מתכון לבנה....

rak mika

New member
מתכון לבנה....

מישהו יודע איך מכינים לבנה ביתית? ובכלל גבינות..

אילנית12

New member
מתכון:גבינה ביתית.

גבינה כמו טוב טעם/ 1מדינת ישראל 13/01/04 זמן הכנה – 30 דקות כמות – 300 גרם המלצה - מכמויות מתכון זה כמות הגבינה קטנה לכן עדיף להכין כמות כפולה. תוספות לגבינה לבחירה 1 כף פפריקה מתוקה 1 כף פפריקה חריפה 1 כף בצל ירוק 1 כף עירית קצוצה 1 כף עגבניות מיובשות 1 כף קימל החומרים לגבינה 1 ליטר חלב 3 גביעים יוגורט 600 מ"ל– לקבלת גבינה שמנה יותר ניתן להוסיף 1 גביע שמנת חמוצה (כמו פעם) 200 מ"ל. ניתן להמיר את גביעי היוגורט בשמנת סה"כ 4 גביעים 800 מ"ל . ½ כף מלח – לפי הטעם מיץ מ- ½ לימון לבחירה - להוסיף את אחת התוספות או את כולן (אם רוצים) אופן ההכנה בסיר ממלאים חלב ומוסיפים לו את: התוספות, היוגורט/שמנת , המלח. מביאים לרתיחה. מערבבים כל הזמן גם בתחתית הסיר בכדי שהחלב לא יידבק. כשהחלב רותח מורידים מהאש מוסיפים את מיץ הלימון ומחזירים שוב לרתיחה. כעת הגבינה נפרדה מהחלב ועלתה לחלק העליון של הסיר. להכין מסננת ומעליה לשים חיתול בד. לשפוך את תכולת הסיר לתוך החיתול. לקשור היטב 2 קצוות נגדיים הייטב בצמוד לגבינה. את 2 הקצוות הנותרים קושרים לברז שמעל הכיור. מחכים 4-5 שעות עד לקבלת גבינה ללא נוזלים. דרך מהירה יותר לקבלת גבינה היא, כמו קודם לקשור את החיתול בכל הקשירות וגם לברז ואז, להתחיל לסובב אותו בצורת בורג . בצורה זו, המים נסחטים מהר יותר (זהירות המים חמים מאוד), והגבינה מקבלת את הצורה הרצוייה, כעת הגבינה נסחטה ואפשר לאכול מיד ממנה. לחתוך את הגבינה לריבועים גדולים, להכין מי מלח , ולהכניס את הגבינה החתוכה פנימה. טיפ דרך בדוקה להכנת מי מלח (מתאים גם לחמוצים) - בכלי / צנצנת למלא מים, לשים ביצה עם הקליפה (לא מבושלת), להתחיל להוסיף מלח בהדרגה - ברגע שהביצה עולה למעלה , המים מלוחים בהתאם. לרשימת המאמרים המלאה

אילנית12

New member
לבנה.

מתכון: לבנה של איודה רכיבים: 6-8 גביעי יוגורט 4% שומן. מיץ לימון משני לימונים. מלח. להשבחת הטעם אפשר להוסיף שני גבעי שמנת חמוצה - לא חובה. אופן הכנה: לערבב כל אלו יחדיו להניח במסננת דקה מעל כלי קיבול אשר ינקזו אליו נוזלי היוגורט. אפשר גם לעטוף החיתול בד בתוך מסננת לניקוז. להשאיר לילה שלם מחוץ למקרר . ככל שינקזו הנוזלים כך הלבנה תיהיה קשה יותר. אופן הכנה: אפשר להכין כדורים ולהכניס לצנצנת זכוכית לשפוך עליהם שמן זית עד כיסוי. להוסיף לשמן ענף זעתר טרי או טימין. הערות: מקור המתכון: Ayuda הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

yifatushc

New member
תודה אילנית! ../images/Emo140.gif

בהחלט נחוץ במאמרים. יתווסף.
יפעת

נירהמ1

New member
לבנה/נירהמ1../images/Emo140.gif

אני משתמשת ביוגורט במכלים גדולים של תנובה במשקל של ליטר וחצי (היה פעם גם של 2 ליטר). הוורסיה הזאת מאוד טעימה ומעודנת. לבנה/נירהמ1 מקור המתכון: אחותי הקטנה מרוקנים תכולה של מכל אחד לתוך חיתול אותו קושרים את החיתול מניחים על מסננת גדולה עם קערה מתחתיה להגרת נוזלים מדי פעם מרוקנית את הקערה מהנוזלים עד שאין נוזלים מניחים את החיתול (עם המסננת והקערה) במקרר ל-12 שעות לפחות (לילה שלם, או יום שלם), ומדי פעם מרוקנית שאריות של מים כשאין יותר נוזלים בקערה - הלבנה מוכן. מוציאים מהחיתול למכל שאותו אפשר לאטום היטב. ללבנה אני מוסיפה מה שמתחשק: התערובת הכי טעימה היא זעתר והרבה שמן זית, אבל טעים מאוד עם בזיליקום קצוץ טרי, או בצל ירוק, או שמיר וכמובן עם שמן זית בנדיבות, או סתם עם שמן זית. בקיצור, כל הוואריאציות טעימות. לא מוסיפה מלח - יש מספיק מלח ביוגורט. תיהנו.

satr

New member
נירה - את מתכוונת ליוגורט לשתיה ../images/Emo35.gif

זה לא מימי מדי ? לא נשפך? איזה יופי ואני תמיד מכינה מהקופסאות הקטנות של תנובה . תודה ורד

נירהמ1

New member
ורד - זה לא יוגורט לשתייה אלא

יוגורט רגיל שמגיע בכדים (עם ידית). היוגורט לשתיה הוא מיימי מדי בשביל לבנה. אפשר גם להכין מיוגורט דנונה - 7.5 מכלים של 200 מ"ל = ליטר וחצי, אבל אז זה יוצא הרבה יותר יקר, אף על פי שטעים לא פחות.

satr

New member
תודה - נירה בבקשה ל../images/Emo163.gif שכמוני

שאף פעם לא ראיתי , של איזו חברה יש ? - שאני ידע מה לחפש בסופר . תודה ורד

נירהמ1

New member
ורד - היוגורט בכדים הוא של תנובה

צילמתי לך את הכד, אבל לא מצליחה (משום מה) להעביר את התמונה למחשב. מחר בערב (עוד מעט אני הולכת לעבודה וחוזרת מאוחר) אוכל לבקש מהבת שלי תחזור הביתה, שתראה מה קורה עם התוכנה של המצלמה.

pirge

New member
גמני עושה כך. אבל לא שמה במקרר אלא

קושרת את החיתול לברז האמבטיה לכל הלילה וזהו....עודף הנוזלים יורד באמבטיה ולא מלכלך כלים מיותרים. לפעמים אני מוסיפה ליוגורט גם שמנת 9% וזה מעט מעדן את החמיצות.

yifatushc

New member
תודה נירה../images/Emo23.gif ושאלה...

האם אפשר להכין את הלבנה כבר מראש עם הזעתר? כלומר: לערבב מעט זעתר עם היוגורט, ולתת לו לעמוד כך במקרר? תודה!
יפעת

yifatushc

New member
לורי, ברוכים הבאים../images/Emo140.gif ו...

כמו שאת רואה שרשרתי את הודעתך לשרשור היוגורט. בהנאה!
יפעת

למעלה