מתכון לברוקולי

מתכון לברוקולי

אני מודה ומתוודה שאני לא אוהב ברוקולי, אבל קראתי עד כמה הוא בריא ולאן אני מעוניין במתכון פשוט פשוט. (אני חדש בבישולים) לברוקולי.... דבר נוסף, האם מותר לאכול אותו חי? ואיך אוכלים אותו חי ? תודה
 

d a p h n a

New member
בגדול הרעיון בברוקולי

הוא שהוא צריך לעבור בישול מאוד מאוד מינימאלי, כי אחרת הוא נעשה רך ולא טעים בעליל. הוא רק טעים כשהוא ממש ממש פריך. הדרך לעשות זאת היא לבשל אותו במים רותחים למשל דקות בודדות, ואז להוציא אותו (והמהדרין אומרים להעביר אותו לקערה עם מי קרח כדי שיפסיק להתבשל), או להוסיף אותו למוקפץ אבל שוב, לא לתת לו להתבשל למוות. בכל מקרה, אם הוא לא טעים לך, אל תאכל אותו. אם בעקרון אתה אוכל מגוון ירקות, אני לא חושבת שיש סיבה להתעקש לאכול דווקא ברוקולי.
 

d a p h n a

New member
גם עובד. שוב, רק לפרק זמן קצר

חשוב לא לתת לברוקולי להפוך נבול, רק ואפרורי ולשמור על הפריכות שלו. גם אידוי יכול לעשות זאת היטב, בהנחה שלא מגזימים עם הזמן.
 
אידוי מצוין לברוקולי.

ואם אין כלי מיוחד, פשוט, שמים אותו בתוך הסיר מעל לתבשיל אחר, כך שיגיעו אליו רק האדים. 15 דקות האחרונות בלבד, ולהוציא . שלא ימשך תהליך הבישול.
 
במתכונים אני לא חזקה, אבל

כנס לבלוג הבא http://blog.tapuz.co.il/forum475 ובפינה השמאלית למעלה, בחיפוש, כתוב ברוקולי. זה ימצא הרבה מתכונים, ומכיוון שזהו בלוג של מתכונים עם אורינטציה דלת קלוריות, רובם גם מתכונים מאוד בריאים. בטוחה שתוכל למצוא משהו שיהיה לטעמך
 

אלי ו.

New member
אפשר לאכול ברוקולי וכרובית חיים

אצלנו הולכת פשטידת ברוקולי פשוטה. מאדים ברוקולי, זורקים לתבנית עם כמה ביצים טרופות (אפשר לתוך בצק פריך אם אתה "משקיע") מתבלים באבקת מרק בצל אופים בתנור והילדים טורפים את זה. זה כמובן מתכון בסיסי ופשוט, אפשר לשפר ולשדרג, השמיים הם הגבול.
 
למעלה