מתי

adul

New member
מתי

האפונה הריחנית אמורה לפרוח? בנתיים היא מסתערת על הרשת שהצמדנו לה אבל אין פריחה. שתלנו הרבה שתילים ולמעט 2 פרחים שפרחו לפני חודש (HOW COME כבר??) והוציאו תרמילי אפונה(!) ,נאדה. אז מישהו יכול לספק תשובה? ועוד משהו... בעציץ שחצי ממנו לואיזה מתה וחצי לבנדר ,מה רצוי לשתול במקום הלואיזה? נענע יהיה בסדר או ישמיד את הלבנדר? חג שמח לכולם

mstolar

New member
מנצל"ש - מה קצב הצימוח של האפונה

לידעתי כי הוא מהיר, ואף מאוד. אבל למה האפונה הריחנית ששתלנו אני וחברתי צומחת לאט? זרענו מיד אחרי המפגש. כנראה שיש לי מנחוס על זרעים, אבל חברתי זרעה - 100% הצלחה גם באפונה וגם בלבלב. העברנו לאדמה ממש כמו בספר. כיום זה רק 30 ס"מ. רק ורטוב בחוץ - אז לא אוכל לצלם. אם יהיה יפה כמה דקות מחר - אז אצלם. שיהיה לכולם ערב טוב וחמים.

אלי חדש

New member
לא מנחוס ולא שמנחוס

בגינון צריך סבלנות. בתקופת חייו הראשונה צומח השתיל בקצב איטי ולאחר תקופת הסתגלות לסביבה הוא יצמח לתפארת. גם תינוק גדל לאט לאט ולא בבת אחת . סבלנות

טסונמי1

New member
אפונה ריחנית פורחת באביב

עכשיו הזמן שלה ליצמוח- אפונה זקוקה להרבה זבל!

mstolar

New member
דווקא לחברתי אין סבלנות

אני הוא בעל הסבלנות. רק, תהיתי לגבי קצב הצימוח. בכל מקרה הצמח עדיין חי וזה מה שחשוב. שהשוכרים יתאפקו עד לפריצה. זבל יש בשפע. אז נראה איך זה עובר את החורף. באביב נשתול להם אוזן הפיל, ונקווה לכיסוי מהיר.

bel011

New member
שווה לחכות לאפונה...לריח שלה...לצבע

ולמופע המרהיב

סמיאגול

New member
תחילה עליי למחות על השימוש

בשם הלועזי של הלוונדר, שמו העברי הוא אזוביון ובקשר לשאלתך הדבר תלוי בגודל העציץ שלך. בהחלט יתכן שהלואיזה מתה מחוסר מקום.

r o i 1 9

New member
אבל,אבל לואיזות ערומות בחורף

וחוזרות בגדול באביב. לא כדאי כבר לעקור. חכי לאביב.

r o i 1 9

New member
אצלי כל חורף נעלמת

אולי מסתובבים בארץ כמה מינים שנבדלים בחוזקם בעונה הקרה...

למעלה