מותה של האפוקליפסה
New member
מתכון לחלות בגן!
שלום לכולן!
כתבתי את ההודעה הזו עכשיו בפורום מתכונים, ואז חשבתי שאולי גם כאן תהיינה עצות מועילות...תודה!
- - - משמיטה את החלקים הלא רלוונטיים שקדמו, ועוברת לעיקר: - - - - - -
בכל שבוע אני אופה עם הילדים חלות בגן. עד השנה הבצק היה קילו-קילו חצי וכל ילד וילדה היו מכינים חלה אישית מחתיכה...
השנה אני במצב קצת שונה, מכיוון שאני עובדת בגן שהוא אזורי לכמה יישובים, ויש הסעות. זה אומר שאני במגבלת זמן, בייחוד ביום שישי, וזה לחץ של זמן להכניס כמה תבניות לתנור.
מה החלטתי לעשות במקום? כדי לא לוותר על ריח החלה ביום שישי, וגם על החוויה, החלטתי להכין בצק מחצי קילו בלבד, וששני מברכי השבת (אני החלטתי למצוא חלופה למונחים "אמא ואבא שבת" כי אני ממש סולדת מהם, באופן אישי.) יכינו חלה גדולה לכולם. עם הזמן הילדים מצאו שדרוג, והם פשוט מכינים מחצי הקילו הזה חלות אישיות קטנות, כמו "לחמניות ביס" כאלה. מברכי השבת מכינים לכולם, וזה תפקיד מכובד שהם נושאים!
זו חוויה מעשירה וזה נחמד כשבקבלת השבת כל ילד מקבל חלה אישית.
א ב ל - משהו לא עובד לי בבצק.
המתכון שיש לי עובד מעולה שנים כשזה קילו קמח.
חשבתי לתומי שאם אפחית הכל בחצי, יצא לי אותו דבר, רק פחות כמות .
משום מה, החלות לא נהיות אווריריות באפייה. הן נאפות מבחוץ והן גם עשויות מבפנים, אבל הן נשארות דחוסות כאלה, והרבה פעמים הילדים לא אוכלים אותן...
אני רוצה שיצאו לי לחמניות רכות ונעימות.
אגב, גם הבצק הרבה פעמים דביק מדי לעבודה ואני צריכה לקמח אותו בשביל הילדים. אני רוצה שיצא לי בצק נעים לעבודה, שלא נדבק לאצבעות, ומשום מה זה לא מצליח לי...
מישהו יכול לתרום לי מתכון אמין ושווה לבצק חלות מחצי קילו קמח???
למען הסר ספק, זה המתכון המקורי:
1 ק"ג קמח
2 ביצים
חצי כוס שמן
2 כפות שמרים יבשים גדושות
חצי כפית מלח
2 כפות סוכר
כוס מים (או להוסיף עוד קצת...תלוי איך יוצא הבצק).
אז עכשיו פשוט קחו את זה ותורידו בחצי, וזה מה שאני מכינה. וזה לא יוצא טוב כמו בקילו...
אני מרגישה את זה על הבצק, שאין בו בועות...
יאללה, מחר יום שישי, מה הסיכוי שיש כאן מישהו עוד לפני?
תודה!!!
נעמה.
שלום לכולן!
כתבתי את ההודעה הזו עכשיו בפורום מתכונים, ואז חשבתי שאולי גם כאן תהיינה עצות מועילות...תודה!
- - - משמיטה את החלקים הלא רלוונטיים שקדמו, ועוברת לעיקר: - - - - - -
בכל שבוע אני אופה עם הילדים חלות בגן. עד השנה הבצק היה קילו-קילו חצי וכל ילד וילדה היו מכינים חלה אישית מחתיכה...
השנה אני במצב קצת שונה, מכיוון שאני עובדת בגן שהוא אזורי לכמה יישובים, ויש הסעות. זה אומר שאני במגבלת זמן, בייחוד ביום שישי, וזה לחץ של זמן להכניס כמה תבניות לתנור.
מה החלטתי לעשות במקום? כדי לא לוותר על ריח החלה ביום שישי, וגם על החוויה, החלטתי להכין בצק מחצי קילו בלבד, וששני מברכי השבת (אני החלטתי למצוא חלופה למונחים "אמא ואבא שבת" כי אני ממש סולדת מהם, באופן אישי.) יכינו חלה גדולה לכולם. עם הזמן הילדים מצאו שדרוג, והם פשוט מכינים מחצי הקילו הזה חלות אישיות קטנות, כמו "לחמניות ביס" כאלה. מברכי השבת מכינים לכולם, וזה תפקיד מכובד שהם נושאים!
זו חוויה מעשירה וזה נחמד כשבקבלת השבת כל ילד מקבל חלה אישית.
א ב ל - משהו לא עובד לי בבצק.
המתכון שיש לי עובד מעולה שנים כשזה קילו קמח.
חשבתי לתומי שאם אפחית הכל בחצי, יצא לי אותו דבר, רק פחות כמות .
משום מה, החלות לא נהיות אווריריות באפייה. הן נאפות מבחוץ והן גם עשויות מבפנים, אבל הן נשארות דחוסות כאלה, והרבה פעמים הילדים לא אוכלים אותן...
אני רוצה שיצאו לי לחמניות רכות ונעימות.
אגב, גם הבצק הרבה פעמים דביק מדי לעבודה ואני צריכה לקמח אותו בשביל הילדים. אני רוצה שיצא לי בצק נעים לעבודה, שלא נדבק לאצבעות, ומשום מה זה לא מצליח לי...
מישהו יכול לתרום לי מתכון אמין ושווה לבצק חלות מחצי קילו קמח???
למען הסר ספק, זה המתכון המקורי:
1 ק"ג קמח
2 ביצים
חצי כוס שמן
2 כפות שמרים יבשים גדושות
חצי כפית מלח
2 כפות סוכר
כוס מים (או להוסיף עוד קצת...תלוי איך יוצא הבצק).
אז עכשיו פשוט קחו את זה ותורידו בחצי, וזה מה שאני מכינה. וזה לא יוצא טוב כמו בקילו...
אני מרגישה את זה על הבצק, שאין בו בועות...
יאללה, מחר יום שישי, מה הסיכוי שיש כאן מישהו עוד לפני?
תודה!!!
נעמה.