רוטב על בסיס שמן זית
זה הפייבוריט שלי. קוצצים פטרוזיליה דק. שמים שמן זית במחבת, מועכים שתי שיני שום שמים בשמן. שמים טיפה מלח וקצת אורגנו, מחממים טיפ טיפה עד שהשום מתחיל לעשות רעש (אפשר גם להזהיב טיפה), מוסיפים חצי מהפטרוזיליה, מערבבים ומכבים את האש, מוסיפים את הפסטה המוכנה ואת שאר הפטרוזליה, מערבבים טוב טוב ומגישים. זה הבסיס. אפשר לגוון עם איזה עשבי תיבול שאוהבים. אפשר להוסיף ירק כלשהו לפסטה. למשל ברוקולי, או תרד, מוסיפים לחליטה קצרה במים שהפסטה מתבשלת בהם כשהיא כמעט מוכנה (1-2 דקות לפני שהיא מוכנה, תלוי בירק. תרד מן הסתם מספיק דקה, ברוקולי אולי קצת יותר). את זה אפשר להגיש עם רוטב שמן זית שמוכן כנ"ל, בלי העשבי תיבול או עם (אם הולך לכם ביחד). ואפשר כמובן רוטב פסטו, שזה טעים ומלא סידן.