מתכנן לעבור ללמוד בגרמניה

פקק שעם

New member
מתכנן לעבור ללמוד בגרמניה

שלום לכולם! ביררתי כבר כל מה שאפשר לברר בכל מקום שאפשר, נראה לי, והמעבר לגרמניה נראה קורץ במיוחד, אני שוקל ללכת ללמוד שם בשנה הבאה. עם זאת, לאחרונה שמעתי קולות משונים שמדברים על תנועות ניאו-נאציות ושנאת זרים, משני כיוונים שונים, אולי אפילו סותרים: א. מישהי שמתגוררת בברלין אמרה לי שמשעה מסוימת היא חוששת לצאת בכלל מביתה. ב. אחרים אמרו לי שדווקא בברלין טוב, אבל בעיירות הקטנות והמרוחקות האנטישמיות קיצונית יותר. זה נשמע מוזר, כי למיטב הבנתי האנטישמיות נוטה להתרכז איפה שהיהודים נוטים להתרכז... אבל מצד שני, למיטב ידיעתי יהודים ברחובות ברלין לא חיים בפחד. אני יותר חשבתי בכיוון של עיירות-סטודנטים קטנטנות, כמו טובינגן (עיירה של 70,000 תושבים + 20,000 סטודנטים) - האם יש פה בפורום אנשים שמתגוררים כעת במקומות שונים בגרמניה ויכולים להפריך או לאשש את הטענות שהועלו פה? תודה רבה, אשמח לתגובות כנות. פלג.

diday

Member
הסיכויים שתתקל בשנאת זרים בטיבנגין

קלושים למדי. יש פה ושם עיירות נחשלות במזרח עם אבטלה של 50% ומעלה, עודף גברים על נשים. במקומות כאלה רוויי אלימות הסיכויים להתקל בשנאת זרים כמובן גבוהה יותר. אין קשר בין ריכוזי יהודים לאנטישמיות, ז"א יתכן שיש קשר הפוך, האנטישמיות תהיה גבוהה יותר במקומות ללא יהודים.

פקק שעם

New member
איך אדע?

קודם כל תודה... עכשיו שאלתי היא - איך אדע מאיזה מקומות כן להיזהר? כלומר, אתה אומר: עיירות נחשלות במזרח... אבל: - איך אדע אם עיירה היא נחשלת? מקור המידע העיקרי שלי הוא ויקיפדיה האנגלית, ושם לא כתוב כל-כך... - שאלה יותר אלמנטרית: איך אדע איזו עיירה שייכת ל"מזרח גרמניה"? הרי לזה יש גם יתרונות, לא? (זול יותר?) טיבינגן, למיטב הבנתי, היא "עיירת סטודנטים" - 70,000 תושבים ו-20,000 סטודנטים, מה גם שבדף הבית של העיירה הם מגדירים עצמם כ"עיירה אוניברסיטאית". האם כאלה מקומות הם לרוב מקומות שמקבלים זרים יותר ממקומות אחרים? האם מקומות כאלה הם יקרים יותר? גרמניה מספקת המון מידע על כל אחד מן המקומות האלה, ובד"כ זה לא בעיה להשיגו גם באנגלית. עם זאת, המידע שלא מסופק הוא בדיוק המידע שאני מחפש עכשיו: עד כמה ישנאו אותי שם, אם בכלל, מעצם היותי זר לא-דובר-גרמנית-כמעט-בכלל, או אולי מעצם היותי יהודי (למרות שלא במוצהר, ולא מתוך רצון להיות כזה - פשוט, קל לזהות עברית) האם יש לך/לכם המלצות למקומות שיותר כדאי להיות בהם? אזהרות מפני מקומות שפחות כדאי להיות בהם? תודה!

diday

Member
בפשטות

לא תמצא אוניברסיטה או מכללה בעיירות נחשלות. כדי לדעת היכן המזרח אתה צריך מפה. בדרך כלל המפות מכוילות כך שהצפון למעלה המזרח בצד ימין. מקבלים זרים? לא ברור לי למה כוונתך. ישנאו אותך? הסתכל בחתימתו של מנהל הפורום ווקינג. אנשים יתיחסו אליך כפי שתתיחס אליהם. הדבר תקף לכן מקום, לא רק לגרמניה.

פקק שעם

New member
תודה

המון תודה, קודם כל. אין צורך לזלזל: אני יודע לקרוא מפה, מן הסתם כששאלתי איפה "מזרח גרמניה" התכוונתי מבחינה מדינית, לא גיאוגרפית, הרי עד לא מזמן הן היו נפרדות ממש. בכל מקרה, זהו עניין שאני מאמין שאתגבר עליו לבדי. האם יש איזשהן מפות טובות שאתה/מישהו אחר ממליצים עליהן ברשת? שוב תודה!

diday

Member
לא התכוונתי לזלזל

כתבתי את הודעתי עם חיוך, שכחתי אבל להוסיף את האייקון המתאים

למעלה