מתכון לבוייקוס

YoC30

New member
מתכון לבוייקוס

וואלה, הנה אמא שלי בדיוק קפצה לבקר (לראות את דנה הקטנה...) והנה המתכון המלא לבוייקוס המהוללים: החומרים: גביע גבינה לבנה (סקי או קוטג) 50 עד 100 גרם גבינה בולגרית מלוחה מגורדת. 50 עד 100 גבינה צהובה עמק מגורדת חבילה (200ג) מרגרינה. שתי כוסות קמח של ק.ק. אורנים (ואח"כ להוסיף לפי הצורך עד שהבצק מפסיק להדבק לאצבעות). ההכנה: לערבב היטב הכל במיקסר... לוודא שהתערוברת היא אחידה. לקרוץ לחמניות קטנות. להדביק על כל לחמניה גבינה צהובה מלמעלה (בכמות לפי הטעם). לאפות בתנור שחומם בחום בינוני (~175 מעלות) עד שמזהיב. להוציא מהתנור, להריח, להתמוגג, לחכות בסבלנות שקצת יתקרר ולטרוף.

limim

New member
קודם כל, המון ../images/Emo49.gif ושאלות:

אפשר גם עם קמח מרמולייט במקום? מה עם ביצים? אין בהם צורך? תודה. עושה רושם של אחלה מתכון.

עדיף, בטח עדיף

אבל פעם ב... אפשר גם קצת להשתולל
(ותמיד אפשר לעשות כל מתכון בגירסה בריאה יותר...)

YoC30

New member
נכון, הרבה מרגרינה...

וזה יכול קצת לבאס. אבל זה הבעיה עם הקמחים נטולי הגלוטן שצריך יותר שומן כדי להקנות להם מבנה שמזכיר בצק "רגיל". אני מניח שמומחי הפורום יוכלו להשתמש ב"קסנטן-גם" או משהו כדי להוריד את כמות המרגרינה. אין צורך בביצים. (למרות שבד"כ באפיית צליאק ביצים ממלאות את התפקיד ה"מדביק" של הגלוטן). ודר"כ אגב, אתמול קניתי ב"שדות" תערובת מיוחדת לאפיית "לחמניות גבינה" או Pao de queijo יצא די מאכזב, קצת כמו קציצות "ממליגה" :( בינתיים אני נשאר עם ה"בוייקוס".

limim

New member
ואם כבר מרגרינה ../images/Emo91.gif: מזולה!

מזולה הוציאו מרגרינה באריזת נייר ואין מה להשוות את טעם המאפים שיוצאים ממנה, לעומת השימוש במרגרינה רגילה. כדאי!

למעלה