מתי שחקן מבוגר יוצא מההרכב?

ניר4819

New member
מתי שחקן מבוגר יוצא מההרכב?

נניח שיש לכם שחקן כוכב בקבוצה, בגיל מעל 31 (במקרה שלי קלוזה, שעדיין שווה 40 מיליון, ועדיין נותן תפוקת שערים מרשימה, אבל ביותר ויותר משחקים אני שם לב שהמגנים/בלמים של היריב מצליחים לעצור אותו, ושהוא נהיה יותר ויותר איטי - והקבוצה שלי מבוססת על מהירות). מתי אתם מחליטים שהגיע הזמן להוריד אותו לספסל, ולהעלות שחקנים יותר צעירים במקומו? (במקרה שלי, אני חושב להביע את טבז בעונה הבאה בהעברה חופשית - החוזה שלו בווסטהאם מסתיים, וכבר הצהרתי בתקשורת שאני רוצה להביא אותו לקבוצה) בהקשר הזה - מההחלטות הניהוליות הטובות שקבלתי במשחק: כשגיגס וסקולס עמדו לפרוש, בגילאי 34, הצעתי להם להצטרף לצוות המאמנים של מנצ'סטר. היום הם שם, ועושים אחלה עבודה - חדשתי עכשיו את החוזים שלהם לעוד 4 שנים, והעלתי במשכורתם.

GIOVANINI

New member
אצלי תלוי בהרבה מקרים

שוער למשל אין לי בעיה שישחק עד 37 ובלם אצלי עד גיל 35, קשרים וחלוצים בעייתי יותר כי באמת מאבדים את המהירות לכן בעיקרון בגיל 33 אני מתחיל לאט לאט להוריד אותם לספסל בהדרגה. מה גם אם שחקן הוא שחקן בית ו/או הרבה שנים בקבוצה(9 ומעלה) אני משאיר אותו עד שהוא פורש ונותן לו תפקיד אם ממשיך בתחום הכדורגל.

sok777

New member
אם הוא טוב מאוד ושחקן מפתח - הוא משחק

אם הרמה יורדת, אז גם הוא ישחק פחות.

ניר4819

New member
שני דברים נחמדים לגבי המשחק עם מנצ'סטר

דבר ראשון - טבלת מלך השערים של הליגה העליונה. שלושה שחקנים מוליכים אותה - רוני, קלוזה וולקוט, במחצית עונת 2009/2010. הדבר הנחמד - לכולם אותו מספר שערים בדיוק - 14... הולך להיות מאבק עד סוף העונה על מלכות השערים... דבר שני - אחד מהמשחקים היותר מהנים שהיו לי לאחרונה, נגד ווסטהאם. נגמר רק 2-0 לטובתי - צמד של רוני במחצית השניה, כולל 1 בזמן פציעות - אבל נהניתי מהמשחק הזה כמו שלא נהניתי ממשחק אחר העונה. למה? כי הקבוצה תקפה ותקפה ותקפה... אלמלא השוער של ווסטהאם, שתפס יום משוגע, זה היה נגמר ב-10-0 לטובתי, בכיף. הווסטהאמים אפילו לא הגיעו להזדמנות אחת מול השער שלי, לכל אורך המשחק. אה, כן... המשחק היה משחק חוץ שלי... פשוט משחק כיף ביותר. מראה שלא צריך משחקים מרובי שערים כדי להינות... לעונה הבאה, חוץ מהבאתו של טבז במקום קלוזה שייאלץ לרדת לספסל, אני מתכנן להתחזק רק בעמדה הקשר המרכזי. יש כמה שחקנים מוצלחים שיוצאים בהעברה חופשית - אני תמיד מעדיף להביא שחקנים חופשיים - כמו רפאל וואן דר ווארט. חוץ מזה, אני, ארסנל וצ'לסי מתחרים על שירותיו של שחקן אחד, ששמו זולה..., שהוא לא העברה חופשית אבל יש לו נתונים מעולים (לא זוכר כרגע מהם, אבל הם טובים מאד...) והמחיר שלו, בסך הכל 5 מיליון דולר, נראה מגוחך יחסית לנתונים האלו.

DrBall20

New member
לפי הציון שלו

אם הוא מוציא שמיניות, אין סיבה שתוציא אותו מההרכב.. ברגע שהציון הממוצע שלו מתחיל לרדת, אז כדאי שגם הוא יתחיל לרדת לספסל..

ניר4819

New member
משהו מעניין בהקשר הזה...

כריסטיאנו רונאלדו הוא בהחלט שחקן של שמיניות, תשיעיות ואפילו עשיריות בקבוצה. אבל לפעמים הוא תופס חרא של משחק, מקבל ציון 5 (לפעמים במצב כזה, אני אפילו מחליף אותו במחצית), והורס יותר מאשר בונה ומוסיף לקבוצה. במצבים כאלו, אני תמיד מתלבט אם לבקר אותו, להגיד לו כמה שהתצוגה שלו אכזבה אותי - משחק גרוע שכזה הוא נדיר אצלו, אבל קיים. אותו הדבר לגבי רוני. מה דעתך? יש מקום, כששחקן כמו רונאלדו או רוני - שבאמת נותנים ב-95% מהמקרים משחקים מופלאים - נותן משחק רע וזוכה בציון נמוך, לבקר אותם בשיחת חדר ההלבשה שאחרי המשחק?

DrBall20

New member
כן. אני תמיד עושה את זה..

עם רונלדיניו, מסי, לא משנה מי כל אחד.. למרות שלא קרה לי אף פעם שרונלדיניו או מסי קיבלו אצלי 5.. שהם מקבלים 6 אני מבקר אותם.

ניר4819

New member
רק פעם אחת רונאלדו קיבל אצלי 5...

נגד צ'לסי בחוץ. החלפתי אותו במחצית, בתיקו 1... בסיום הפסדתי 3-1... אולי לא הייתי צריך להחליף אותו בדיעבד, אבל האגף הימני שלי היה כמו טיילת במחצית הראשונה, ורונאלדו לא עשה שום פעולה חיובית לאורך כל המחצית! אבל לא הייתי מסוגל לבקר אותו... הוא אחד מהשחקנים הכי טובים בקבוצה, בפירוש. אז החלקתי.

DrBall20

New member
כמעט בכל פעם שאני מבקר שחקן על משחק רע שלו

הוא מחזיר לי תגובה שהוא מסכים עם הביקורת, ושהוא מודע לכך שהוא לא שיחק טוב. לפעמים הם אומרים שאין להם מושג על מה אני מדבר, אז הם לא משחקים איזה משחק או 2 חחח.. וחוזרים לכושר מצויין.

כשהייתי בצלסי

לאמפרד שיחק עד גיל 35, באלק עד גיל 39 (קבועים בהרכב), בגלל שהיה לי בעיה עם רצינית עם ההתקפה (אדריאנו פשוט לא פגע) אז הבאתי ממש בשניה האחרונה לסגירת חלון ההעברות את אותו קלוזה בן 32 ושילמתי עליו 30 מליון דולר. הוא היה מלך השערים ובלעדיו 100% לא הייתי לוקח דאבל (צ'אמפיונס). הוא שיחק כשחקן מפתח עד גיל 35, אבל זה רק בגלל שהיו לי חלוצים אחרים שסתם רציתי לשחק איתם בגלל שממלא כבר הייתי לקרת סוף הקריירה, אם הייתי צריך את קלוזה הוא היה ממשיך להפציץ שערים גם עד גיל 40 אני חושב. עוד קשישים שהיו לי: היינז 35, פויול 36, צאבי 35, רונלדיניו 35, שבצנקו 35, בטוח היו עוד, לא זוכר עכשיו.

למעלה