מתכון לשוקולטה

bob s

New member
מתכון לשוקולטה

הי מחפשת נואשות מתכון לשוקולטה מקקאו 22% ניסיתי כל מיני נסיונות אבל לא מגיעה לרמה תודה

עוזי10

New member
כי...

קקאו 22% הוא אבקת שוקו המכילה בעיקר סוכר לפעמים אבקת חלב ומעט קקאו.... אז המתכון הוא כפית עד שתי כפות, להמיס בחלב חם ולהוסיף לכוס חלב חם או קר, לפי השוקו שרוצים לשתות... המלצות לשיפור דרסטי: 1. כף קקאו 100% מאיכות טובה (כן זה יותר יקר אבל הרבה יותר טוב) להמיס בכוס של חלב חם, בפעם הראשונה לטעום ולהוסיף סוכר לפי הטעם. 2. 40 גרם שוקולד (לבן חלב או מריר- לפי הטעם) על כוס חלב חם, להמיס ולהנות. על מנת להסמיך את השוקולטה ממיסים כפית קורנפלור במעט חלב, משלימים לכוס חלב ומביאים כמעט עד לרתיחה. יוצקים את החלב החם על השוקולד או הקקאו וממיסים (בחזרה לשתי ההמלצות הקודמות). מה שמסמיך שוקולטה הוא או כמות מוגזמת של שוקולד, שלדעתי יוצא חזק מדי, או הקורנפלור, לכן המלצה שלי היא לשתות אותו יותר נוזלי אבל להנות מהטעם!!! תהני/ו :)

עוזי- ממש ממש ממש לא נכון

קקאו 22% הוא לא אבקת קקאו עם סוכר! זה 100% קקאו הולנדי איכותי , בשונה מהקקאו הפשוט יותר שנקרא 10-12...(שגם הוא אגב 100% קקאו אך פחות איכותי וטעים)

N i r T

New member
רק כדי להשלים...

באבקת קקאו האחוזים מתייחסים לכמות חמאת הקקאו מסה"כ החומר. השאר הוא קקאו. כיוון שחמאת הקקאו היא החומר היקר יותר - ככל שהאחוזים גבוהים הקקאו יקר יותר ורגיש יותר (מתקרב יותר לשוקולד אמיתי). לשוקולטה אפשר להשתמש בפודינג וניל של גלעם (הגרסה לבישול - לא גירסת הבזק) שהוא בעצם קורנפלור עם סוכר וניל ועוד כמה חומרים שמייצבים את המוצר הסופי עם פחות קורנפלור (וככה יוצא יותר חלק על הלשון ופחות גרגירי בניגוד לשימוש בקורנפלור נקי).

ובעניין המתכון

אני מכינה שוקולטה מקקאו 22% בתוספת סוכר ומים (חלב הופך את זה לשוקו ופחות טעים לטעמי) ומסמיכה עם קורנפלור,אפשר להמיס פנימה קצת שוקולד לבן, או כל שוקלד אחר אך לא חובה. ומדוע לא הצלחת? הבעיה יכולה להיות באיכות הקקאו, אני לאחרונה קיבלתי מהספק קקאו 22% וכמו שקיבלתי כך החזרתי אותו, הוא היה זוועתי!!! המבחן האמיתי לטעמו של הקקאו : כפית קקאו בכוס , למזוג מים רותחים אפשר להמתיק, הטעם צריך להיות שוקולדי וטעים, לא מר מדי וללא טעמי לואי, כאשר עשיתי ניסוי כזה עם ההקאו הקודם שהיה לי וזה ששלחו עכשיו , אי אפשר היה לטעות באיכות, אחד היה טעים והחדש בלתי ניתן לשתיה... בכל מקרה בשביל שאפשר יהיה להתייחס לשאלה רצוי לספר מה עשית? מה המתכון?

chicoco

New member
פאי בשר טחון וקקאו .....

הכנתי היום פאי מ500 גרם בשר טחון ומוסיפים לו 50 גרם קקאו (המתכון מספר איטלקי על שוקולד) בכל מקרה כשמדדתי 50 גרם קקאו זה יצא בערך כוס זה נראה לי המון למתכון ובכל זאת שמתי . עירבבתי וטעמתי והיה פשוט מר בטירוף מה לא הוספתי סוכר חום דבש ... בסוף לא אכלתי אבל חברה שלי טרפה את זה דרך אגב השתמשתי באבקת קקאו של עלית (ברירת מחדל ) האם לדעתך אם הייתי משנה את הסוג היה יוצא פחות מריר או שזה המתכון וצריך להוריד בכמות ? תודה רבה

N i r T

New member
מעבר לבחילה הקלה שעוררת בי

אני חושב שבכוס (!) קקאו יש הרבה יותר מאשר 50 גרם - יותר כמו 100-150 גרם. אני לא רוצה לחוות דעתי על קקאו עלית - אני לא משתמש בו מאז שעמדתי על דעתי הקולינרית לפני שנים רבות.

chicoco

New member
אני יודע אבל

מדדתי עם משקל דיגיטלי, בכל אופן אני יעבוד על המתכון ואני אפרסם פה בהמשך כי זאת אמורה להיות מנה ממסעדת גורמה.. בקשר למרירות עדיין לא הבנתי אם זה בגלל שזה עלית או שקקאו הולנדי אפשר לשתות רק עם מים חמים ?

למה מריר...

לא בגלל עלית ולא בגלל שקקאו הולנדי אפשר לשתות עם מים חמים
כפי הנראה קנית קקאו פשוט, לא הולנדי, ואולי גם לא טעים... חלק ממה שהופך קקאו הולנדי לאיכותי יותר הוא תהליך שבסופו הקקאו פחות מר באופן משמעותי, טעמו שוקולדי ועשיר.ובנוסף אחוז גבוה יותר של חמאת קקאו.

N i r T

New member
או במילים אחרות

הקקאו שקנית (בלי להזכיר את שם החברה) הוא כנראה זול מר ולא טעים. כמה מפתיע. גם הצבע שלו דומה יותר לצבע של מלט מאשר לקקאו. אני עדין עומד על דעתי שכוס קקאו שוקלת לפחות 100 גרם - אני מציע שתבדוק את המשקל שלך - אולי הוא מזייף במשקלים הנמוכים? תנסה לשקול חבילת חמאה של 100 גרם ואח"כ את אותה חבילה בתוך כוס ותבדוק שאין זיופים.

שור3

New member
קקאו DEODORIZED

אבקת קקאו היא מוצר שנוצר מטחינה של עוגות קקאו ( מה שנותר מהעיסה לאחר כבישת שומן או חמאת הקקאו) הדיאודוריזד הוא פחות מר וצבעו בהיר יותר. הוא גם מסיס יותר יחסית לאחיו שלא עבר תהליך כזה. יש מעט יצרנים של חמאת קקאו ולכן מעט יצרנים של עוגות ואבקה. עלית למיטב ידיעתי אינה טוחנת עוגות קקאו ונהגה ליבא את החומר מהולנד, מהטובים שבספקים.

מני.ת

New member
זכור לי דיון בנושא.

מישהו הביא טענה שעלית מיצרת את השוקולד משלב קליית פולי הקקאו, אני טענתי שלא. הוא הביא את הציטוטים הבאים מאתר עלית, משם אפשר להסיק שהפולים מגיעים למפעל ברמת גן, אבל נראה לי שיותר נכון שפולים מגיעים למפען של COCOA BARRY... ומשם מוכן ומעובד לרמת גן . מתוך אתר עלית: קניית הקקאו: אנשי הרכש של עלית קונים בבורסה את פולי הקקאו המשובחים ביותר. הפולים מגיעים למפעל מן הנמל, כשהם ארוזים בשקים גדולים. המיון: במחסן נפתחים השקים והפולים ממוינים לפי הגודל, הסוג והצבע. הפולים הגדולים עדיפים בשל ריחם הטוב, והשוקולד המיוצר מהם הוא המשובח ביותר. הניקוי: בשלב זה עוברים הפולים תהליך ניקויי יסודי. הקלייה: השלב החשוב ביותר בתהליך הייצור כולו. הטמפרטורה במכונת הקלייה מגיעה ל- 115 מעלות צלזיוס, אם כי לפעמים הטמפרטורה משתנה, בהתאם לסוג הפולים. במשך כל תהליך הקלייה ממשיכה הארומה (הניחוח) להתפתח. הצינון: לאחר הקלייה מועברים הפולים לצינון. ערבוב 1 : זהו שלב יצירתי ביותר שבו נקבעים הטעם והאיכות - מהסודות השמורים ביותר בעלית. בשלב זה מערבבים פולים מזנים שונים במיקסר ענק. פעולה זו דורשת מומחיות ומיומנות מקצועית רבה. הטחינה: לפני שעוברים הפולים המעורבבים לטחינה, מוסרת מעליהם הקליפה היבשה. בשלב זה הם נקראים ניבס. לאחר שתערובת הפולים נטחנה, מתקבלת עיסת קקאו סמיכה וכהה המכילה 50% שומן. השומן הוא חמאת הקקאו. ערבוב 2 : השוקולד מתערבב בטמפרטורה של בין 40 ל- 60 מעלות צלזיוס ותוך כדי כך מתקרר. הערבוב נמשך עשר שעות, אך יכול להימשך עד 72 שעות, תלוי בסוג המכונה המערבבת ובסוג השוקולד שמכינים.

שור3

New member
עלית מיצרת שוקולד מפולים

כך שלא ברור לי מה הדיון? הפולים הם בעיקר גאנה. אקוודור, יאווה וטרינידד במיעוט כמובן.

מני.ת

New member
אולי לא הייתי ברור.

האם עלית עושה שוקולד במפעל ברמת גן החל משלב הפולים הלא קלויים? (קולה את הפולים, קונצי'נג וכ'ו)

עכשיו אני נזכרת בריח הטוב שעלה

מן המפעל ברמת גן .(רחוב ארלוזורוב) האם זה היה הריח של הקליה ? מסקרן אם זה היה חלק מתהליך ייצור השוקולד. מישהו יודע מה היה הריח הטוב הזה ?

שור3

New member
עלית מיצרת את השוקולד מפולים

מהקליה ועד הסוף במפעל בנצרת ברמת גן כבר לא מיצרים

שור...אתה בטוח בכך? מיצרים מפולים??

השבוע דיברתי עם אדם בכחר למדי בעלית ונאמר לי בפרוש שהיום אין יצור מפולים...אלא מעיסת קקאו (ליקר) בלבד, נאמר שפעם היה יצור שכזה אך כיום לא.

למעלה