חשובה - מה עם החו"ל? איך מבררים לגבי אפשרויות עבודה בחו"ל עוד מהארץ?

אין לי ניסיון בעניין,אבל באופן כללי

בדרך כלל בחברות הגדולות או חברות בת מסויימות לפי מה ששמעתי שולחים מידיי פעם לחו"ל, חוץ מזה עיתונים ,לוחות עבודה-קריירה, אינטרנט יש חברות שיש להם באתרים -קטגורייה של כוח-אדם\דרושים, דרך אגב ראיתי בעיתון לפני כמה חודשים פרסמו על עבודה בחו"ל למתכנתים. עכשיו לנושא אחר, מה אתה אומר יש אפשרות שאזרח משוחרר שלמד תיכנות יוכל לעבוד בצבא? תוכל לברר לי בתור מתכנת בצבא? תודה מראש.

fancy3112

New member
אזרח הוא אזרח

לחזור לצבא אפשר ב- 2 דרכים: או שאתה אזרח עובד צה"ל, או שאתה חוזר לצבא קבע. בכל מקרה, הסיכוי שתחזור לצבא לטעמי הוא קטן. אתה תעלה לצבא הרבה כסף (תקן קבע) ובשביל להכניס אותך יצטרכו לוותר על מישהו מבפנים. הדרך הכי טובה לברר את זה היא חברים שמשרתים באותם גופי תכנות בצבא. עוד אפשרות היא אם אתה מכיר מישהו שעובד בחברה שעובדת מול הצבא (יש כאלו). בקיצור, צריך קצת קשרים. אני לא מכיר אפיק רשמי "גיוס חוזר" להשתחררים. אבל השאלה האמיתית היא - למה אתה רוצה לחזור לצבא? מרוויחים פי 3-4 באזרחות!

pagis

New member
קודם כל עניתי לך

שלחתי לך הודעה פרטית עם הרבה מידע.

DSolider

New member
שאלה דחופה!!

אני אוטוטו מתגייס ב12 לאוקטובר ורציתי לשאול אותך משהו, יש לי ידע רחב בכל מה שנוגע לC# ול-ASP.NET ורציתי לעסוק במשהו דומה בשירות שלי עכשיו שלחתי מכתבים ואמרו שאין יוצתר מיונים לשנה זו וזה מבאס אותי ברמות שאני לא יכול לתאר עשיתי בגרות ב ASP.NET וC# השנה כי למדנו דרך הבית ספר וחברת גון ברייס משהו בן-זונה קיבלתי 95 וזה מבאס אותי לחשוב שאני לא יוכל לעסוק בזה בצבא במיוחד אחרי שקראתי את ההודעה שלך בה כתוב כי אתה עוסק בזה. אם תוכל לעזור לי או להפנות אותי למישהו שיכול אני אודה לך מאוד.

fancy3112

New member
חבל שנזכרת רק עכשיו...

חודש לפני הגיוס זה בד"כ מאוחר מדי בשביל לקבל איתורים לתפקידים. בכל זאת הייתי מציע לך לעשות ככה: * לפנות ללשכת גיוס, לאיתור חמ"ן, וימ"מ של ח"א (יחידת מיון ומעבר של חיל האוויר). לשאול אותם לאן אתה מאותר. אם אתה לא מאותר לשום דבר, תאמר להם שיש לך ידע נרחב בתכנות ושישיגו לך תפקיד בתחום. לא יזיק לשלוח פקסים עם בקשות, המלצות, אפילו תעודה עם הציון 95, לנדנד בטלפון, לצעוק עליהם, וגם לבקש מההורים לדבר איתם. * אם לא הצלחת להשיג תפקיד עד הגיוס, קח איתך לבקו"מ את כל המסמכים וההוכחות שאתה יודע לתכנת ותראה אותם לקצין גיוס. תקווה שהוא יבין לליבך וישבץ אותך בהתאם. כמה דגשים באופן כללי: אין ספק שצה"ל עושה טעויות באבחון כוח אדם. ייתכן ואתה אחת הטעויות הללו. התפקיד שלך הוא להראות לפקידות שיושבות מעבר לקו הטלפון שאתה יכול לתרום והרבה. תשדר מקצועיות, פטריוטיות, מוטיבציה, עקשנות ובגרות והסיכויים שלך הם טובים.

fancy3112

New member
תכנות web: יצירת UI ב- client

לאחרונה נתקלתי בבעיה שנראה שהיא מהותית לתכנות ASP. אני רוצה לכתוב קוד ב- client שבונה UI, לדוגמה Input=Text) TextBox). ב- PostBack, יש לי קוד שצריך לקרוא אותו. אז בסדר, זה לא הכי נוח, אבל אם יש לי את ה- ID של ה- TB, אז אני יכול לגשת אליו דרך ה- Collection של ה- Form. הבעיה המהותית היא כיצד אני מחזיר את ה- Control הזה ל- client בחזרה? אני צריך איכשהו לדעת ליצור אותו ב- server ואני לא יודע איך... אפשר לכתוב כאן קוד (מגעיל ולא אלגנטי), אבל יש דרך מקובלת לפתור את הבעיה הזו? דבר נוסף בעניין אחר - איזה ASP.Net Control מתורגם אחרי ה- Render ל- <XML>? אני שואל כי אני לא יודע איך להעביר xml ל- client בצורה שתהיה נגישה דרך ה- DOM (דרך javascript ב- client). אני מקווה שכתבתי ברור. אם לא אז תתריעו כדי שפעם הבאה זה יהיה אפילו יותר ארוך :) תודה!

fancy3112

New member
יש לי כמה פתרונות יצירתיים

אין לי מושג איך ההודעה הזו הגיע להיות תחת "מתכנתים בחו"ל" שלי, אולי בטעות... בכל מקרה, מדובר ביצירת UI ב- client ויצירת היכולת לשמור עליו גם אחרי postback. אני מציע שכל הפורום יירתם לנסות למצוא פתרון לסוגיה הזו כיוון שמדובר ביותר מסתם "להסתכל ב- MSDN" אלא על איזשהו מכשול בסיסי בתכנות web. בכל מקרה, הפתרונות שאני חשבתי עליהם הם כאלו: 1. בזמן שאני יוצר UI ב- client אני שומר "הוראות בנייה" באיזה Input=Hidden. ב- postback אני קורא בשרת את ההוראות ויוצר מחדש את ה- controls. יש לציין שאני צריך להחזיר ל- client את ההוראות שהוא שלח לי כדי שגם ב- postback הבא אוכל ליצור את אותם controls שוב. מדובר בפתרון מכוער למדי מ- 2 סיבות: ה- client צריך יכולת לערוך את ה- "הוראות בנייה" הללו, כולל מחיקות של פקדים ושינוי ערכים. בנוסף, השרת צריך לדעת לקרוא את ההוראות. אנחנו בעצם יוצרים פה את הגלגל מחדש במובן שבעצם html הוא גם הוראות בניה של controls. מה שמוביל לאפשרות ב' 2. שמירה של ה- html של ה- controls ב- client ב- input=hidden. בשרת יהיה לנו את ה- html הזה, ונוכל לעשות איתו 2 דברים: א. לפרסר אותו וליצור controls עפ"י מה שיש שם. ב. לדחוף אותו בחזרה ל- response בדיוק למקום שממנו הוא הגיע. מדובר בפתרונות ממש לא נאים. אם היה control שהיה יודע לבנות את עצמו בשרת עפ"י קוד html אז הפתרון של 2.א כבר היה הרבה יותר יפה, אבל אני לא מצאתי כזה... מנהלי הפורום - שמתי לב שרוב השאלות לא עוסקות בסוגיות כאלו "כבדות". יש מקום לפוסטים כאלו ארוכים או שזה לא נחשב נורמטיבי? תודה על שיתוף הפעולה!

gilad g

New member
המממ

בהחלט פתרונות יפים ויצירתיים... רק הבעיה היא ששניהם די מכוערים
אני לא מצליח לחשוב על מנגנון כלשהו ב-asp.net שיכול לעשות "רינדור הפוך" לפקדים, מה שמוביל אותי לפיתוח של רעיון מס' 1 - בניית Custom Control, שישתמש בשיטה מס' 1 כדי להעביר את המידע חזרה לשרת. ככה, מבחינת ה-Page, אין צורך במשחקים מיותרים - הקונטרול הוא מעין "קופסה שחורה" שהדף לא יודע מה קורה בתוכה. הרבה יותר נקי לדעתי. עוד שני דברים - - ההודעה הזאת הגיעה להיות תחת ההודעה שלך, כי אני שמתי אותה שם - אנא קרא את התקנון. - בהחלט יש בפורום מקום לסוגיות כבדות

fancy3112

New member
הקופסה השחורה שלנו אכן מכוערת

להכניס את כל העסק לקופסה שחורה של Custom Control זה אכן רעיון טוב, אבל עדיין מדובר בקוד שמאוד רגיש לשינויים, ושינויים אכן קורים. אני אישית מצאתי פתרון שמספק אותי והוא כזה: אותם "הוראות בנייה" לפקדים שלי עוברים רמה של הפשטה. לא יכללו שם מוגשים כמו "כפתור" או "צבע-ירוק". יהיה שם ייצוג לוגי של סוג המידע שמופיע שם, וזאת בפורמט xml (ולכן השאלה על xml שהופיעה בפוסט הראשון). לדוגמה, אם מדובר בייצוג של ספר (כולל כותר, מחבר וכו) אז ב- xml יהיה כתוב את המידע הזה. גם בשרת וגם ב- client תהיה הלוגיקה של יצירת, עריכה והסרה של פקד יחד עם הייצוג שלו ב- xml. יכול להיות שעם ההגעה ל- client, אני אהפוך את ה- xml ל- javascript object model סתם בשביל הנוחות שבהתעסקות עם זה, ואז לפני הפוסטבק אני אתרגם את זה ל- xml. אני עדיין לא קיבלתי תגובה על העניין עם הרינדור של ה- xml :) אני מקווה שכתבתי ברור מספיק. ואגב, קראתי את התקנון. מקובל עלי.

fancy3112

New member
בקשר ל- xml שלנו...

אני ניסיתי את אותו WebControls.Xml שהצעת והוא לא התרנדר לי טוב. תסתכל על ה- element הזה: <XML id="myid"> <info content="whatever"/> </XML> ככה זה צריך להיראות כדי שתוכל לגשת לזה מ- javascript. ה- WebControl.Xml שלנו לא מתרנדר לזה. מה שהוא עושה זה מוסיף את ה- innerXml - (מה שיש ב- <info>) ישירות לעמוד. בלי id אי אפשר לגשת לזה... יש למישהו רעיון?

למעלה