מתכונים לשבועות

יאמי יאמי!אני "מתה" על גבינות

אחת ההנאות שלי הוא לבקר במחלבות קטנות ונידחות עם גבינות מיוחדות.

אני לא יודע עד כמה את מסתובבת בעולם

אך יש מקומות "נידחים" מדהימים לגבינות. הולנד: נסענו לטיול לצפון הולנד וחינו בדירה שכורה בחווה חקלאית, בכל הסביבה היו מחלבות קטנות שהכינו כבינות מסוכים שונים. בפולין: אני טיילתי בעיקר בדרום פולין, יש שם "בצופקות" ביקתות רועים ששם מכינים את הגבינה המעושנת (שנראת כמו שני חרוטים) הפולנית, יש המון מוצרי לוואי וזה טעים בטרוף. בטיול האחרון שלי לרומניה, באיזור טראנסילבניה בעיירות הקטנות ובכפרים מכינים את אותם הגבינות שיש בפולין רק התהליך שונה במעט וגם הצורה הסופית שונה. בארץ לטעמי המבחר והטעם (במחלבות הקטנות) טוב יותר, אני מכיר מספר מחלבות קטנות ופרטיות, לטעמי הטובה ביותר היא "משק שוורצמן" במושב בת שלמה, גבינות מדהימות, אבל כבר תקופה ארוכה ה"שתן" עלה לו לראש והמחירים טסו לשמיים.

היתה ידיעה בעיתון שטיב טעם תייבא

גבינות גם מהארצות שהצטרפו לאחרונה לאירופה המאוחדת האם אתם חושבים שהם יביאו גם את החרוטים הטובים ההם?אולי כל אחד במחוזו ימליץ על כך בפניהם ונמצא נהנים מאוד...

המעושנות של פולין

כן אני מכירה אותן ומתגעגעת לטעמן. אפשר לקנות אותם גם מהגוראלניקים במעברים התת קרקעיים בוורשה.

כאשר חזרתי מפולין הבאתי 10 קילו

גבינה שקניתי ישירות מה"גוראלים" - אנשי ההרים

אני הבאתי גבינות,סוודרים שהתברר

שהם מגרדים פחד אבל יפים וזולים היו ומחרוזות של פטריות יבשות.מזל שאת המזוודות מחזיקים בנפרד מהנוסעים אחרת מן הסתם היו צריכים לחלק מסכות גז ישר בהמראה.בהזדמנות אחליף את הסוודרים תמורת גבינות וגבינות וגבינות...

clcl

New member
עוגת גבינה עם קפה ואגוזי לוז

עוגת גבינה עם קפה ואגוזי לוז זמן הכנה: 12 שעות (כולל קירור) החומרים הדרושים : תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ לבסיס: 1/2 1 כוסות (200 גרם) פירורי עוגיות, עדיף עוגיות חמאה עם שוקולד עם אגוזי-לוז או עוגיו בטעמי קרמל 1/4 כוס (50 דרם) סוכר חום, עדיף דמררה 1 כפית קפה קלוי, טחון לאספרסו או פילטר או קפה שחור 1/2 כפית קינמון טחון 3/4 חבילה (75 גרם) חמאה מומסת לשכבת הגבינה: 1/4 חבילה (25 גרם) חמאה 2 כפות חלב + 1/4 כוס חלב (כ- 70 מ"ל בסה"כ) 1/2 1 כפיות קפה קלוי וטחון לאספרסו או לפילטר או קפה שחור 500 גרם גבינת שמנת 5% שומן, בטמפרטורת החדר 250 גרם גבינת שמנת 30% בטמפ' החדר 2/3 כוס (150 גרם) סוכר 4 ביצים 2 כפות ליקר קפה 1/2 כוס (70 גרם) אגוזי לוז קלויים וחצויים לציפוי: 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה 1/2 1 כפיות סוכר 1/2 כפית אבקת קפה נמס 1/3 כוס (70 גרם) אגוזי לוז, קלויים וחצויים הוראות הכנה הכנת הבסיס: * שמים את פירורי העוגיות, הסוכר החום, אבקת הקפה והקינצון בקערת מעבד המזון ומעבדים בהפסקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה. * מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד בהפסקות, עד שמתקבלת עיסה פירורית רטובה. * מעבירים לתבנית, מהדקים לתחתית ומאחסנים במקפיא חצי שעה לפחות. * מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). הכנת הגבינה: * שמים את החמאה, 2 כפות מהחלב ואת אבקת הקפה בסיר קטן ומחממים על להבה בינונית-גבוהה, תוך ערבוב, עד שהחמאה נמסה לגמרי. מסירים מהכיריים ומניחים להצטנן. * שמים את הגבינות והסוכר בקערת המערבל ומערבלים במהירות בינונית-גבוהה 3 דקות. * מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבלים היטב היטב אחרי כל הוספה. * מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את שארית החלב, את הליקר ואת עיסת החמאה ומערבלים שתי דקות נוספות. * יוצקים את העיסה על תחתית הפירורים הקפואה ואופים כ- 45 דקות, עד שפני העוגה מקבלים גוון חום בהיר. * מעבירים סכין בין העוגה לבין דפנות התבנית ומניחים להצטנן לגמרי. * מכסים את התבנית בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 6 שעות לפחות (או לילה). הכנת הציפוי: * משחררים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. * שמים את השמנת המתוקה, הסוכר ואבקת הקפה בקערה בינונית ומקציפים במהירות גבוהה, עד שמתקבלת קצפת יציבה. * מורחים את הקצפת על פני העוגה והדפנות ומחליקים. * "מדביקים" כמחצית מכמות האגוזים לדפנות ואת היתר קוצצים גס ומפזרים על פני העוגה אפשר להכין יום או יומיים מראש ולשמור במקרר. את השאריות אפשר לשמור במקרר עד שבוע מהיום ההכנה. חוק הזה לעוגה המושלמת: התחתית צרכיה להיות רטובה ואחידה - זה סוד טעמה. גם כשמערבבים את מרכיבי המלית לא כדאי לחפף ויש להשתמש במיקסר או במעבד מזון כדי שעיסה תצא ממש חלקה. אם נותרות פיסות, המקרם הוא גושי וההרגשה בנגיסה פחות נעימה. מקור: עידית חייט

למעלה