מתכונים לטרקים

sela v

New member
מתכונים לטרקים

בטרק לפעמים לא מתחשק לסחוב הרבה ציוד, וחלק מסוגי המזון יכולים להתקלקל בטרק ארוך. בטיול הפורום שיצאנו להרי אילת, בישלנו ספגטי ברוטב שמנת, אבל זה היה יחסית טיול קצר (לילה אחד). אני פותח את השרשור הזה, כדי שתספרו על המתכונים שלכם בטרקים, וגם אתם יכולים לספר סיפורי אוכל.

kogawa

New member
יחס מרכיבי מזון למשקל

אשתפכם בבעיה בה נתקלתי בטרק מאזור לה בלדאק (מנזר לאמאיורו) לקצה עמק קולו ולמנאלי בטרם בנו את הכביש מאנאלי לה. לאורך הדרך שלוקחת כשלושה שבועות מעטים הם הכפרים ולכן עשינו מחקר להצטיידות במזון שיהיה טעים זול ובעיקר קל. התפריט היומי כלל לארוחת בוקר אבקת חלב, סולת, סוכר וגראנולה מהם אפשר להכין דיסת סולת (פוריג') מועשרת במרכיבי טעם ואנרגיה המצויה בגרנולה, וכמובן תה. לארוחה עיקרית סחבנו אורז בטעמים שונים ואיטריות, ולצערנו לא מצאנו בילטונג (בשר מיובש המצוי בשפע בדרומה של אפריקה במיוחד), וכמובן את אותה הסולת המשמשת גם לקוסקוס. ממרכיבי מזון אלו ניתן להתקיים בשובע בפחות מ-3 ק"ג מזון לשבוע טרק. סיום הסיפור היה בתאונת דרכים בה התהפכנו עם משאית דלק לתהום, 8 תירים פונו לארצותיהם, ואני עם שני ישראלים פונינו לבית חולים מאולתר, עם שבר וזרוע פרוקה, וההמשך היה שלאחר שבוע הבראה יצאתי עם יד קשורה לנסיעה לפאדום בירת ממלכת זאנסקר, ומשם 6 ימי הליכה עם יאק צמוד לסחיבת הציוד אותו לא יכולתי לסחוב, ולאחר מעבר הרים בגובה 5100 הגענו לבסוף לעמק קולו ולמנאלי הישנה.

sela v

New member
לא בדיוק הבנתי

איך עשית את הדרך במשאית, אם אמרת שאז לא הייתה דרך? לגבי הבשר המיובש, אני לא מת עליו, ניסיתי נדמה לי שזה היה בשר צבי, כשהייתי בדרום אפריקה, ואח שלי חזר לא מזמן מדרום אפריקה, והביא לי בשר פיל מיובש. זה אכיל, אכלתי קצת, אבל זה לא מעדן. אולי בטרק שרעבים לבשר זה טוב. עוד כמה סיפורי טרקים. בטרק שעשיתי לפני שנה להרי הרוונזורי באוגנדה. הסבלים סחבו עז שלמה איתם, וכל יום היו חותכים ממנה קצת עם סכין המצ'טה שהיה להם, והיו צולים על האש. אני פחדתי לטעום מזה, למרות שהם הציעו לי לטעום, וגם אמרו שבגלל שכל כך קר שם, אין בעיה עם קירור, אבל במשך היום לא היה כל כך קר, ובגלל זה לא רציתי לאכול מזה. קצת לפני שהתחלתי את הטרק, פגשתי שני ישראלים בקמפלה, שתכננו לקנות סירה יחד עם עוד צרפתי, ולשוט על הנילוס, וזכור לי שבאותו ערב לפני שנסעתי לקססה, העיר שלידה מתחיל הטרק לרוונזורי. הם הכינו רשימת אוכל למסע שלהם על גבי הסירה.

kogawa

New member
לשאלתך

המשאית היתה צריכה להוביל אותנו לנקודת תחילת המסלול. מ"לה" ישנם והיו מספר כבישים, ורק הכביש המפורסם למנאלי עדיין לא היה קיים. לבסוף נסענו לפאדום ומשם התחלנו את הטרק, וכאשר אתקן את הסורק אסרוק שקופית המראה את המשאית בה הייתי, מרוחה בתהום. בילטונג הוא דבר שיש להתרגל אליו, ויש גם המכורים אליו, וחפשו בחנויות המוכרות "מעדני מזרע" למקלות בילטונג בקר ותגלו מעדן מזין, טעים ומכיל יחס אנרגיה/משקל טוב מאד.

Eldad H

New member
בד"כ חבילת קרקרים עם ריבה

השאר זה משקל ונפח. האמת שבארץ אני לא יודע, כי אני לא מכיר מספיק טוב את ההיצע של הסופרמרקטים כאן, אבל בניו-זילנד יש רוטב לפסטה בכל מיני טעמים בקופסאות פלסטיק (זכוכית זה כבד לסחוב, אבל גם אפשר להעביר לקופסאות של VAGEMITE ריקות). מבשלים פסטה ומכניסים לשם את הרוטב, אחרי שמוציאים את המים כמובן. מערבבים כמה דקות כדי שהשמן שיש ברוטב יומס ואפשר גם להכניס טונה בשקית אלומיניום (שימורים זה כבד) למי שרוצה לעשות בולונז טונה מרוטב עגבניות ושום. לקחת הרבה פירות - זה לא כבד ויש הרבה ויטמינים חיוניים! הטעות שהרבה אנשים עושים זה שהם לוקחים קופסאות שימורים, שזה מאוד כבד ובנוסף, מאוד לא בריא.

kogawa

New member
אנרגיה לטרק אן-איירובי

הטיפוס להר קניה מתחיל במישורים הגבוהים והבזלתיים של קו המשווה, צפונית מניירובי. ההר הוא קונוס מושלם כיאה להר געש, עם פסגה משוננת - שריד לפקק געשי, ומגיעה ללמעלה מ-5000 מטר, ומעוטרת בקרחוני עד, ובוודיות U עם מורנות סופיות. הטיפוס לפסגה השניה - נקודת לאננה, אינו דורש ציוד, אבל מתחיל בגובה 2500 ותוך יומיים מגיעים לגובה 5000 מטר, דבר העומד בניגוד ליכולת הגוף להסתגלות, ומציב סיכון גדול של מחלת גבהים חמורה. הדרך להתמודד עם המחסור העצום באנרגיה, ויכולת קלושה של הגוף לצרוך אותה, הציב אתגר גסטרונומי מעניין, עם פיתרון מקורי ופשוט. התפריט ליומיים האלה כלל הצטיידות בכמות אדירה של שוקולד, תה ומרק, ללא כל מזון המכביד על הקיבה, וכמעט רק אנרגיה זמינה.

איך ממנגלים בגרמנית

באותו יום היה מזג אוויר ממש מצויין במזרח טורקיה, לא רחוק מגבול גרוזיה. השמש זרחה, שמיים כחולים נקיים כאילו מישהו העביר עליהן מגב עכשיו. התייר גרמני שפגשתי יום לפני כן ואני, החלטנו לחפש כנסיות ארמניות באזור (כנסיות ענקיות ממש שנשתמרו מהמאה העשירית). לפני שיצאנו עברנו באחת המכולות. חשבנו מה לקחת. ואז חשבתי שמנגל יכול להיות רעיון מצויין. לקחנו תפוחי אדמה, נייר כסף, בשר ושיפודי עץ וירקות. התחלנו ללכת. אחרי פגישה עם טורקית נחמדים וטרמפ אחד מצאנו את עצמנו לפני מבנה ענקי וישן מאוד שהתחילה לצמוח עליו הרבה צמחיה. מיד - אבנים, קצת זרדים ועץ, מדורה קטנה, תפו"א בתוך נייר כסף, בשר על שיפודים ויש לנו ארוחת מנגל טעימה במקום כל כך יפה. הגרמני היה מאושר מה'על האש' הראשון שלו ואני הלכתי לחפש קינוח על אחד העצים שבאזור.

advak

New member
רעיון מעולה

לצערי לא אוכל לשתף בהרבה מאחר שהאוכל שאנחנו לקחנו לטרק, לא היה טוב ולכן צמנו בלילה הראשון....חחחח במשך היום אכלנו הרבה פירות יבשים ובוטנים. העיקר זה הנוף והטיול.

sela v

New member
מה שמזכיר לי

שבטרק ברוונזורי. הכנתי את הפסטה עם רוטב קישואים (יחד עם בצל), והסבלים (הייתי התייר היחידי על ההר, באותו זמן) הסתכלו ואמרו: "מי אוכל פסטה ברוטב קישואים?", אבל במקום שאין את כל המצרכים שרגילים לקנות בחנות, ושמאד רעבים גם פסטה ברוטב קישואים היא מעדן מלכים. ומה לקחו הסבלים? אחד מהם התפקיד שלו היה לקחת כבש, וכל יום הם היו חותכים קצת מהכבש, ועושים על האש, והתפלאתי שהם לא מפחדים שהוא יתקלקל, אבל הם טענו שעל ההר מספיק קר, וגם בבית שלהם (את זה אני מוסיף) אין להם מקרר, אז הם כבר רגילים.

Yo-man

New member
2 מתכונים. אחד מוצלח, אחד פחות...

בטרק הסנטה-קרוז בצפון פרו אני הייתי אמןו על התפריט ל-3 הימים. קודם כל קנינו מזון ל-4 ימים, ליתר ביטחון, וטוב שכך כי אכן התארך הטרק ביום (לקח לחיים). היינו 8, והחלטנו שצריך ביצים לפחות לארוחה אחת (היו חמורים שסחבו לנו את הציוד, כך שמשקל לא היה בעיה), ואם כבר עושים ביצים - למה לא להוסיף להם עגבניות, זיתים, בצל גדול, שום פרוס, פלפלים ירוקים, כמון, מלח ופלפל ? יצאה לנו שקשוקה בת ז--ה שבושלה 30 דקות לפני שערבבנו פנימה את הביצים, עם לחם שקלינו קלות על מדורה... חוויה. יומיים אח"כ הכנתי את ההפתעה הגדולה - קניתי חלב קוקוס, איטריות מאגי (מוכנות ב-2 דקות) עם שרימפס, פטריות טריות, עגבניות, בצל ירוק, נבטים לימון והמון תבלינים. זה לא לקח הרבה זמן להכיןף אבל עם הטעימה הראשונה עוד מהסיר, נראה היה לי ששמתי סוכר במקום מלח. זה היה כמו קומפוט שרימפס. מסתבר שלא שמתי לב וקניתי חלב קוקוס ממותק !!! אפילו הכלבה של רועה החמורים לא טעמה מזה אפילו ביס אחד... מזל שהיו לנו אלטרנטיבות לארוחה מהירה (אורז או פסטה) ואחרי שהשקשוקה כולם פיתחו ציפיות ממני... איזו פדיחה.

sela v

New member
לא פחדתם

לקחת אתכם ביצים? אני אף פעם לא לקחתי ביצים לטרק, שלא ישברו לי בדרך. יש גם בעיה עם ירקות רכים כמו עגבניות ואבוקדו. בטרק האחרון שלי לקחתי שני אבוקדואים, שלפני הטרק היו קשים כמו אבן, ואחרי יומיים בטרק היו מים.

Yo-man

New member
היינו אמיצים ../images/Emo123.gif

ולא פחדנו כלל !!! האמת ששאלנו כאלה שחזרו וסיפרו לנו שיש למלווים המקומיים איך לארוז הכל בצורה בטוחה. ולגבי העגבניות - הן מילא היו מיועדות לההפך לשקשוקה, אז מקסימום הן היו נמעכות יום לפני... זה לא היה מציל אותן מהגורל שציפה להן.

Blueyes2

New member
פופקורן ..

זו היתה ממש הברקה לקחת גרעיני תירס ולעשות פופקורן !! יצאנו לטרק של 8 ימים "הוואיוואש" מהוארז , חוץ מזה אכלנו הרבה ריבת חלב בסנדוויץ שבא כבר להקיא... לקחנו גם הרבה קטשופ וחרדל לטעם... אבל בג'ונגל שהיתי ( פורטו מלדונדו בפרו) היינו 15 ישראלים מתוכם 4 בנות והאוכל לא הספיק לשבועיים , אז הם ("הגברים") החליטו לצוד מכל הבא ליד , מזל שהם היו עקומים כי אז היו צדים את כל החיות המדהימות שראינו . בסוף אכלנו דגים , עוף , תנין 1 והם אכלו קוף 1 .... אני אכלתי אורז ברוטב אפונה בערך כל הטיול - שיטה מעולה לרדת במשקל!

למעלה