מתכון סביח ביתי

מצרכים
2 חצילים בינוניים פרוסים לאורך או לעיגולים
6–8 ביצים
פיתות טריות ועבות
טחינה גולמית
מים, לימון ומלח להכנת הטחינה
עמבה איכותית
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלפפון קצוץ דק
שמן לטיגון
מלח, פלפל, פפריקה
סלט ירקות קצוץ (אופציונלי)
תפוחי אדמה בישול קצר (אופציונלי – לסביח בסגנון עיראקי אותנטי)

אופן ההכנה
הניחו את הביצים בתוך הסיר, מלאו במים עד כיסוי מלא והביאו לרתיחה. לאחר מכן הנמיכו לאש בינונית ובשלו 8–10 דקות. העבירו מיד לקערת מים קרים לעצירת הבישול. החציל הוא לב המנה, ולכן כדאי להשקיע בו זמן. חממו מחבת גדולה או סיר רחב עם שמן לטיגון. פרסו את החצילים לצורתכם המועדפת וטגנו עד הזהבה יפה. הוציאו לנייר סופג ותבלו מעט במלח. חשוב להקפיד שהחציל אינו סופג שמן מיותר,טיגון בחום גבוה יחסית יקבל תוצאה טובה יותר, רכה מבפנים ופריכה מבחוץ. ערבבו בקערה טחינה גולמית, מים קרים, מעט מלח ומיץ לימון. יש להוסיף מים בהדרגה עד קבלת מרקם נוזלי אך לא דליל מדי. הטחינה היא זו שמעניקה לסביח את הלחות ואת הטריות. כאן מגיע הקסם. חממו מעט את הפיתה כדי שתהיה רכה וגמישה. פתיחה קלה בגב הפיתה תאפשר מילוי נוח. התחילו עם שכבת טחינה נדיבה, הוסיפו כמה פרוסות חציל מטוגן, ביצה חצויה, מלפפון קצוץ ופטרוזיליה. טפטפו עמבה לפי הטעם, יש מי שאוהב רק מעט, ויש שמעדיפים הרבה. מי שמעדיף מנה מלאה יותר יכול להוסיף גם תפוחי אדמה מבושלים שהוכנו מראש בתוך סיר ברזל איכותי, לקבלת מרקם מדויק ורך במיוחד.
 
למעלה