זכור לי דיון בנושא.
מישהו הביא טענה שעלית מיצרת את השוקולד משלב קליית פולי הקקאו, אני טענתי שלא. הוא הביא את הציטוטים הבאים מאתר עלית, משם אפשר להסיק שהפולים מגיעים למפעל ברמת גן, אבל נראה לי שיותר נכון שפולים מגיעים למפען של COCOA BARRY... ומשם מוכן ומעובד לרמת גן . מתוך אתר עלית: קניית הקקאו: אנשי הרכש של עלית קונים בבורסה את פולי הקקאו המשובחים ביותר. הפולים מגיעים למפעל מן הנמל, כשהם ארוזים בשקים גדולים. המיון: במחסן נפתחים השקים והפולים ממוינים לפי הגודל, הסוג והצבע. הפולים הגדולים עדיפים בשל ריחם הטוב, והשוקולד המיוצר מהם הוא המשובח ביותר. הניקוי: בשלב זה עוברים הפולים תהליך ניקויי יסודי. הקלייה: השלב החשוב ביותר בתהליך הייצור כולו. הטמפרטורה במכונת הקלייה מגיעה ל- 115 מעלות צלזיוס, אם כי לפעמים הטמפרטורה משתנה, בהתאם לסוג הפולים. במשך כל תהליך הקלייה ממשיכה הארומה (הניחוח) להתפתח. הצינון: לאחר הקלייה מועברים הפולים לצינון. ערבוב 1 : זהו שלב יצירתי ביותר שבו נקבעים הטעם והאיכות - מהסודות השמורים ביותר בעלית. בשלב זה מערבבים פולים מזנים שונים במיקסר ענק. פעולה זו דורשת מומחיות ומיומנות מקצועית רבה. הטחינה: לפני שעוברים הפולים המעורבבים לטחינה, מוסרת מעליהם הקליפה היבשה. בשלב זה הם נקראים ניבס. לאחר שתערובת הפולים נטחנה, מתקבלת עיסת קקאו סמיכה וכהה המכילה 50% שומן. השומן הוא חמאת הקקאו. ערבוב 2 : השוקולד מתערבב בטמפרטורה של בין 40 ל- 60 מעלות צלזיוס ותוך כדי כך מתקרר. הערבוב נמשך עשר שעות, אך יכול להימשך עד 72 שעות, תלוי בסוג המכונה המערבבת ובסוג השוקולד שמכינים.