מתכון לגדים

מתכון לגדים

לצערי לא מצאתי מתכון של בשר גדים עם חומוס (נדמה לי שזה אוכל מרוקאי) ואני מאוד מעוניין לבשל את זה ........................אז בבקשה חג שמח שנה טובה.......................................גמר חתימה טובה רונית

../images/Emo92.gif - גידים עם חומוס

מתכון של חמין גידים עם חומוס - או תבשיל גידים עם חומוס מאת wan האגדית חמין גידים וחומוס-מתכון אמא שלי אני מכינה ממנו חמין כשאני בארץ..כי פה אין להשיג גידים. הנה המעדן מהביקור האחרון.... זה מעדן שקשה להפסיק לאכול ממנו. אפשר להכין ממנו טאגין בבישול אטי אם לא רוצים חמין. אפשר רק חומוס וגידים בתיבול עשיר... הרבה חריף,כמון ושום. אבל תוספת הבטטה היא מעדן... את הגידים שוטפים. מקלפים בטטה לפי מספר סועדים. אפשר גם תפוחי אדמה קטנים פפריקה מרוקאית מתוקה וחריפה מעורבבת בשמן -לקבלת שמן אדום ראש שום -לקלף שיניים ולהשאיר שךלמות. ראש שום - לקלף קליפה חיצונית -להשאיר שלם. ביצים לפי מספר סועדים כמון לפי הטעם פלפל שחור חצי ק"ג חומוס-שהושרה לילה מחממים מעט שמן בסיר כבד לחמין ,מטגנים קלות בצל אחד רקעד זיגוג. מוסיפים כמון לפי הטעם מטגנים קלות עד שמריחים את ניחוחו.. מוסיפים את כל השאר. מתבלים ומתקנים טעמים. אני אוהבת להוסיף - מעט סילאן או סוכר חום כהה מאד. והכל הולך לפלטה,או לסיר לבישול אטי כל הלילה. למחרת מקבלים מעדן....שקשה להפסיק לאכול את כל זה מסדרים יפה בסיר. הערה: החמין הזה טעים מאד חריף..אז למי שאין בעיה עם חריפות ..שיתבל בנדיבות. מקור:אמא של WAN בהצלחה וגמר חתימה טובה!

yafit05

New member
סליחה על הבורות ../images/Emo4.gif

איזה מירקם יש לגידים, הם ניראים כמו שומן רירי קפוא. זה כמו בשר או כמו שומן? אף פעם לא ניסיתי כי לא היה לי אומץ לקנות ולשפוך סיר שלם....

היי, יפית. אז ככה - גידים

הם ממש לא בשר וגם לא לגמרי שומן. קשה להסביר במילים, יש לזה מרקם דומה לזה של רגל פרה ששמים בחמין אם את מכירה. אני מכינה גידים וזה טעים לי מאוד, במיוחד בחורף, כשקררררר, ועם הרבה חריף. מציעה לך להכין פעם בכמות קטנה. צריכים פשוט לנסות. אם לא תנסי לא תדעי אף פעם מה את מפסידה או לחילופין - כמה גדולה הקטסטרופה.

למעלה