מתכון ל"שאמאלי"

oshen3

New member
מתכון ל"שאמאלי"

סבתי ז"ל לימדה אותי להכין " שאמאלי"-מין עוגת סולת ללא שומן עם מים וסוכר בלבד-לא מצליחה להזכר אולי מישהו מכיר? תודה וחג שמח
 

יפיקה

New member
לoshen3-כנראה הכוונה לחלבה מסולת

המתכון הוא פשוט: אני עושה זאת כך : לכל כוס מים אני מייחסת כף גדושה של סולת נניח את מחליטה על 4 כוסות מים = 4 כפות סולת גדושות, לגבי סוכר לפי הטעם גם בערך כף אחת לכוס . אופן ההכנה: את הסולת אני קולה על מחבת טפלון שיהיה קצת שחום, בינתיים בסיר אני מרתיחה את המים עם כף אחת של חמאה , מוסיפה את הסוכר מערבבת היטב עד שהסוכר נמס ואז מנמיכה את האש ולאט לאט תוך כדי ערבוב מוסיפים את הסולת לערבב היטב שלא ייווצרו גושים, להמשיך לבשל עד אשר יתחיל לבעבע וזהו להעביר לכלי מתאים, (אפשר להוסיף אגוזי מלך) ומגישים עם קינמון מעל. בתאבון.
 

oshen3

New member
שאמאלי

תודה רבה, לא לזה התכוונתי אך בכל זאת תודה רבה וחג שמח
 

tsiporganeden

New member
לא יודעת איזה שמאלי זה, אבל האוטנטי

זה בלי ביצים, רק סולת חתי קילו, שמנת או לבן ומים בערך כוס וחצי, גם כף קינמון, אחר כך עושים סירופ ושופכים מלמעלה, זה כל התורה של השמאלי.
 

oshen3

New member
תודה לכם.

אמנם העוגה של סבתי הכילה רק סולת סוכר ומים אך השקדים למעלה אכן היו, תודה לכלכם אני אנסה. ח ג ש מ ח !
 
למעלה