מתכונים לפסח

גלבועא

New member
מתכונים לפסח

ההודעה הזו תהיה נעוצה עד קרוב לחג. אנא שרשרו תחתיה. כל המרבה הרי זה משובח.

אנפה2

New member
בוקר טוב, אהיה הסנונית הראשונה

בתפריט ליל הסדר. והיום שלמחרת שגם אז אני מארחת. צלחת של הברכות , כגון ביצים קשות, תפ"א מבושל במים,כרפס, מרור וכל מה שידוע. מנות ראשונות.דגים ממולאים כבד קצוץ חזרת, תוצרת עצמית מרק עם קנעידלך, ואטריות ביצים , תוצרת עצמית. בשר בקר עם שזיפים וצימוקים צלי קורקבנים. עוף בתנור עם תפ"א ובטטה, שעועית ירוקה במיץ עגבניות סלט חסה. לפתן פולני, וסלט פירות חי. ולדיעתכם אחרי המרק כבר לאף אחד אין כוח לאכול וכך תמיד נשאר אוכל לכל החג. מי שרוצה מתכון של אחת המנות שיכתוב וארשום את המתכון.

אנפה2

New member
ובכל זאת מעבירה היום.

צלי קורקבנים עם פיטריות . 1 ק"ג קורקבנים, להרתיח היטב במשך 1/4 שעה ולשפוך את המים. לחתוך את הקורקבנים לאחר הרתיחה ל-1/2. * קופסת פטריות שמפניון טריות * שמן לטיגון * בצל קצוץ 1 כף אבקת מרק טעם עוף, או מרק אבקת מרק פטריות. 1 פלפל לפי הטעם . להרתיח את המים ולהוסיף את אבקת המרק, מלח ופלפל כוסות מים 2 לטגן את הבצל , להוסיף את הפטריות החתוכות ל1/4, לטגן במשך 10 דקות, להוסיף את המים, את אבקת המרק ואת הפלפל השחור, אפשר במקום מרק עוף להשתמש בכף גדושה מרק פטריות, לבשל במשך שעה על אש בינונית , לטעום ורק אם יש צורך להוסיף מלח.

אנפה2

New member
צלי בקר או צלעות כבש, או עוף

או אוסו בוקו. הכל יוצא טעים מאוד. קילו וחצי בשר 3 בצלים גדולים חתוכים לרבעים ואח"כ לרצועות 200 גרם שזיפים ללא גרעינים (נמכר בסופרמרקטים או בחנויות טבע) 100 גרם צימוקים ללא גרעינים 2 כפות שמן 1 כפית קינמון 1/4 כפית קורקום או קארי 1 כפית מלח 1 כפית סוכר 1/4 כוס מים. אופן ההכנה : הבישול בסיר רחב בעל תחתית עבה (סולתם למשל, אפשר בכל סיר רחב אחר). מטגנים את הבצל עד שמשחים מעט ומוסיפים את בשר כאשר הוא חתוך כבר לחתיכות, מטגנים ביחד 10 דקות בערך. מוסיפים את השזיפים והצימוקים, התבלינים והמים בוחשים במשך דקה נוספת, מבשלים על להבה נמוכה במשך שעתיים את הבשר , את העוף במשך 40 דקות עד שעה. מגישים כמנה עיקרית בארוחת החג.

pf26

New member
תודה. אפשר שאלה של ../images/Emo163.gif

איך יודעים איזה נתח בשר מתאים? מה אני מבקשת מהקצב בחו"ל, או איך זה צריך להראות? לא יודעת להתעסק עם בשר (חוץ מבשר טחון...) ונורא מתחשק לי להכין.

אנפה2

New member
בוקר טוב, באיזה חו"ל את נמצאת ?

אני שואלת אותך סתם מתוך ענין. את יכולה לקנות את הנתחים האלה או כתף, פאלש פילה, ויסבראטן,ואם הם לא יודעים אז יש גם מספרים, שזה, או מספר 5 או מספר 6, , ואם גם את זה הם לא יודעים אז תבקשי בשר לצלי או בשר לגולש, תבקשי שיחתכו לך את הבשר לקוביות גדולות, או נתח אחד גדול ואז כשאת מסיימת לבשל תפרסי את זה לפרוסות. תלוי לכמה אנשים את צריכה כי בשר בקר יש לו נטיה להתכווץ בבישול, 1.5 ק"ג מספיק ל6-8 אנשים מבוגרים.

pf26

New member
אופס... ברח לי מוקדם מידי

בשר לגולש חתוך לקוביות - יש! אני אנסה לבקש מהסוגים האחרים שכתבת ומקסימום אחזור לגולש. אנחנו נהיה בערך 12 מבוגרים, אבל כל אחד מכין כמה דברים, כך שאני מניחה שזה צריך להספיק (?). למרות שמתוך הכרות עם השולחן הישראלי,שבו תמיד נשאר אוכל לשנתיים הבאות - אני מן הסתם אכין כפול וזהו. בשישי אני מנסה על המשפחה שלי. אחזור לדווח!

אנפה2

New member
WOW, אמא שלי ברלינאית, ויסבראטן

הם בטח יודעים מה זה. ואני ביוני הייתי בברלין.

למעלה