מתכון דיאטתי או מתכון שפוי

מתכון דיאטתי או מתכון שפוי

כדי לא להפריע לשרשור עוגות הגבינה אני מנסחת את השאלה שעלתה.
מתכון דיאטתי - מה הוא צריך להכיל כדי שאחליט להגדיר אותו ככזה?
האם אני בדיאטה? "מותר" לי לאכול עוגה? כמה עוגה?
יש עוגות שאחליט שאני מוותרת עליהן וכאילו שאחליט אחרת?
חג עוגות הגבינה בפתח.
איך מתנהלים מול העוגות המשגעות האילו?

תגדירי שפיות.......

לאכול "דיאטה" זה כל כך הרבה פעמים לא טעים ולא נעים שנוצר מין רעב כזה ( עם וללא מרכאות ) שגורם הרבה פעמים לאכילה מרובה ללא הרגשת שובע ( האם הרקע רגשי וגם פיזי? כנראה משולב ). אני בעד החירות מושכלות ומתוכננות - בריא ושפוי ומתוכנן ורצוי - גם אם לפעמים משלבים את מחיר הקלוריות הגבוה יותר בתוכנית האכילה הצנועה שלנו.
ועוגת גבינה מותרת? - אפיתי לראשונה עוגת שבינה עם תחליף סוכר עבור בן משפחה סכרתי. היא נראת יפיפיה אמיתית, בערב נתאם אותה ואדווח איך היא באמת. כמובן שהפחתת הסוכר ושימוש בגבינה עם אחוזים שפויים עושה אותה גם שפויה יותר עבורי.
מה בתפריט החג שלך?

שפיות באוכל היא היכולת לאכול מתוך בחירה

ובגדול לחיות בבחירה.
בהקבלה למתכון לעוגה אני אבחר גבינה 5% כי זו הגבינה המתאימה ביותר לצרכיי.
אחוז שומן נמוך יותר גורם להוספת חומרים מייצבים ליצירת מרקם מתאים.
אחוז שומן גבוה יותר גורם לכמות הקלוריות היחסיות לזנק וגם זה לא מתאים לי.
מתכון שפוי של עוגה יכיל רכיבים מוכרים כאוכל, ימנע מרכיבים שעשו הסבה לתחום המזון.
מתוק יהיה סוכר,. תחליפי סוכר מתאימים לסכרתיים. כמות המוספת גדולה ולא מוכנה להכניס לגוף שלי כמות גדולה של תחליפים. (וכן, אני ממתיקה את הקפה בתחליף)
לא יכנסו לעוגה, אבקות פודינג, משפרי אפיה וכו'.
היא תהיה מורכבת מגבינה, סוכר, ביצים, שמנת/לבן, תמצית וניל, גרידת לימון. ג'לטין לעוגה קרה, קורנפלור לעוגה אפויה.
לא מכינה בסיס כי ראיתי שהרוב משאירים אותו מסיבות שונות.
זה ההגיון שלי לעוגת גבינה שפויה.
המילה מתכון דיאטתי כבר עושה לי חשק ללכת למחוזות אחרים ולאכול משהו.
מעדיפה לאפות עוגה טעימה ולבחור כמה ממנה לאכול.

שיש סכרתי בבית אופים ומבשלים

מכוון לצרכיו, השיקול הקלורי מישני לאי השימוש בסוכרים באוכל שאני ממכינה שהוא בבית ( כולל רטבים לסלטים ועוד סוכרים שמתחבאים במזון אם לא שמים לב ).

והעוגה - יצאה נפלאה!

ברור כמו שלא תתני לצליאקי גלוטן

את אומרת את המובן מאליו.
יש עולם שלם של אפיה ללא סוכר ועם תחליפי סוכר.
הכל שאלה של כמויות.
יש לי חברה סכרתית שהיתה אוכלת חפיסות של וופלות ללא סוכר והיתה תמיד עם כאבי בטן ושלשולים.
ההמתקה היתה עם מליטול שכמויות גדולות שלו (20 גרם מניטול ליום) גורמות לגזים ושלשול.
היום היא מזריקה אינסולין והבינה שעדיף לאכול כמות מדודה של עוגה לבצע ספורט במקביל על הזרקת אינסולין ולא להתעסק עם מליטול וסורביטול.
שימי לב שאנחנו לא דנות בקלוריות למרות שיש להן קשר עקיף גם לנושא הסכרת.
זה כל הסיפור. הכל קשור בהכל.

יעל י

New member
ואני חושבת ש...

יש עוגה עם ערך קלורי נמון יחסית וכל אחת שתחשוב מה מספיק נמוך (דיאטתי) בשבילה ואפשר אכול בלי ייסורי מצפון ויש כאלה עתירות מאד מאד מאד שאת יודעת שפרוסה שלהם היא עליה של קילו במשקל (נניח) ואז תחשבי פעמים א לאכול אותה או א.
בכל אופן גם בדיאטה שפוייה מותר מדי פעם להרגיש רגילים ולאכול מנה יפה וטובה של עוגה כמו במקרה הזה.
לנו בתוכנית הדיאטה יש "מנה מותרת" עד 700 קלוריות.

התשובה שלי מאוד פשוטה מבחינתי

מזה כשנה וחצי לא מכניסה לפה קמח לבן וסוכר. אני יודעת שהם מתחבאים בצורות שונות. ועל כך מן הסתם אין לי שליטה. אם אני רוצה לקנות משהו חדש אני קוראת את הרכיבים (כן, אפילו מרכיבה משקפיים לצורך העניין). וקונה רק אם הסוכר הוא רכיב חמישי ומעלה. הראו למשל, פרסומת ללחמית חדשה עם אגוזים. רציתי לנסות אממה?! בפרסומת לא רואים את הלוגו "במתיקות עדינה". ואכן, המוצר מכיל סוכר.
אגב, הוויתור על הקמח הלבן והסוכר הוא מבחירה ולא ממחלה. הבנתי שהם לא ממש בריאים עבורי. ומביאים לי "חברים" נוספים. בשיטת חבר מביא חבר. ואני מעדיפה להגיד לאוכל לא. מאשר להתמודד אם השאלה אם לחתוך פרוסה עבה או עבה יותר של עוגה. וכן, עוד קלישאה, אוייבים אני לא מכניסה הביתה. יש עוגות גבינות מדהימות ללא סוכר! אם מותר אכתוב איפה קניתי. אגב, אם מישהי יודעת ללמד אותי איך מכינים עוגת גבינה טעימה ללא סוכר. ואפילו עם קמח מחיטה מלאה מאוד אשמח.

למעלה