מתכון מנצח לפסטרמה ביתית, למי יש?

ExNewYorker

New member
לי לי לי

ככה אני עושה (לרוב): קונה חצי פרפר הודו נקבה (רק הודו נקבה) - משקלו בדרך כלל בן 800 גר ל 1 ק"ג. משרה בשקית זיפלוק עם: מעט שמן זית מלח פלפל פפריקה מעושנת סויה רוטב צ'ילי מתוק (מעט) סילאן או דבש שום כתוש חרדל מעסה את השקית. אפשר להשרות לילה. צולה בתנור ב 220 מעלות 10 דקות ואז להוריד ל 180 מעלות לעוד איזה 30 דקות או משהו כזה. אופציה אחרת שהכנתי לאחרונה: הכנתי צ'ימצ'ורי (פטרוזיליה + שום + חומץ + שמן) והשרתי בו. אפיתי באופן דומה ואופציה אחרונה: יש בחיפוש ב YNET (אם תצליחי... ) את הפסטרמה של בוטנסקי. המשרה דומה אבל הוא משרה את הנתח במי מלח לכ 24 שעות. זה משפר קצת את התוצאה וההודו יוצא עסיסי. אני בד"כ מתעצלת לעשות זאת...

תודה

קניתי כבר נתח - 750 ג' בערך. היום המקסימום שאני יכולה לשאוף אליו זה להכין מרינדה ולהשרות, זה לא יכנס לתנור לפני מחר באחה"צ המאוחרים, אז אולי השריה ארוכה תהייה אפשרית

אנא פרטי

שקית זיפלוק- רק לשם ספיגת הטעמים נכון? אני יכולה להשתמש בעצם בכל שקית? "צולה בתנור"- כלומר- בתוך תבנית? משומנת? או על רשת? באיזה תכנית של התנור? והם את לא קושרת? תמיד הקשירה הרתיעה אותי מלהכין מתכונים כאלה. ואם כן קושרת אנא פרטי באיזה חוט ואיפה קונים ואיך קושרים! תודה מקרב לב <הילדים שלי מתים על פסטרמה ואני מתבאסת מהתעשייתית>

ExNewYorker

New member
כן, לספיגת טעמים. אפשר כל שקית כמובן

בתוך תבנית. לפעמים על רשת, לפעמים לא. אופה בטורבו לא קושרת
אוהבת את המראה הפראי

star361

New member
מקווה שעוד לא מאוחר מקסימום לפעם הבאה

לוקחת את החזה פרפר ומשרה אותו ללילה בקערה עם מים ומלח גם לכדי כיסוי בבוקר מחממת את התנור לחום מקסימלי בנתיים מכינה את המרינדה אני שמה שמן זית ,שום , פפריקה מתוקה ,מלח גס ,דבש לוקחת את החזה שוטפת אותו מניחה בתבנית על נייר אפיה מורחת טוב טוב את המרינדה וקושרת בחוט (מצאתי אותו בחנות לחומרי יצירה אחרי חיפוש ארוך נראה לי קוראים לזה חוט שפגט) מורידה את החום בתנור ל150 מעלות מכניסה את הנתח לשעה וזהו מוכן בתאבון יוצא כל כך טעים אנחנו מחסלים חצי עוד לפני שמתקרר לגמריי הטיפ שלי לעטוף בניילון נצמד שמכניסים למקרר שומר על הטריות של הפסטרמה המתכון ניתן לי באדיבות חברת פורום מקסימה בשלנית מדהימה שברח לי הכינוי שלה

יוליק12

New member
כן

המתכון מעולה, הפסטרמה נטרפת בזריזות, לבשלנית קראו ברווז יושב.

אין סיכוי "לקבל" את הברווזה בחזרה?

מישהי בקשר איתה ותוכל להזמינה? משנה מקום- משנה מזל...

למעלה