מתכון קל וטעים לפיתות

princess66

New member
מתכון קל וטעים לפיתות

בביתנו הקודם היה פעם שרשור על מתכוני פיתות להכנה ביתית... אשמח לקבל קישור למתכון שכזה תודה

אני חושבת שהמליצו על המתכון של ששת

לא ניסיתי ואין לי אותו...אבל אולי חיפוש בגוגל יעזור

juspan

New member
אכן של ששת מעולה

יוצאות ממש פיתות כיס מצוינות. זה מה שעלה לי ראשון בגוגל, מקווה שבדיוק כמו המתכון שהיה לי מטמקא

princess66

New member
מעולה תודה!

יש לך מושג איך ממירים לשמרים יבשים? וגם האם הן נשמרות טוב מהיום למחר...?

juspan

New member
כף אחת שמרים יבשים

ואני לא זוכרת אם כתוב שם בלינק לכסות עם מגבת קצת לחה (אחרי האפייה), אז כשלפעמים אם נשארו לי עוד כמה פיתות אני משאירה אותן ככה במקרר מכוסות ומחממת טיפה למחרת. זה לא כמו ב-10 הדקות הראשונות שכל זה יצא מהתנור, אבל עדיין סבבה לגמרי וטעים.

princess66

New member
תודה! ינוסה עוד היום

בתקווה שיהיה עוד טעים מחר (ללא חימום) שהדרדס יוכל לקחת לארוחת בוקר בגן..

juspan

New member
לא, אבל בטוחה שגם יצא לגמרי כיס

כי זה מרקם דומה. עשיתי בשבוע שעבר אותן מקמח קמוט מלא, אבל לדעתי ה"קמח" שהשתמשתי בו הרגיש והיה לגמרי סולת קמוט ולא קמח, ולכן הכיס לא ממש הצליח (מבחינת טעם היה ממש טעים לנו, הרבה יותר מסתם פיתות רגילות של קמח מלא שלא אוהבים ממש). אני חייבת לנסות להשיג קמח קמוט ולא מה שהיה לי, בטוחה שזה נראה אחרת ומתפקד אחרת לגמרי (כמו שלא הייתי מכינה פיתות ישראליות מסולת רגילה).

קמוט

ראיתי שהקמוט חזר לקטלוג של הספק שלנו. אני מתכוונת להזמין ובסוף החודש יהיה לי פה קמוט. אם הידיים שלי עוד יהיו פנויות - אוכל להחליף איתך חווית ומתכונים. להתחיל מפיתות?

juspan

New member
דווקא על זה אני עוד לא יכולה להמליץ כאמור

בפה מלא, כי השתמשתי במה שהוא לא בדיוק קמח קמוט אלא סולת (טחנו לי זרעים בחנות וזה מה שיצא - מנגד, גיליתי באותו היום שהסולת המלאה <מחבילה רגילה> שקניתי לחוד בשביל קובות היתה בטעות גם מקמוט, לא התכוונתי, והיתה כמעט זהה לגמרי למרקם של מה שטחנו לי). וכמו שאמרתי - גם מסולת רגילה לא הייתי מכינה פיתות מהסוג הסטנדרטי הישראלי, אז כנראה גם לא מקמוט. היה טעים יותר מקמח מלא בעינינו, אבל לא מרקם נכון של פיתה אמיתית עם כיס, אלא משהו הרבה יותר דקיק בנפח. עד שלא אתקל בקמח קמוט של ממש, לא אדע, כלומר ממש מרקם כזה אבקתי של קמח ולא משהו גרוס כזה. אין לי מושג איך נראה קמח קמוט תכלס כי אין בחנות שלי (רק סולת וזרעים). לקובות זה היה מעולה לגמרי לגמרי! (סולת הקמוט)

juspan

New member
יצא משפט קצת דו משמעי לגבי הק. המלא

והתכוונתי להגיד שלמרות שזה היה סולת והמרקם לא איי איי איי, בכ"ז היה טעים יותר מפיתות של קמח מלא רגיל שאני מכירה.

למעלה