מתכון לעוגה?

nizzan

New member
מתכון לעוגה?

שלום לכולם! אני רוצה להכין עוגה לקבוצה של אנשים אשר ביניהם יש מספר חולי צליאק ולכן הגעתי לפה
אשמח לקבל מתכונים שנוסו (ונאכלו) על ידכם והם מומלצים בחום. תודה ויום טוב

המלצות ../images/Emo13.gif

במאמרים תוכלי למצוא בקטגוריית העוגות את עוגת השוקולד של בן עמי, עוגה מאוד פשוטה להכנה ומאוד טעימה. אם יש לך אפשרות להכין אותה בתבנית שקעים, נוצרים מאפינס חמודים. בנוסף יש את פאי התפוחים של סביוני, עוגה מדהימה, דורשת קצת יותר השקעה אבל התוצאה שווה את זה. מאחלת לכולנו חברים כמוך

nizzan

New member
תודה ושאלה...

נראה לי שאני אלך על העוגת שוקולד. אם אני רוצה להוסיף לה קרם נוגט או קרם שוקולד מה אסור שיהיה ברכיבים? בעיקרון הבסיס של המוס שחשבתי עליו מורכב משמנת מתוקה (עמידה), חמאה, חלבונים, סוכר, סוכר וניל, ג'לטין ושוקולד מריר (יש סוגים שלא מתאימים?) או ממרח נוגט של "השחר". אשמח אם תוכלי להגיד לי אם יש איזה שהיא בעיה עם המוצרים האלה... תודה

אוקי...

שמנת - בסדר, חמאה - בסדר, ביצים, סוכר וכו' - בסדר. ג'לטין - אני לא יודעת אבל חשוב לבדוק את הכיתוב בלי קשר. שוקולד מריר - לא של עלית, ממליצה על כרמית (מתנצלת מראש בפני כל המתחסדים). לגבי ממרח הנוגט, אני לא מכירה אותו ולא נתקלתי בו אף פעם, נשמע מעניין...

nizzan

New member
ג'לטין

זה נראה ככה ... ולא רשום רכיבים אבל רשום שזה פרווה וכשר לפסח.

nizzan

New member
ממרח נוגט

נראה ככה... הרכיבים הם: סוכר, שמני מאכל, אבקת חלב נוכרי, לצטין וונילין. לגבי השוקולד.. לא עלית מהבחינת טעם או מבחינת רכיבים?

נראה לי בסדר

אלו מרכיבים שאין סיבה שיכילו גלוטן, אבל אני לא יודעת איך השחר בתחום הזה (למרות שאני אוכלת קבוע פיתות עם ממרח שוקולד שלהם). לגבי עלית, תעשי חיפוש מתקדם עליהם בפורום ותביני. התקציר הוא שבפסח האחרון הם פישלו עם המוצרים הכשרים לפסח שאמורים להיות נטולי גלוטן, ואחרי שהתחייבו שהם כאלו התברר שהם לא, לא לפני שאנשים חלו ואושפזו וגם מי שלא אושפז סבל מאוד. מאז הם כותבים על כל המוצרים שלהם "עשוי להכיל גלוטן", זה אולי כסת"ח אבל היות שהכוונה היא שהמוצרים מיוצרים בקו לא נקי מגלוטן אני לפחות מחרימה אותם וכך גם הרבה צליאקים אחרים. מבחינת הטעם לכרמית יש שוקולדים מצויינים והם אפילו טורחים לציין "ללא גלוטן".

net the jet

New member
איזה קרם נוגט? אם את קונה על משקל

בחנויות שמוכרות חומרים וציוד לקונדיטוריות כמו גרובשטיין בת"א , אז אין בעיה, יש גם ממרח נוגט נוזלי וגם באבקה. לגבי תחתית למוס -עוד רעיונות: מרנג, דגנים נטולי גלוטן שמועכים ומערבבים עם שוקולד מומס וקצת חמאה.

למעלה