``מתכון``

e-magine

New member
``מתכון``

לקחתי את המתכון הזה מאתר תמיכה לסטודנטים מכורים לאינטרנט, של אחת האוניברסיטאות החביבות בארה``ב. אני אישית לא מתלהב ממתכונים, אבל, ככה זה, כולם שואלים מה עושים, אז הנה מה אחרים עושים. היות ואני יודע שכמה חברה פה לא מתלהבים מקריאה באנגלית, עשיתי כמיטב יכולתי ותרגמתי את זה לעברית. גרסאות של המתכון הזה מופיעות גם במאמרים מדעיים. יש פה פטנט נחמד עם שעון מעורר. חוץ מזה אני לא מביע דעה, אבל תנסו ותספרו איך היה.

e-magine

New member
אם זה לא נפתח תראו פה

1. שבור/י את דפוס ההתנהגות. אליך להבין את דפוס השימוש שלך באינטרנט ולשנות את השיגרה שלך. תמצא/י לך עיסוק אחר כשאת/ה מגיע הביתה, במקום להדליק את המחשב. השתמש/י בשעון מעורר כדי להתריע על חלוף שעה. תפסיק/י אחרי שעה ותעסוק/י במשהו אחר. אם את/ה רוצה, תחזור/י אחר כך לגלישה, אחרי שעה. 2. תמצא/י לך עיסוקים אחרים לזמנך. הצטרף למועדון/חוג, עסוק בתכנית אימונים, תפגש עם חברים. תחפש לך עיסוקים מחוץ לרשת. 3. תמצא אנשים אחרים לדבר איתם. אנשים רבים נשאבים לתוך הרשת בדרך של שיחה עם אחרים. תמצא/י אנשים שאתה יכול לדבר איתם בחיים המציאותיים, איתם אתה יכול לדבר, אפילו עם אילה שיחות סתמיות בהתחלה. 4. בחן/י את העניינים שמתחת, הרבה פעמים שימוש יתר באינטרנט הוא סימן (סימפטום) של עניין יותר עמוק. גלישה והשתתפות בחדרי צ`אט הופך למנגנון התמודדות עם ריקנות, עם הטלת ספק בעצמך ועם בעיות אחרות. אליך לגלות ממה את/ה מתחמק/ת, ותתחיל/י להתעסק עם סיבות השורש. 5. אם כל אלה לא עוזרים, פנה/י לעזרה מקצועית בקש סיוע מפסיכולוג. באמצעות עבודה אישית או קבוצתית, התלות שלך באינטרנט ניתנת להפחתה. זה המתכון, מה דעתכם?

למעלה